Toyota Harrier 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den nya Toyota Harrier SUV 2021  är officiell. Enligt tillverkaren kommer den kommande modellen att debutera i juni. Först har Toyota just släppt nya bilder och lovar denna modell. Som ni säkert vet, den första utgåvan av denna SUV släpptes i slutet av 1998 och har haft flera ansiktslyftningar hittills.

Den senaste uppdaterade modellen är SUV som släpptes 2014. Efter sex år beslutar tillverkaren att göra denna modell mer konkurrenskraftig. Vissa webbplatser anger dock felaktigt att Harrier är en något modifierad version av Lexus RX. I grund och botten är detta inte sant, eftersom den senaste RX är baserad på Toyota K-plattformen, medan  Harrier 2021 körs  på den helt defensiva TNGA-K-arkitekturen.


Toyota Harrier 2021 förbättringar

Den senaste Toyota Harrier 2021  är en attraktiv SUV som bara kommer att finnas i Japan. Denna modell är baserad på samma TNGA-K-arkitektur som stöder RAV4. Designen liknar sin föregångare, men har en mer sportig karaktär. När det gäller storlek är den kommande modellen 186,6 lång, 73 bred och 105,9 mellan axlarna.


Den fjärde generationen ser attraktiv ut, med eleganta LED-strålkastare och ett elegant galler som höjdpunkterna. Dessutom har tillverkaren lagt till en aggressiv främre stötfångarkonstruktion och en coupé-liknande taklinje. På baksidan gillar vi de nya smala horisontella LED-baklyktorna som sträcker sig hela fordonets bredd.

Förfriskningar i interiören

Den kommande  Toyota Harrier 2021  ser modern och snygg in. Först kan vi se många likheter med RAV4. Den senaste Harrier har en mittkonsol med en imponerande stor 12,3-tums pekskärm. Dessutom ser instrumentpanelen mer lyxig ut än RAV4, medan dörrpanelens beklädnad liknar utseendet. Kabinen är bekväm och det finns syntetiska lädersäten på den här modellen.

✓ Du kan också kontrollera:

En annan höjdpunkt med denna modell är det panoramiska taktaket med elektriska persienner och elektrokromiska fönster. Toyota säger också att interiören är en av de minsta, tack vare användningen av ljudabsorberande och vibrationsreducerande material.

säkerhet

Den nyligen lanserade Harrier SUV har också en rad säkerhets- och assistanssystem. Denna modell inkluderar teknik som kollisionssäkerhetssystem, digital kabelspegel, intelligent retardationssolar med parkeringsbromsar, kurvhjälp och mer.

Toyota Harrier 2021 under huven

Den nya Toyota Harrier 2021  kommer att finnas med två motorer. Tillverkaren använde den senaste hybridtekniken med en 2,5-liters inline-fyrmotor. Beroende på konfiguration använder denna motor en eller två elektriska motorer. Dessutom har den ett FWD-system som ger en maximal effekt på 218 hk (160 kilowatt). Men i AWD-modellen erbjuder den något mer kraft än 222 hästar (163 kW).

Båda versionerna använder samma elektriska kontinuerligt variabel transmission. Den andra drivlinan består av en 2,0 liter 171 hästkraft bensinmotor med 153 pund. Denna fyrcylindriga drivlinan finns med en direkt växlande CVT.

Toyota Harrier släppningsdatum och pris

Den reviderade  Toyota Harrier 2021  ser mer attraktiv ut än förra generationen. Enligt den senaste informationen kommer den kommande modellen att dyka upp i juni.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)