Skoda Octavia Scout 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den nya representanten för fjärde generationen Skoda Octavia fick reda på detaljerna – Octavia Scout 2021 terrängstation   . Modellen behöll sitt tidigare bildförhållande och är fortfarande positionerat som ett fordon för alla tillfällen. På begäran kan en stor familjebil omvandlas till en “arbetshäst” som kan bogsera en släpvagn som väger upp till två ton. Samtidigt tillåter fyrhjulsdrift och en 15 mm större markfrigång Scout att arbeta på olagda vägar där de flesta personbilar vanligtvis har en bestämd rutt. Efter modernisering erbjuds det tjeckiska terrängfordonet också med klassisk framhjulsdrift.


Exteriör design

Externt är  Octavia Scout 2021 en  nästan exakt kopia av basstationen och skiljer sig från den med bara några kranar. Huvudfunktionen i Offroad-versionen är plastbeläggningen runt omkretsen av kroppen, som täcker konturerna på hjulbågarna, fönsterbrädorna och dörrens botten. Nyheten kännetecknas också av silverfinishen på sidofönsterramen, spegelhuset och takskenorna. Underkörningsskyddet i aluminium är integrerat i främre och bakre stötfångare. Tja, märkskyltarna med ett tydligt ord “Scout” finns på de främre fendrarna.

Tack vare terrängkörningssättet har den upphöjda stationvagnen utvidgats till 4 703 mm, vilket är 14 mm längre än en vanlig stationvagn. Kroppens bredd är densamma i båda modellerna – 1829 mm. I basen är Scout utrustad med 18-tums Braga-hjul, medan de dyrare versionerna erbjuder 19-tums Manaslu-hjul.


Inre

Interiören i  nya Skoda Octavia Scout 2021  fick en speciell klädsel med kromdetaljer och speciella dekorativa träliknande skär. Sätena är täckta med ThermoFlux som standard, men en kombination av läder och suedia klädsel är valfri. Tabor Brown kontrast sömmar och Scout-logotypen på framsätena ger extra personalisering till stationvagnen. En annan höjdpunkt är aluminiumpedalerna.

Först och främst har Scout ett ganska omfattande paketpaket. I närvaro av LED-dimljus, ett multimediacenter med en 10-tums skärm, elektriska vikspeglar och automatisk dimning. De dyra versionerna är baserade på matrisoptik, projektionsdisplay, riktningskameror och LED-belysning.

✓ Du kan också kontrollera:

Den nya modellen lovar passagerarna rekordfrihet och en enorm bagageutrymme med en kapacitet på 640 liter. Tack vare maskinen placerades 30 liter mindre bagage i bagagerummet före reformen.

Specifikationer Skoda Octavia Scout 2021

Den viktigaste innovationen inom teknik var utseendet på ändringar av framhjulsdrivningen. Fordon med startmotorer kan ha två drivhjul: bensin 1,5 TSI (150 hk) och diesel 2,0 TDI (115 hk). Båda enheterna är endast kopplade till en manuell växellåda. Den första drivningen är initialt en “måttlig” 1,5 TSI-e-TEC-hybrid, som är utrustad med en 48-volts startgenerator och en DSG automatisk växellåda. Fyrhjulsdrift finns som tillval för dessa versioner.

De kraftfulla motorerna körs bara i en 4 × 4-konfiguration. Dessa inkluderar 2,0 TSI bensinmotor (190 hk) och 2,0 TDI dieselmotor med två rekylalternativ – 150 och 200 hk. Den 2,0-liters Evo-dieselmotorn med 200 hk och 400 Nm fick status som den mest kraftfulla modellen någonsin. Liksom andra toppkraftverk ansluts den bara till en 7-växlad DSG-robot.

Pris och släppdatum

Den nya Skoda Octavia Scout 2021  börjar på den europeiska marknaden i juli i år. Pris – från 29 500 euro. Sannolikheten för modellens utseende i Ryssland är minimal eftersom den lämnade vårt land under den sista generationen på grund av låg efterfrågan.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)