VW ID.4 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den helt nya Volkswagen ID.4 2021 kommer på marknaden inom en snar framtid. Förra veckan släppte den tyska biltillverkaren de första officiella bilderna. Tack vare detta fick vi möjlighet att se de första inredningsdetaljerna. Kabinen ser snygg ut och Volkswagen kommer att erbjuda både SUV och coupe karosseristilar. Den yttre designen följer samma väg som andra ID-modeller.

Enligt tillförlitliga rapporter kommer denna modell att ha ett helelektriskt intervall på 200 till 300 miles. Dessutom kommer ID.4 SUV med en enkel- och dubbelmotorinställning. När den anländer kommer ID.4 att vara märkets andra elbil som tävlar med modellerna Hyundai Kona Electric och Kia e-Niro.


Volkswagen ID.4 2021 design

Volkswagen avslöjade också bilderna av den yttre designen. Tyvärr är det inte fotografier utan återgivningar. Men Volkswagen ID.4 2021 erbjuder ingenting innovativa och nya. Istället kommer det med samma designspråk som andra ID-modeller. Den främre kåpan har standard LED-strålkastare som sträcker sig in i mittemblemet. Det finns inget galler eftersom det här är en helelektrisk SUV.


Den nedre främre stötfångaren ser dramatisk ut och har luftintag och en sportigare splitter. Samma historia fortsätter på baksidan med LED-bakljus och ett mindre bakruta. Sidoprofilen ser tunn ut och VW kommer att erbjuda större lättmetallfälgar vilket är bra. Kunden kan välja mellan en vanlig SUV och en coupé-SUV som har en sluttande taklinje.

Inredningsdetaljer tillgängliga

Som jag sa släppte VW de första interiörbilderna förra veckan. Den kommande Volkswagen ID.4 SUV 2021 kommer att likna ID.3-modellen och vi är inte förvånade. Interiören är enkel och modern. Instrumentpanelen har en omfattande design och en digital förardisplay erbjuds som standard. Det finns också en annan stor fristående pekskärm för infotainment.

✓ Du kan också kontrollera:

Den tyska biltillverkaren erbjuder imponerande omgivande belysning med 30 olika färger. ID.4 SUV har också ett panoramatak. När det gäller interiören kommer ID.4-modellen att vara tillräckligt rymlig, rymligare än Golf men mindre rymlig än Tiguan. Slutligen inkluderar erbjudandet två specialutgåvor.

Räckvidd och laddning

Enligt Volkswagen erbjuder den nya modellen ett intervall på 310 miles på en enda laddning. Den Volkswagen ID.4 2021 erbjuder en instegsversion Den grundläggande trimnivån använder en enda elektrisk motor på baksidan, medan trimnivån använder två motorer. Det betyder att de övre trimnivåerna erbjuder en standardinställning för fyrhjulsdrift.

Den vanliga varianten kommer att vara en bakhjulsdriven SUV. Standardeffekten ger cirka 200 hk, medan tvåmotoriga modeller producerar upp till 300 hk. Volkswagen säger att du kan ladda denna SUV på laddaren hemma på en natt. Det som är bra är att VW erbjuder en 125 kWh laddare som du kan ladda din ID.4 från 0 till 80% på 35 minuter.

Volkswagen ID.4 2021 släppdatum och pris

Den kommande Volkswagen ID.4 2021 kommer att kosta mer än sina konkurrenter som Kia e-Niro och Hyundai Kona Electric. Alla tre modellerna är små elektriska stadsjeepar, men ID.4 kostar cirka 35 000 euro för den grundläggande “S” -konfigurationen. ID.4 SE börjar vid 40 000 euro och SEL-varianten vid 45 000 euro. Försäljningen börjar under första kvartalet 2021.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)