Toyota Venza 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den helt  nya Toyota Venza 2021  har lanserats och kommer att finnas tillgänglig senare i år som en tvåradig hybrid-SUV. Från de senaste fotona kan du se att tillverkaren har förvandlat den här modellen till en mellanstor crossover.

Om du kommer ihåg, lanserades den här modellen 2015 på grund av dålig försäljning. Fem år senare beslutade dock tillverkaren att återställa den här modellen och göra den mer konkurrenskraftig.


Toyota Venza 2021 design och dimensioner

Utsidan av den renoverade  Toyota Venza 2021 ser bättre ut än någonsin. Till skillnad från RAV4: s robusta utseende är denna modell utformad för att erbjuda ett mer attraktivt och högkvalitativt utseende. När det gäller dimensioner har den kommande Vensa en axelavstånd på 105,9 tum. Jämfört med RAV4 är den senaste Venza dock bara 5,7 tum längre.


Ford Edge, Honda Passport och Hyundai Santa Fe är större motståndare och vi kan inte vänta med att se Venza hålla jämna steg med dem. När det gäller design kommer Venza med ett galler som innehåller en kombination av svart plast och krom. I mitten av rutnätet ser vi också ett blått märke som representerar hybrididentiteten. Vi gillar de nya Venza LED-strålkastarna och dimljus som är låga. Sidoprofilen är elegant och har nya 18-tums legeringshjul som understryker dess sportiga utseende.

Kabinen avslöjar fler tekniker

Till skillnad från RAV4  erbjuder interiören i  Toyota Venza 2021 mer eleganta material. Venza erbjuder också mer avancerade funktioner och mer komfort. Liksom RAV4 har den nya Venza en rymlig stuga som rymmer fem personer. Lastområdet bakom Venzas baksäten är 36 kubikfot, två kubikfot mindre än vad RAV4 erbjuder. Standardutrustningslistan är också längre än på RAV4 och innehåller en 8-tums pekskärm, en elektrisk baklucka och många förarassistentfunktioner.

✓ Du kan också kontrollera:

Valfri utrustning inkluderar ett större 12,3-tums infotainment-system med en pekskärm, en head-up-display, en digital bakspegel och ett unikt panoramasoltak med en frysfunktion som kan ställas in mellan transparent och ogenomskinlig.

Specifikationer för Toyota Venza 2021 hybrid drive

Den senaste  Toyota Venza 2021 crossover  är en modell som kommer att fås med ett hybridsystem. Denna modell finns på den populära TNGA-plattformen och använder en nästan identisk konfiguration som RAV4-hybrid. Motorn under Venza består av en 2,5 liters rak bensinmotor med tre elektriska motorer. Elektriska generatorer är placerade på bakaxeln och hela systemet erbjuder totalt 219 hk. Precis som RAV4-hybriden, har Venza samma standard allhjulsdrivningssystem och lovar samma kumulativa EPA-betyg på 40 mpg. Samma 8-växlad automatisk växellåda är också tillgänglig.

Utgivningsdatum och kostnad

Den nya Toyota Venza 2021  har blivit en mellanstor crossover. Denna modell har en attraktiv design och många standardfunktioner. Toyota säger att den beräknade Venza kommer att ha cirka 50 000 årliga försäljningar på marknaden i augusti. Totalt börjar den nya Venza på 30 000 euro och kan kosta upp till 45 000 euro för en fulladdad modell.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)