Volkswagen Taos 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den helt nya Volkswagen Taos 2021 är en prisvärd crossover som kommer i butiker i slutet av året. Det är en liten bilmodell, mindre än den kompakta Tiguan. Tack vare det kommer nya Taos att tävla mot den nya Hyundai Venue och Chevy Trailblazer. Det kommer att bli ett lopp för den mest effektiva crossoveren. Taos erbjuder ett AWD-system, gott om förarstöd och mycket mer.

Dessutom kommer Taos crossover att se väldigt attraktiv och modern ut. Volkswagen kommer att sälja sin nya modell i USA. Namnet “Taos” är intressant eftersom det är en liten stad i New Mexico som är känd för att ha en 1000 år gammal indianersamhälle. Allt du behöver veta om den senaste modellen från Volkswagen hittar du här.


Taos 2021 design

Även om de flesta detaljerna inte finns, vet vi några saker om nya Volkswagen Taos 2021 . Först och främst är det en delkompakt crossover som är mindre än Tiguan-modellen. Taos och Tiguan delar mycket mekanisk utrustning och några av stilelementen. Intressant nog, i de första rapporterna skrevs den nya Taos som den amerikanska versionen av T-Roc-modellen.


Istället kommer Taos att vara mer av en version av Tharu Crossover tillgänglig i Kina. Självklart får Taos en ny design, inklusive en lång LED-körbelysning, och kombinerar galler och strålkastare. Tharu kinesiska marknaden är 175,3 tum lång och Taos kommer att få liknande dimensioner. Tack vare detta är Audi Q3 den närmaste konkurrenten när det gäller storlek.

Interiördetaljer

Baserat på Tharu-modellen kommer Volkswagen Taos 2021 att se väldigt modern och upprätt ut. Interiören i den amerikanska versionen skiljer sig inte från den vanliga Volkswagen-hyttdesignen. Med detta sagt bör vi förvänta oss massor av högkvalitativa material. Ändå ligger Taos crossover efter mer etablerade konkurrenter som Audi Q3 när det gäller lyx. Det kommer att finnas två rader med sittplatser och ett rum för fem passagerare. Taos erbjuder en lång lista med standardfunktioner.

✓ Du kan också kontrollera:

Å andra sidan är omgivande belysning, ett helt digitalt instrumentkluster och uppvärmda framsäter valfria. När det gäller tekniken kommer den tyska biltillverkaren att leverera en snygg infotainment-pekskärm med Car-Net-gränssnittet. Samma pekskärm finns redan i märkets senaste modeller. Av denna anledning bör Apple CarPlay, Android Auto och Wi-Fi-Hotspot erbjudas som standard.

Möjlig motorinstallation

Medan VW inte specificerade vilken motor som kommer att driva varumärkets crossover, kommer en motor säkert att hitta sin plats under huven. Den Volkswagen Taos 2021 kommer att använda en 2,0-liters turbo fyrcylindrig med 184 hk. Samma motor driver den större Tiguan-modellen. Ett annat troligt alternativ är en 1,4-liters, 147 hk, som för närvarande finns i VW Jetta.

Volkswagen kommer att erbjuda framhjulsdrift och en åtta-växlad automatisk växellåda som standard. AWD-installationen är valfri. Bränsleförbrukningsvärdena är för närvarande inte tillgängliga. Som delkompakt crossover bör Taos dock erbjuda imponerande bränsleeffektivitet.

Volkswagen Taos 2021 pris och släppdatum

Priset på Volkswagen Taos 2021 kommer att ligga inom det låga intervallet på 20 000 euro. Till exempel börjar Tharu crossover vid 22 000 euro. Såvitt vi vet kommer Taos att finnas i S, SE, SEL och R-Line trimnivåerna. Den tyska tillverkaren kommer att lansera sin nya delkompaktkorsning på marknaden i slutet av 2020.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)