Volkswagen Touareg R 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Nya Volkswagen Touareg R Projekt 2021  är en av de hetaste SUV: erna på marknaden. Den ser mer aggressiv ut än Touareg-basmodellen och drivs av en mer pålitlig plug-in hybrid-drivlinje.

Dessutom använder den senaste R-versionen samma MLB-plattformsarkitektur som modeller som Audi Q8, Bentley Bentayga och Lamborghini Urus. Kabinen på denna SUV ser också modern ut och det finns många nya bekvämligheter.


Designen på Volkswagen Touareg R 2021

De R-Badged-varianterna av  Volkswagen Touareg 2021  ser fantastiska ut. På de senaste bilderna ser vi en mer aggressiv styling än i de föregående. I princip tillverkas varje tum av denna SUV exakt, vilket gör aerodynamiken mycket överlägsen standard. Som redan nämnts är denna sportiga lyx-SUV baserad på samma MLB-fordonsarkitektur som den nuvarande Audi Q8, Bentley Bentayga och Lamborghini Urus.


Stylingändringarna till VW med R-märke syns mest från alla sidor. I grund och botten gillar vi framsidan av denna SUV mest. Tillverkaren använde ett svart galler och vi kan se små krom R-emblem, kroppsfärgade stötfångare, en dörr nedre panel och mörka LED-baklyktor. Till skillnad från den senaste Golf R har den kommande Touareg R två fyrkantiga avgasspetsar istället för en fyrhjulsspets. Denna modell använder 20-tums hjul och valfritt den mer eleganta 22-tums modellen.

Inuti finns det en ny 15-tums pekskärm infotainment

Inuti  erbjuder den nyligen avslöjade  Volkswagen Touareg R 2021 en modern och elegant stuga. Det kommer att finnas många högkvalitativa material och tekniker. Det mest exklusiva paketet som tillverkats speciellt för Touareg R är svart Apulia-läder.

✓ Du kan också kontrollera:

Vi gillar utseendet på det nya wienerskinnet med kristallgrå sömmar och den glansiga mitten av konsolen i svart / silver. Vi kan också se den nya multifunktionsratt framför den 12-tums digitala innovationscockpiten, 15-tums pekskärmen på infotainmentsystemet och den fyra zoner luftkonditioneringen. Som med de flesta SUV: er kommer en lång lista med valfria funktioner att finnas tillgänglig. Mot en extra avgift kan köpare få Travel Assist, en nästan kontaktlös adaptiv kryssning upp till 250 km / h och Trailer Assist.

Under huven

Den senaste  Volkswagen Touareg R 2021  är en kraftfull SUV. Tack vare den turboladda 3.0-liters V6-motorn och elmotorn ger denna modell en häpnadsväckande total effekt på 456 hk. Denna modell har också ett enormt batteri på 14,1 kWh som ligger under bagageutrymmet. Dessutom använder Touareg R-modellen en åtta-växlad automatisk växellåda som överför grytan från körhjulet till fyrhjulsdrivningssystemet.

Bentley Bentayga Hybrid använder en liknande drivlinje men levererar färre hästar. Men det är utrustat med ett batteri på 17,3 kWh som ger 16 mil elmotor. Touareg R släpar verkligen efter det absoluta utbudet av elfordon för sin brittiska familjemedlem. Totalt sett bör Touaregs hybridkonfiguration ge enklare acceleration än Bentley. Enligt de senaste testresultaten täcker den nya SUV: n 0-60 km / h på 5,2 sekunder.

Volkswagen Touareg R släppningsdatum och pris 2021

En av de mest fantastiska SUV: erna i VW-linjen är definitivt den nya  Touareg R 2021  . Med det nya plugin-systemet Touareg kommer den kommande modellen att vara mer konkurrenskraftig. Tillverkaren tillkom också en mer aggressiv och sportig styling.

Enligt många rapporter kommer den högpresterande plug-in-hybridversionen initialt att vara tillgänglig för amerikanska konsumenter. Å andra sidan kommer Touareg R också att finnas tillgänglig i Europa i sommar. Vi väntar fortfarande på mer prisinformation.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)