Toyota 4Runner 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Den medelstora lastbilsbaserade Toyota 4Runner är en av de mest robusta terrängsportarna på vägen idag. Med det växande intresset för hardcore, terrängs SUV: er efter introduktionen av den förnyade Jeep Wrangler och den helt nya Ford Bronco, bör Toyota uppmärksamma den åldrande 4Runner och snart omforma den helt. Den nuvarande femte generationen Toyota 4Runner har varit soldat sedan 2010 och den nya generationen, enligt källor, kan vara Toyota 4Runner 2022 .


De läckta detaljerna tyder på att varumärkets produktplan bör innehålla en översyn av karosserien, inklusive Tundra-pickupen i full storlek och 4Runner SUV. Lyxmärket Lexus kommer också att vara väldigt annorlunda under de kommande modellåren.

Den reviderade 4Runner är planerad att komma till märkets nya globala plattform, som kommer att delas med den helt nya Tundra-lastbilen och den stora Sequoia SUV. Modellen bör också säljas med de evolutionära stilförändringarna.


Stora förändringar bör ske i hytten av modellen. Modellen kommer också att få nya drivlinelösningar, inklusive en V-6 hybridinstallation med två turboladdare. Rapporter föreslår också en möjlig förändring av upphängningsgeometrin.

Toyota 4Runner 2022: design

Toyota arbetar med den nya generationen Tundra-pickup i full storlek som kommer att använda varumärkets nya globala lastbilschassi. Den nya globala arkitekturen F, Body-on-Frame-Underlay eller TNGA-F bör använda höghållfast stål och material för viktminskning. Resultatet bör vara förbättrad styvhet och lägre vikt jämfört med tidigare design. Den nya designen möjliggör också implementering av den senaste tekniken och drivlinelösningarna. Den reviderade Toyota 4Runner 2022 bör vara trogen mot karossdesignen och ta över TNGA-F-basen.

Ur en visuell synpunkt bör den nya generationen 4Runner anpassa sig till designen för den nuvarande versionen. Modellen bör också använda vissa stilelement från FTAC Concept-modellen. Nya 4Runner får en reviderad grillstil och nya strålkastare. Det kommer också att ske några förändringar i kroppens konturer och den redesignade bakänden.

Toyota kommer återigen att erbjuda olika utrustningsalternativ med specifika stylingsdetaljer och terrängförbättringar.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning, utrustning:

Hytten på Toyota 4Runner 2022 bör bytas mer radikalt än exteriören. Enligt rapporterna bör modellen använda vissa stilistiska element i den nyligen nydesignade RAV4. Toyota bör också förbättra materialkvaliteten över hela sortimentet.

På teknisk nivå får nya 4Runner också varumärkets senaste system. Modellen ska följa moderna trender och erbjuda ett massivt pekskärmsalternativ. Den nya generationens infotainmentsystem kommer att finnas tillgängligt med en 12,0-tums pekskärm. Modellen erbjuder också en head-up display, premium ljudsystem, etc.

Toyota kommer att utrusta varje version på nytt med en fullständig Safety Sense-svit. Paketet innehåller system som avancerad radarfartkontroll, automatisk nödbromsning, körfältinriktning etc. Modellen kommer också att finnas med blindfläckövervakning och surroundvisionskameror.

Toyota 4Runner 2022: prestanda

Den nydesignade Toyota 4Runner 2022 kommer att byta till varumärkets nya globala lastbilschassi och dra nytta av förbättrad strukturell styvhet och lägre vikt. Modellen har också en reviderad chassygetri för bättre terräng- och vägprestanda. Vissa källor föreslår att man byter till den oberoende bakre upphängningen.

På effektnivå ska den nya 4Runner klara sig utan den nuvarande 4,0-liters V6-motorn eller använda den i versioner med låga specifikationer. Modellen kan byta till en mindre 3,5-liters V6-motor som kan producera cirka 300 hk. En annan lösning kan vara en 3,4-liters sexcylindrig Lexus LS500.

Precis som den reviderade Tundra-pickupen, bör den nya generationen 4Runner också använda en bensin-elektrisk hybriddrivning som ett toppdrivalternativ. Systemet ska kombinera en kraftfull dubbelturbo V6-motor och en elektrisk installation.

Nästa 4Runner kommer återigen att finnas tillgänglig med den offensiva TRD-märkta TRD-växellådan och Fox-spjäll etc.

Toyota 4Runner 2022: release, pris

Den nya generationen Toyota 4Runner 2022 bör släppas på marknaden strax efter att den helt nya Tundra lanserades i mitten av 2021. Försäljningsdatumet bör vara i slutet av 2021.

Toyota kommer att lansera den helt nya 4Runner med en rad olika trimalternativ, inklusive TRD-versionerna. Basen på Toyota 4Runner borde ha ett pris nära den nuvarande versionen, trots förändringarna. Den faktiska modellen börjar på 36 020 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)