Skoda Kodiaq RS 2021: teknisk information, pris, släppdatum

Förutom standardmodellen spionades också en högpresterande Skoda Kodiaq RS 2021 i Österrike   . Vid första anblicken är den sju-sits SUV förbereder för en subtil uppdatering i mitten av cykeln. Liksom den vanliga Karoq har Kodiaq RS kamouflerats fram och bak. Vi kan se att det badas i en ny ljusröd färg som ser bra ut på den.

Enligt den mottagna informationen kommer den kommande modellen att levereras med något reviderade stötfångare och uppdaterade lampor. Den nya modellen kommer också att behålla 2,0-liters biturbo-dieselmotor, som för närvarande levererar 237 hk och 500 Nm vridmoment (369 pund-ft). PHEV-versionen har också bekräftats och vi har några detaljer om den.


Skoda Kodiaq RS 2021 ser så bekant ut

Som redan nämnts är spioninspelningarna av den nya högpresterande  Skoda Kodiaq RS 2021 nu  tillgängliga. Denna modell spionerade för första gången tillsammans med standardmodellen. Först märkte vi att RS är målad i en ny ljusröd färg medan fram och bak är helt kamouflerade.


Intressant nog har RS en LED-strålkastare med delad matris och det välkända gallret. Den spionerade prototypen saknar emellertid öppningar på ytterkanterna, vilket ses på många högpresterande modeller. Sammantaget kan vi förvänta oss att den slutliga modellen ska ha små svarta inlopp och inloppsbeslag. Bakifrån är det svårt att se förändringar på grund av kamouflage. Sammantaget är Kodiaq RS en stor SUV som ser mer attraktiv ut än den vanliga.

✓ Du kan också kontrollera:

Spekulationer om inredning

Tyvärr tog fotograferna inte en bild med den  senaste Skoda Kodiaq RS 2021  . Men det kommer definitivt inte att skilja sig mycket från standardmodellen. Så förvänta dig inte revolutionerande inredning. Men eftersom denna modell är en högpresterande sport-SUV, är komforten på en hög nivå.

Vi hörde också att RS-modellen kommer att ha en ny instrumentbräda med vertikala luftventiler och ett större infotainmentsystem än standardmodellen. Kodiaq RS får också ytterligare förarhjälpmedel som frontassistent, prediktiv farthållare, sidostöd, trafikstödassistent, etc.

Skoda Kodiaq RS 2021 motoralternativ

Den  senare Skoda Kodiaq RS 2021  kan erbjudas med vissa drivlinjevarianter. Troligtvis kommer tillverkaren att använda en 2,0-liters TDI, som också finns under modellerna Tiguan och Passat. Intressant nog kommer denna motor att finnas med två turboladdare istället för en. Enligt den mottagna informationen kan denna motor producera 237 hästkrafter och 297 pund-vridmoment. Som ni ser är detta inte särskilt imponerande, eftersom högpresterande modeller i samma kategori erbjuder mycket mer.

En annan möjlighet är att tillverkaren använder en ny PHEV-variant. Om den senaste informationen är tillgänglig kommer Kodiaq RS att vara utrustad med 156 hk 1,4 liter TSI-bensin. Den här modellen kommer också att använda en 115 hk elmotor och ett 13 kWh batteri. Som med många SUV: er idag, förväntar vi oss en sex-växlad automatisk växellåda som standard.

Pris och släppdatum

En helt ny Skoda Kodiaq RS 2021 har nyligen spionerat   och vi kan se några snacks jämfört med det vanliga. Sammantaget ser RS ​​större och sportigare ut. Den kommande modellen kommer att kosta 65 000 euro, enligt de senaste nyheterna.

Dessutom ska denna modell introduceras under de kommande månaderna. Naturligtvis kommer försäljningen att börja i slutet av året. Mer information om den kommande  Skoda Kodiaq RS 2021 kommer att finnas  tillgänglig efter evenemangets första show.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)