Tesla Model Y 2021: priser, foton, funktioner, specifikationer

Efter att den konstiga Tesla Cybertruck lanserades har nyheterna dykt upp att den 2021 allelektriska  Tesla Model Y  kommer till hösten 2020. Enligt de senaste rykten kommer den populära medelstora SUV-en moderniseras och det kommer att finnas mer utrymme inuti.

Som ni kanske redan vet är Model Y unik i sin klass och har plats för 7 passagerare. Det bör tilläggas att denna modell är mindre och mindre tekniskt sofistikerad än modellen 3. Båda modellerna har dock många gemensamma funktioner och samma motorer.


Tesla Model Y 2021 delar arkitekturen med Model 3

Den nya Tesla Y 2021-modellen  kommer att ändras för nästa år. 75% av dess komponenter rapporteras komma från modellen 3. Liksom de flesta Tesla-fordon erbjuder den nya Model Y maximal säkerhet. Med ett lågt tyngdpunkt, styv kroppsstruktur och stora crumplezoner är denna modell en av de säkraste SUV: erna på vägen.


✓ Du kan också kontrollera:

Det finns också många standardfunktioner. Den nya Tesla Model Y kommer med nödbromsning, kollisionsvarning, övervakning av blinda fläckar och mer. Liksom X-modellen har Y-modellen full självförmåga, vilket gör att den kan köra automatiskt på stadsgator och motorvägar.

Interiör

Interiören   i  2021 Tesla Model Y  kommer att vara rymlig och teknisk. Dessutom kan denna modell rymma sju passagerare i tre rader. Hinkplatserna för föraren och den främre passageraren är nästan samma som för modellen 3. Tredje radsäten är dock fortfarande det bästa alternativet för barn.

Interiören är enkel och ren. Dessutom är attraktionen hos denna modell definitivt en ny, jätte 15-tums pekskärm och ett engagerande ljudsystem. Glasstaket ser vackert ut och ger en fri utsikt över himlen. Konstruktionen är anmärkningsvärt lik modellen 3. Proportionerna är dock något olika beroende på den högre karossen och taket.

Tesla Model Y 2021 under huven

Som nämnts i början kommer Tesla Model Y att använda samma system som Tesla Model 3. Båda modellerna drivs av elektriska motorer som ger omedelbart högt vridmoment och ett kraftfullt batteri som ligger i botten av huset. Tack vare denna kombination kan räckvidden för denna modell vara upp till 300 miles på en enda laddning.

Konsumenter kan ladda Model Y med en Tier 2-laddare eller den nya V3-kompressorn som finns i 36 länder. Accelerationen av Model Y är utmärkt, med Standard Range-modellen går från 0 till 60 km / h på 5,9 sekunder och den snabbaste prestanda når 60 km / h på bara 3,5 sekunder (snabbare än Porsche 911). .

Tesla Model Y 2021 släppningsdatum och pris

Tillverkaren av Tesla kommer att presentera tre varianter av  modellen Y 2021  . Alla modeller kommer att finnas tillgängliga hösten 2020. Den billigaste Y-modellen med en räckvidd på 230 mil börjar på 36.200 euro. Nästa modell är Long Range Model Y med en räckvidd på 300 mil och ett pris på 43 600 euro. Den sista och dyraste modellen är den högpresterande modellen som kostar 55 700 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)