Subaru WRX STI 2021: specifikationer, pris, släppdatum

När det gäller hantering, prestanda och prestanda har  Subaru WRX STI 2021  allt som krävs och med AWD hela tiden är det extra greppet definitivt en bonus. Den totala förädlingen av kabinen är dock fortfarande ett olöst problem. Dess styrkor inkluderar många högkvalitativa alternativ för säkerhetsutrustning, snabb acceleration, utmärkt styrning och hantering och den förbättrade dragkraft som standard AWD erbjuder. Släppdatumet förväntas i mars nästa år, enligt rykten som sprider sig på Internet.


För 2021 kommer fordonet att ha ny valfri förarassistent och säkerhetssystemteknik, ett nytt smarttelefonintegrationssystem och ett förbättrat pekskärmsgränssnitt.

Den nya STI 2021  byggdes om för några år sedan och erbjuder nu mer kraft och effektivitet än någonsin tidigare. Accelerationen från 0 till 60 km / h på mindre än sex sekunder är motorns bas utan tvekan den bästa i segmentet just nu. Smidig hantering, tydlig styrning och standard fyrhjulsdrift gör slingrande äventyr till ett nöje. I  STI 2021  ökar ansträngningen igen.


Trots många förbättringar lider hytten enormt. Andra nackdelar är ojämn körning och betydande vägbuller och vind, även med medelhastighet. Vem bryr sig egentligen? Kanske är det höga och spännande bruset från motorerna en av anledningarna till att Subaru har så fanatiska följare.

Tillbehör tillgängliga – Subaru WRX STI 2021

Subaru WRX 2021  sedan med fem passagerare finns endast i tre versioner: Base. Premium och begränsat, medan  WRX STI 2021 med performance-tema endast erbjuder två konfigurationer: Basic, Limited och Hyper Blue Edition.

Interiöröversikt och nyheter om kroppskoncept – Subaru WRX 2021

Subaru WRX 2021  har vanliga sportstolar i framsidan, Bluetooth-ljud- och telefonanslutning, 4,3-tums fordonsinformationsdisplay, farthållare, bagagerumspoilerlock, 17-tums hjul med sommardäck, USB-gränssnitt, extra ljudingång, 60/40 delad bak säten, höjdjusterbar förarsäte, bakifrån kamera, HD och satellitradio, läderratt och integration med smartphone-app

Den uppgraderade WRX premiumkåpan har LED-strålkastare, nyckellös tändning, läderinredning, åtta-vägs förarsäte, nyckellös åtkomst, uppvärmda ytterspeglar, dimljus, torkaravisning, elektroniskt taklucka, uppvärmda framsäten och uppvärmda ytterspeglar.

Köpare som väljer en kontinuerlig variabel växellåda kan välja mellan elektrisk parkeringsbroms, känsliga rattljus dimljus, detektering av blindfel, körfältsassistans, EyeSight-system, automatisk kollisionsstyrningssystem, adaptiv farthållare, premium ljudsystem och ett navigationssystem. De med en manuell växellåda får ljudsystemet Harman Kardon med 9 högtalare och en 7-tums StarLink-skärm (tillval).

✓ Du kan också kontrollera:

STI 2021 fäste kombinerar innehållet i WRX och WRX Premium fästen och erbjuder luftkonditionering (två zoner), upphängningslägen, taklucka, trafikvarningar, 7 ” StarLink-skärm, nyckelfri tändning och åtkomst, samt mer aggressiv samordnad fjädring, navigering system, en ny, smidigare motor, en främre och bakre begränsad sliddifferens och ett övervakningssystem för en blind plats.

Det utbud som erbjuds för STI-fästen inkluderar ett navigationssystem, nyckellös åtkomst och tändning, ett förbättrat ljudsystem, ett navigationssystem och valet mellan en lågprofilstamspoiler eller den legendariska rally-stil wing spoiler.

Hyper Blue – STI fairing-utgåva – är i grunden en uppgraderad version av STI Limited, men skiljer sig i en inre kåpa och en unik kroppsfärg.

Motorspecifikationer – Subaru WRX 2021

Alla paneler, med undantag för STI, drivs av en horisontellt placerad 2.0-liters boxermotor med en 2.0-liters turboladdare och 268 hk och 258 pund. vridmoment. Beroende på körläge tillåter den valfria kontinuerliga variabla växellådan Transe att visas som en åtta-växlad eller sex-växlad automatisk växellåda.

EPA uppskattar motorväg / stad / kombinerat bränsleekonomi med en manuell WRX uppskattas till 27/20/23 mpg och för modeller utrustade med CVT till 18/24/21 mpg. I våra provkörningar accelererade den handutrustade WRX från 0 till 60 km / h på prisvärda 5,4 sekunder.

Turboladdad 2,5-liters fyrcylindrig motor som ger 305 hästkrafter och 290 pund. Vridmoment ökar användningen av Subaru WRX STI-fästen 2021. EPA-bränsleförbrukningssiffrorna är 23/17/19 mpg och accelerationen till 60 mph är 5,0 sekunder.

Pris och släppdatum – Subaru WRX 2021

Det spekuleras i att  Subaru WRX 2021  är planerad att träffa utställningslokaler i mars nästa år. Beträffande pris, räknar med att den föreslagna detaljhandelsprisbasen mellan 26,595 € och 34,695 € för STI-trimning kommer att finnas tillgänglig för försäljning efter publicering.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)