Volkswagen Touran 2021: pris, specifikationer, foton

Den nya  kompakta versionen av  Volkswagen Touran 2021, som  presenterades på bilutställningen i Genève i mars, kommer snart att träffa den ryska marknaden. Den tredje generationen av modellen övertygade sina fans med ett dynamiskt exteriör, en funktionell supersedan med 5 eller 7 säten, en omfattande utrustningslista på nivå med representativa bilar och ett antal ekonomiska kraftverk.


Om vi ​​bekantar oss med den tyska nyheten ser vi omedelbart att bilen är baserad på den nya modulära MQB-plattformen. Kompaktven flyttade in i sitt hem efter den nya Volkswagen Passat B8, som debuterade i Ryssland för nästan en månad sedan. Övergången till en universell plattform påverkade Turans övergripande dimensioner.

Nya VW Touran 2021

Es ist viel größer geworden und hat eine beeindruckende Länge von 130 mm und 113 mm zum Radstand beigetragen. Bei den übrigen Maßnahmen waren die Anpassungen nicht spürbar. Unter Berücksichtigung aller Umbauten ergeben sich für den neuen  Volkswagen Turan 2021  folgende Karosseriemaße: Länge – 4527 mm, Breite – 1814 mm, Höhe – 1628 mm, Radstand – 2791 mm. Die Abmessungen des Modells ermöglichen es, den Platz zwischen Golf Sportsman und Sharan in der Linie der neuen Volkswagen Minivans einzunehmen.


Yttre bilder av den nya   tredje generationen Volkswagen Touran 2021 visar trenden mot den slutliga övergången från släta linjer till fasetterade former. Denna karossstil är typisk för hela modellutbudet för tyska biltillverkare, och den uppdaterade minivan passar perfekt till detta koncept.

✓ Du kan också kontrollera:

Den nya versionen av bilen är elegant och dynamisk och behåller proportioner och klassiska former av familjens monokabs. Profil Den nya  Volkswagen Touran 2021  har en hög midja, korta överhäng, en horisontell taklinje och är nästan styv bak. De breda dörrarna och den stora fyrkantiga bagagerummet uppfyller perfekt de praktiska kraven.

Pragmatiska tyskare skulle gilla leveransbilens stränga utseende med dess distinkta glänsande drag i form av bulor och slående revben som korsar kroppens sidor. Den nya Volkswagen Touran 2021 av den  föregående generationen var starkast positionerad på den inhemska marknaden  .

Volkswagen Touran 2021 design och utseende 

Tiden kommer att visa om han kan vinna andelen av sina konkurrenter i andra europeiska länder. Speciellt när det gäller Ryssland kommer prisfaktorn traditionellt att spela en viktig roll.

Salongen på den uppdaterade kompakta modellen, som fortfarande erbjuder 5 eller 7 platser med generationsbyten, har blivit mer rymlig.

Att flytta till den nya plattformen och utöka hjulbasen gjorde det möjligt att förlänga kabinen med 63 mm, vilket gjorde det lättare för alla passagerare att landa. Detta innebär att den andra sätesraden nu kan flyttas i längdled med 200 mm istället för den tidigare 160 mm. Löpare i den tredje raden som tillval har cirka 54 mm mer knäavstånd.

Startkapaciteten för den nya  Volkswagen Touran 2021  med fem platser ökade med 48 liter 2020 och nådde en rekordnivå i klassen 1 040 liter (lastning under tak). Med alla utom två framsäten nedfällda ökade kapaciteten för 5-sitsig van till 1980 liter, och sju-sits bilen till den mer blygsamma – 1 857 liter.

Förutom de imponerande volymerna  visade 2021 Touran showroom  otrolig flexibilitet när det gäller transformation. De tre sätena i den andra raden är helt oberoende. De kan röra sig individuellt, dra sig tillbaka eller helt rena. Genom att ta bort mittplatsen och skjuta sidorna nedåt får du en 4-stolskonfiguration med mer frihet från insidan.

Kompakt förarsäten prydd med alla “tyska” rationaliteter. Framför våra ögon – en informativ instrumentbräda med två “sänkor” på mittkonsolen – en egen multimedia-skärm med en storlek på 5 till 8 tum och det minsta antal knappar som krävs. Tack vare operativsystemen Apple CarPlay och Google Android Auto tillgängliga för multimediakomplexet kan du synkronisera med nästan vilken smartphone som helst. Bland de få nackdelar vi ser finns det ingen alltför framgångsrik design av bilens främre pelare, vilket kraftigt minskar förarens synlighet.

Men där den nya  Volkswagen Touran 2021 har varit en  riktig framgång, finns det många alternativ, inklusive många avancerade säkerhetssystem.

Arsenalet av nya produkter inkluderar LED-optik och adaptiva strålkastare, en rad trafikstyrningssystem, adaptiv hastighetskontroll med “Plug” autopilot, fjärrövervakningssystem, övervakning av blindfunktioner och val av driftsläge, parkeringshjälp med parallell och vertikal parkering, trippel luftkonditionering , elektrisk baklucka, 1, 34 m² panoramatsoltak.

Tekniska data  Volkswagen Touran 2021

Förutom ett imponerande urval av  kundalternativ  erbjuder Volkswagen Touran 2021 sex kraftverk att välja mellan, varav hälften kör på tung eldningsolja.

Dieselserien inkluderar en 1,6 liters TDI-motor med 110 hk nyttolast och två 2,0 liters motorer med 150 och 190 hk. Utbudet av bensinmotorer representeras av 1,2 TSI (110 HP), 1,4 TSI (150 HP) och 1,8 TSI (180 HP) enheter. Alla motorer är redan utrustade med en Start / Stop-funktion och ett bromsenergiåtervinningssystem. Detta minskar bränsleförbrukningen med upp till 19%. Den mest ekonomiska dieselversionen med 1,6 TDI-motor och DSG-roboten förbrukar cirka 4,1 liter bränsle per 100 km. Den minsta “aptiten” bland bensinversionerna är Touran 1.4 TSI med DSG, som förbrukar 5,4 liter per 100 km i en kombinerad cykel.

Förutom DSG-rutorna på sjätte och sjunde nivån innehåller listan över överföringsalternativ “mekaniska” på 6 nivåer. Chassit för den nya  Volkswagen Touran 2021  är helt oberoende av de främre McPherson-pelarna och den bakre multilänken. Helt tysk driven och stöds inte, nu förändras allt kompakt med framhjulsdrift. Bilens frigång är 145 mm.

Lager av den nya Volkswagen Touran 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)