Volvo XC60 2021: priser, foton, funktioner, specifikationer

Om du letar efter en lyx-SUV med en stark och oberoende anda är den kommande  Volvo XC60 2021 den  perfekta kandidaten. Den svenska medelstora SUVen är redo att komma med drycker nästa år. Exceptionell estetik och exceptionella säkerhetsfunktioner är huvuddragen i denna modell.

Med en attraktiv design och förfinad drivmotor är denna kompakta lyx-SUV med två rader / 5-sits en lockande rival som BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Audi Q5 och Acura RDX. Den kommande XC60 kommer att fortsätta vara tillgänglig i flera konfigurationer och till och med en plug-in hybrid finns fortfarande att erbjuda.


Volvo XC60 2021 erbjuder en elegant och robust design

Konstruktionen på  Volvo XC60 2021  förblir i stort sett densamma. Tillverkaren kommer att göra några förändringar här och där och göra denna SUV mer konkurrenskraftig på marknaden. Som ni kanske använder XC60 dimensionellt mellan de större XC70-modellerna och de mindre XC40-modellerna.


✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom är den yttre designen   på  2021 Volvo XC60  elegant och tuff. Med frontgallret och den berömda “Thor’s Hammer” -designen är denna SUV en individ på marknaden. Dessutom erbjuder R-Line-paketet en ännu mer aggressiv look med ett glansigt svart kylargaller och raffinerade 21-tums hjul.

Exceptionell säkerhet

Precis som XC90 erbjuder den kommande XC60 stor säkerhet. Denna modell inkluderar ett varningssystem för körningsavgångar, dräneringsavlastning, automatisk nödbromsning och ett system som kan hantera fotgängare, cyklister och stora djur.

Oumbärlig uppfriskning inuti

Den kommande  Volvo XC60 2021 kommer att  ge en viktig förfriskning till interiören. Det finns rykten om att nästa generations XC60 skulle kunna få en tredje platsrad. Emellertid har tjänstemän fortfarande inte bekräftat dessa rykten. Den svenska medelstora SUV XC60 erbjuder en rymlig stuga med samma exklusiva atmosfär som sin större bror XC90.

Som tidigare finns den här modellen i tre huvudkonfigurationer: Momentum, R-Design och Inscription. Momentum-paketet innehåller ett panoramatsoltak, luftkonditionering med dubbla zoner, 10-vägs framsäten och en elektrisk baklucka. En ny, uppdaterad vertikal 9-tums pekskärm med automatisk Apple CarPlay / Android-integration och ett 10-högtalars / 330-watts ljudsystem är standard.

Andra alternativ för de högre panelerna inkluderar uppvärmda baksäten och en uppvärmd ratt, framsäten med ventilations- och massagefunktioner och ett premiumljudsystem från Bowers & Wilkin.

Volvo XC60 2021 under huven

Som tidigare erbjuder biltillverkaren Volvo tre motoralternativ. Den  Volvo XC60 2021  T5 är grunden. Motorn i denna version består av en 2,0-liters Inline-4 turboladdad motor som kan leverera 250 hk och 258 lb-ft vridmoment. Denna modell är den enda som använder FWD-systemet. Alla andra motorer har standard med fyrhjulsdrift.

Tillvalet använder tillverkaren en 2,0-liters inline-motor med 4 kompressorer, som producerar 316 hästar och ett massivt vridmoment på 295 pund-ft. Denna drivlinje driver den populära T6.

Plug-in hybrid

Som redan nämnts kommer en plug-in hybrid också att finnas tillgänglig. Denna version är lägre än T8 och använder en smidig och sofistikerad 8-växlad automatisk växellåda.

Dessutom består T8-drivlinjen av en 2,0-liters Inline-4-motor med turboladdare och kompressor, som levererar 400 hk och 472lb-ft vridmoment. Denna motor gör T8 till en av de mest ekonomiska på marknaden. Enligt de senaste uppgifterna ger denna motor bränsleförbrukning enligt EPA City / Highway: 58 mpge.

Volvo XC60 släppningsdatum och pris 2021

Om rapporterna är korrekta kommer det en helt ny Volvo XC60 2021 vid denna tidpunkt nästa år   . Det kommer att bli förfriskningar inifrån och ut och vi kan förvänta oss en liten prisökning.

Priset på T5 är 38 000 euro, 9 000 euro mer än tidigare. Men T6, som erbjuder mer utrustning och en kraftfullare motor, kostar drygt 43 600 euro, medan plug-in hybrid T8 kostar 55 700 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)