Volkswagen Arteon 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande uppdateringen av den stora Volkswagen Arteon 2021 liftbacken   blev känd efter att bilder av bilar som hade passerat förproduktionstester dök upp på webben. Tja, den 24 juni ägde den officiella premiären till nyheten upp, som inte bara debuterade i form av en liftback, utan också i det efterlängtade formatet för skjutbromskombo. Familjen inkluderade också Arteon eHybrid, den nätverksbelastade versionen och sportmodifieringen av Arteon R. En sådan allvarlig förlängning av linjen borde locka fler köpare till modellen, eftersom Arteon säljer sämre än sin föregångare Passat SS.


Design av olika versioner av modellen

Arteons grundupplyftning förändrades något under moderniseringen. Stötfångarna och bakgrundsbelysningen har uppdaterats och bokstäverna på bakluckan har förbättrats.


R-Line-varianten är optiskt uppdelad i två delar av pseudo-avgassystemet och ytterligare delar av navigationsljus, vilket skapar en belysningssammansättning över hela kroppens bredd.

Den nya toppversionen av  Volkswagen Arteon R 2021  ser mer aggressiv ut. Erka är utrustad med ett starkt galler, främre stötfångare med stora luftintagsblock, en spoilerläpp på femte dörren och fyra avgasspetsar. Den mest produktiva Arteon använder också hjul med en exklusiv design, svarta dekorativa element och blåmålade bromsok. I stället för modellnamnet dök ett stiliserat brev R på bagagerumslocket.

Stationsvagnen för Shooting Brake, även om den har en långsträckt profil med ett utökat tak, ser inte mindre snabbt ut än en liftback. Det är allt tack vare sidglasfönstret som skarpt närmare bak och den sluttande femte dörren med en sportig spoiler i toppen.

Som ett resultat av reformerna fick Arteon tre nya kroppsfärger: Oryx White, Kings Red och Lapiz. En annan nyhet var 18 till 20 tum hjulen med ett nytt ekmönster.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Förändringarna av interiören i  VW Arteon 2021  är mycket större. Frontpanelen har designats om – de horisontella deflektorerna har en annan design, och klockan och tangentbordet ovanför multimedia-displayen har försvunnit. Arkitekturen för konsolen och hela centrumtunneln har bevarats. Modellen har nu en annan kontrollpanel för luftkonditionering med peksknappar. Efter modernisering stöder mediecentret trådlös anslutning av prylar via Apple CarPlay och Android Auto-gränssnitt. Skärmstorleken är 8,0 eller 9,2 tum.

Den förbättrade Arteon har också följande fördelar:

  • Ny multifunktionsratt;
  • Förbättrad 10,25 tum digital order;
  • LED-belysning med 30 färger;
  • Harman / Kardon 700 W högtalarsystem;
  • Omvänd kamera med 170 graders betraktningsvinkel.

Rekrytering av elektroniska assistenter har kompletterats med det avancerade assistanssystemet Travel Assist. Det är en anpassningsbar farthållare med utökad funktionalitet. Aktiv körassistent 0-210 km / h. Reagerar på vägskyltar, linjemarkeringar och reparationsplatsbegränsningar. Dessutom kontrollerar assistenten oberoende av fordonets hastighet, bromsar vid behov, även om det finns fotgängare.

Denna  nya Volkswagen Arteon 2021  Shooting Brake erbjuder mer frihet för de bakre passagerarna tack vare den höga taklinjen (linshöjden ökar med 48 mm), men stationvagnen är inte mycket större än liftbacken när det gäller bagageutrymmet. När de bakre ryggstöden lyfts upp och laddas under gardinen kan jonglering ta 565 liter last med en maximal kapacitet på 1 632 liter. Tack vare liftbacken har bagageutrymmet 563 till 1557 liter bagage.

Tekniska data för Volkswagen Arteon 2021

Den  nya Arteon 2021  : s motorsortiment omfattar 2.0 TSI-bensinmotorer (190 och 280 hk) och 2.0 TDI-dieselmotorer (150 och 200 hästkrafter). Den manuella växellådan är endast tillgänglig för den “yngre” 150 hk dieselmotorn och de andra motorerna är utrustade med 7DSG automatisk växellåda. 4Motion fyrhjulsdrift finns för de mest kraftfulla versionerna (2.0 TSI 280 hk och 2.0 TDI 200 hk).

Plug-in-hybridversionen är utrustad med en tandem 1,4 TSI-bensinmotor (156 hk) och en elmotor (115 hk) som ger totalt 218 hk och 400 Nm. Ett sådant paket fungerar i företaget med en 6-växlad DSG-robot, som endast leder dragkraft till framaxeln. I rent elektriskt läge kan Volkswagen Arteon eHybrid köra 55 km (WLTP-cykel) och accelerera till maximalt 140 km / h.

Den “superladdade” R-versionen av modellen är utrustad med en TSI “Turbo Four” 2.0 med 320 hk och 420 Nm. Den kompletteras av en 7-växlad DSG-växellåda och fyrhjulsdrift. En annan toppmodern Arteon har en R-Performance-dragvektoriseringsmekanism som fördelar vridmoment till bakhjulen enligt körsituationen.

Utgivningsdatum och pris

Försäljningen av  nya Volkswagen Arteon 2021  i Europa planeras till hösten 2020. Exakta priser och specifikationer kommer att meddelas under de kommande månaderna. Priset är minst 35 000 euro.

Volkswagen Arteon 2021 foto

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)