VW Atlas Cross Sport 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande  VW Atlas 2021 Cross Sport  är ett bra alternativ om du behöver ett elegant terrängfordon. Dessutom kan denna modell utrustas med R-Line-paketet för att göra det mer aggressivt.

Baserat på Atlas SUV tar nya VW Atlas Cross Sport ett annat tillvägagångssätt. I princip erbjuder denna modell en bättre design och en ännu mer teknisk stuga. Liksom många konkurrenter i samma klass kommer den nya SUV: n att finnas med två motorer.


VW Atlas 2021 Cross Sport-styling

VW Atlas 2021  Cross Sport- utseendet  är mycket bättre än det vanliga. Detta läge tillhör samma medelstora SUV-segment som den vanliga Atlas som den baseras på.


Brant bakruta och Coupé-liknande Cross Sport taklinje. Tack vare detta ser det snyggare ut än Atlas. Den främre änden av denna SUV dominerar med ett unikt kylargaller och avancerade LED-strålkastare. Som tidigare nämnts kommer R-Line också att finnas tillgänglig med unika stötfångare och lappar.

Inredningsdesign

Inuti  ser den nyaste  VW Atlas 2021 Cross Sport fantastiskt ut. Liksom den vanliga modellen bör den nya ha samma layout. Den nyaste Cross Sport har plats för fem passagerare med lastutrymme och är bara något mindre familjevänlig än sju-platsen Atlas. Naturligtvis finns det en del förfriskningar och uppdaterade rattar och syna dörrpaneler av tillverkaren. Komforten är utmärkt, och vuxna bör ha gott om benutrymme och utrymme bakom sig. Till skillnad från den sju-sitsiga versionen erbjuder den nya Cross Sport bara en sekundersitsplats.

✓ Du kan också kontrollera:

Lastområdet är stort och Cross Sport har ett liknande lastområde som Ford Edge och Hyundai Santa Fe. I likhet med den vanliga modellen kommer Cross Sport att utrustas med ett nytt pekskärm infotainmentsystem samt Apple CarPlay och Android Auto-integration som standard. Navigering, omkonfigurerbar display och SiriusXM Satellite Radio är endast tillgängliga som alternativ.

VW Atlas 2021 Cross Sport drivmotor

Den nya  VW Atlas 2021  Cross Sport  kommer att fås  med två motorvarianter. Körningen är ännu trevligare tack vare 235 hk två-liters 4-cylindrig basmotor (uppnås med premiumbränsle). Denna kvarn ger också ett vridmoment på 258 kg.

Nästa motor på listan är valfri. Detta kvarn kommer att bestå av en 3,6 liters V6-motor som kan leverera 276 hästkrafter och 266 pund-vridmoment. Liksom många VW-fordon, är det nya Atlas Cross också tillgängligt med 4MOTION med Active Control. Detta gör att du kan växla mellan fyra olika fyrhjulsdriftlägen som passar din nuvarande körsituation. Utrustad med rätt utrustning kan den nya Cross enkelt dra 5 000 pund tack vare sin kraftfulla 3,6-liters V6-motor.

Utgivningsdatum och kostnad

Utgivningsdatumet för  VW Atlas 2021 Cross Sport är  inställt på december i år. Som redan nämnts är den här modellen baserad på sju-sits Atlas SUV och delar samma stylingspråk.

På den officiella webbplatsen  bör den  nya Atlas 2021 Cross Sport för basmodellen börja på 30 000 euro. Om du lägger till R-Line-paketet med 4Motion går priset upp till knappt 50 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)