Volkswagen Nivus 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den kommande Volkswagen Nivus 2021 är nästan här. Denna kupoliknande crossover presenteras officiellt utan kamouflage. Nivus kommer att säljas i Brasilien senare i juni 2020. Denna modell var dock fullt utvecklad i detta land. Den kommer också till Argentina senare i år och Europa i början av 2021.

Det är en annan tysk crossover i Sydamerika efter T-Cross. Till skillnad från T-Cross kommer Nivus att lämna på alla möjliga sätt. Dessutom kommer Nivus att vara billigare än T-Cross och erbjuda en 1,0 liters motor. En sexväxlad växellåda och många intressanta innovationer kommer att erbjudas.


Nivus 2021 mått

Den Volkswagen NIVUS 2021 inte avviker från märkets designspråk. Det kommer inte att vara något nytt men vi måste säga att det ser fantastiskt ut. Det är en kupoliknande crossover baserad på MQB-A0-arkitekturen. Nivus har en hjulbas på 100,8 tum och en längd på 167,7 tum. Som sagt är Nivus tre tum längre än T-Cross-modellen.


Denna crossover kommer med LED-bakljus, bakre parkeringssensorer, backkamera och elektriskt justerbara speglar. Dessutom kommer vindrutetorkare med regnsensorer och liknande enheter att finnas tillgängliga via valfria paket. Detta inkluderar även lättmetallfälgar, mer krom accenter och olika hjälpmedel för förare. Se själv, vi tycker att Nivus ser bra ut.

Interiör

Här är en annan skillnad mellan T-Cross-modellen och den nya VW Nivus 2021 . Nivus drar av baksidan av T-Cross eftersom det erbjuder mer lastutrymme. Nivus rankades till 14,66 kubikfot medan T-Cross erbjuder 13,2 kubikfot. Å andra sidan har Nivus ett lägre tak så att takhöjden inte är så stor. Interiören ser bekväm och modern ut.

✓ Du kan också kontrollera:

Ur teknisk synvinkel kommer Nivus att erbjuda multimediecentret VW Play 2021 . Den levereras med en 10,1 tums pekskärm och erbjuder Apple CarPlay och Android Auto. Trådlös funktionalitet är valfri, tillsammans med adaptiv farthållare, parkeringssensorer fram och lädersäten. Volkswagen erbjuder många specialutrustningar och specialpaket.

Enkel drivlinjealternativ

Under motorhuven kommer Volkswagen Nivus med en 1,0-liters turbomotor omkring 2021 . Enheten har 128 hästkrafter och är endast tillgänglig med en sexväxlad automatisk växellåda. Det kommer att finnas tre utrustningsvarianter: 200 TSI, Comfortline och Highline.

Alla utrustningsvarianter använder dock samma utdata. Volkswagen kommer inte ens att leverera en något högre effekt eller en ny och valfri motor. Målet är dock att fokusera på körkvalitet och komfort, inte prestanda.

Volkswagen Nivus 2021 pris och släppdatum

Den nya Volkswagen NIVUS 2021 startar för mindre än 20.000 euro. Denna modell är billigare än T-Cross som finns i Brasilien. Vi har redan sagt att det kommer att finnas tre trimnivåer. Beklädnaden för Comfortline kostar cirka 20 000 euro och Highline cirka 22 000 euro. Volkswagen kommer också att erbjuda ett tillval R-Line-paket med blank svart yta och en högre kvalitet interiör.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)