Volkswagen Caddy 2021: pris, specifikationer, foton

De första fordonen i den nuvarande generationen av den  nya Volkswagen Caddy 2021  som fick arbetsindex av typ 2K lanserades 2004 på ett speciellt utställningsrum för kommersiella fordon i Nederländerna. Omarbetningen under 2010 tillät inte bara modellen att förbli på marknaden utan också bli en av säljledarna inom sin kategori.


2013 sålde tyska återförsäljare framgångsrikt nästan 145 000 caddier över hela världen. Ett år senare nådde försäljningen 149 000 enheter. Samtidigt överskred den sammanlagda cirkulationen av tredje generationens Volkswagen minivans och nya skåpbilar under den 11-åriga produktionsperioden 1,5 miljoner bilar.

Dessa imponerande siffror indikerar direkt framgång för Caddy. Följaktligen var ingenjörerna och formgivarna i utvecklingsföretaget som arbetade med skapandet av nästa generations modell tvingade att arbeta hårt inte bara för att stödja den redan uppnådda framgången utan också för dess vidareutveckling.


Den nya  Volkswagen Caddy 2021

Specialisterna på nya  Volkswagen Caddy 2021  justerade noggrant fordonets struktur och moderniserade de tekniska komponenterna så att resultaten från uppdateringen inte skrämde bort potentiella köpare. Det är kanske därför, efter att ha testat den fjärde generationen av den nya  Volkswagen Caddy 2021,  det ser ut som att denna bil är en ny ombyggnad av den nuvarande tredje generationen.

Modellen kännetecknas av utseendet på en ny företagsdesign, som har använts för alla innovationer som har introducerats på det tyska företagets transportband under de senaste åren. Skåpbilens framsida liknar den sjunde generationen Golf. Dessutom kombinerar bilens utseende funktionerna i Passat B8 och den nya Touareg.

Konturerna för den  nya Volkswagen Caddy 2021  har blivit striktare och mer solida, strålkastarna i främre optiken har skärpats och nya motorhuv har dykt upp på huven. Galler och främre stötfångare är nya. Fönsterlinjen på kroppens sidor betonas av eleganta förstärkningar på bilens dörrar och skärmar.

I profil ser bilen elegant ut tack vare nya, rena stötfångare och en vacker spoiler ovanför bakluckan. Formgivare lyckades skapa en modern och elegant bil som samtidigt ger återhållsamhet och aristokrati. Bilen ser lika imponerande ut som bak. De nya bakljusen med LED-bakgrundsbelysning ger fordonet ett mer distinkt utseende. Den femte dörren har en nästan perfekt form och stora glasrutor.

Utseendet och interiören i nya Volkswagen Caddy 2021

Interiören i nya  Volkswagen Caddy 2021  har också ändrats avsevärt. Förutom den nya designen och skillnaden i design av kommersiella fordon har nyheten fått en omfattande lista över elektroniska förarassistenter och aktiva säkerhetssystem. Bilen är valfritt utrustad med anpassningsbar farthållare, nödbromssystem, automatiska strålkastare och vertikala och parallella parkeringsassistenter.

Sitt bakom rattet eller på passagerarsätet. Den  nya Volkswagen Cuddy 2021 är lika bekväm som till exempel i salongen på den mest populära hatchback-modellen. Arkitekturen för de viktigaste inre elementen – frontpanelen och mittkonsolen, liksom utformningen av de inre dörrpanelerna, fram- och baksätena – återspeglar inre i föregångsmodellen på många sätt. Detta intryck uppstår dock först när maskinen är känd för första gången.

När vi tittar närmare på interiören är det lätt att se den nya ratten med en skärkant i den nedre delen, en ny form för lutning av ventilationssystemet, en annan luftkonditioneringsenhet och ett nytt multimediecenter. I den dyraste konfigurationen nya  Volkswagen Caddy 2021 är  utrustad   med den modernaste multimedia system med navigation, en backkamera och en stor 6,33-tums pekskärm. Andra innovationer i bilen inkluderar en modifierad bas för mittkonsolen och en ny växelspak.

✓ Du kan också kontrollera:

De efterbehandlade materialen har blivit mer kvalitativa. Naturligtvis finns det inget polerat aluminium eller ädelträinsatser, men plasten som används är behaglig att beröra och ser bra ut. Framstolarna, liknande dem på Tiguan crossover, ger en hög komfortnivå för föraren och den främre passageraren och ger komfort även vid långa resor.

Nya  Volkswagen Caddy 2021  har blivit mer bekväm och elegant och har inte tappat funktionaliteten från den tidigare modellgenerationen. Sitserna i den bakre raden är vikta 40/60, medan sätena i den andra raden inte bara kan fällas ner utan också snabbt tas bort från hytten, vilket avsevärt ökar lastutrymmet i bilen.

Förresten, bilversionen kan innehålla 3 030 liter bagage. Caddy Maxi-versionen med en axelavstånd på mer än 3 meter kan bära cirka 4 150 liter bagage. Passagerare kan bokstavligen gå ombord genom skjutdörren. Genom samma sidodörr är det också möjligt att driva maskinen mer effektivt vid godstransport om de bakre Caddy-sätena tas bort. Sidodörrarna kompletterar den enorma bakluckan och ger maximal komfort vid lastning och lossning av fordonet.

Tekniska egenskaper hos den nya Volkswagen Caddy 2021

PQ35-plattformen som byggde en nyhet och använde den i föregående modell. För den nya generationens minibussar valde designers oberoende hjulupphängning med traditionella McPherson-fjäderben framtill. Bakom den är en semi-oberoende upphängning monterad, vilken kompletteras med ett stöd upphängd på speciella längsgående fjädrar.

Elektrisk servostyrning har blivit effektivare och ger ett tydligt svar på förarens åtgärder. Tillämpningen av bromstrummanmekanismer på bakhjulen verkar dock ganska konstig. Men endast de grundläggande versionerna av maskinen är utrustade med trumbromsar.

Volkswagens nya Caddy 2021- program   är ganska omfattande. Listan över motorer innehåller tre bensinmotorer med en arbetsvolym på 1,0, 1,2 och 1,4 liter. Den framtida köparen kan välja en version av skåpbilen med en dieselmotor. Vissa versioner av 2-liters dieselmotorsortiment har en maximal effekt på 75 till 122 hk. Den initiala dieselmotorn kännetecknas av hög bränsleförbrukning. Enligt tyska ingenjörer förbrukar en bil med en sådan motor högst 3,9 liter dieselbränsle per 100 km spår.

Förutom de listade motorerna kommer en ny 1,4-liters TGA-motor att finnas tillgänglig som kräver tankning med flytande metan. Bensinversionen kallades  New Volkswagen Caddy 2021  EcoFuel. Att fylla på med 4,1 liter flytande gas borde vara tillräckligt för 100 km.

Utöver den långa listan med motorer erbjuder utvecklarna flera reduktionsväxlar. Beroende på vald motor kan bilen aggregeras med en manuell växellåda med fem eller sex växlar, samt DSG-robotens sex- och sju-räckvetsnoder.

Foto av nya Volkswagen Caddy 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)