SEAT Arona 2021: specifikationer, pris, släppdatum

SEAT Arona 2021 , detta kommer att vara den uppdatering som den spanska B-SUV SEAT Arona kommer att få för nästa år 2021. En ansiktslyftning som gör att denna generation (den första) kan möta resten av det kommersiella liv som du har framför dig. Estetiskt kommer det att bli viktiga förändringar, precis som inom teknikområdet. Vi avancerar din design av den förnyade SEAT B-SUV med en återhämtning.

SEAT Arona gick på scenen i mitten av 2017. På mycket kort tid har denna SUV positionerat sig i B-segmentet som en av de mest relevanta modellerna i SEAT-serien. Ta en titt på försäljningssiffrorna för att se att den minsta och billigaste SUV från den spanska tillverkaren har blivit en riktig ”central pelare”.


År 2019 var Arona den tredje bästsäljande SEAT-modellen världen över. Det tjänade 123 700 skivor, mycket mer än dess “äldre bror”, SEAT Ateca. Gapet till den näst bästa modellen från Martorells företag, Ibiza, var mindre än 2000 enheter. Den kommersiella resan under dessa tre år är full av framgång.


Trots den oslagbara försäljningen som har gjort det möjligt för den att positionera sig som en av de mest populära B-SUVarna i Europa, är det nu dags för SEAT att börja arbeta med att utveckla och uppdatera Arona. Efter det senaste inträdet i den nya Ateca-scenen är alla ögon nu riktade mot SEAT SUV-serien på Arona. Eftersom det är modellen som behöver uppdateras på grund av tidsbegränsningar.

Utvecklingen av nya SEAT Arona 2021 pågår redan. Även om ingen prototyp upptäcktes idag betyder det inte att företaget redan är involverat i detta projekt. Vi måste komma ihåg att SEAT är ett av de bilmärken som mest undviker allt som fordon som utvecklas fotograferar. Det är därför de gör många tester på gatan för att undvika nyfikna ögon.

Tack vare den information vi hade tillgång till, planerade våra designers att skapa den rekreation som denna artikel guidar. En bild som berättar hur designen av nya SEAT Arona kommer att se ut 2021 . Även om uppdateringen kommer att bli en “ansiktslyftning” kommer det att finnas mycket relevanta estetiska förändringar som motsäger den vanliga trenden med en ansiktslyftning a priori.

✓ Du kan också kontrollera:

Ofta med uppgraderingar under cykeln gör tillverkarna mindre ändringar i strålkastarna, stötfångarna och gallret. På SEAT vill de gå ett steg längre med Arona. Designinnovationerna koncentrerar sig på framsidan. De optiska grupperna och grillen kommer att förnyas. Dimljuskällorna omplaceras och blir kända och försöker efterlikna i viss mån den design som CUPRA Formentor följer i detta avseende. Den nedre delen av fronten visar vissa likheter med den nya Ateca.

SEAT Arona 2021 interiör

Om vi ​​lämnar exteriören åt sidan och har haft möjlighet att kliva in i nya Arona, är sanningen att vi på förhand kommer att hitta en stuga som liknar den modell som för närvarande finns tillgänglig. Den tekniska utrustningen förstärks dock speciellt med ett nytt infotainmentsystem. För övrigt utvidgas anpassningsalternativen för både exteriör och interiör med introduktionen av nya färger för kaross, hjul och klädsel.

SEAT Arona 2021 motor

Vi kommer till en annan av de viktigaste punkterna. Det första man måste komma ihåg är att vi för närvarande kan anta att SEAT inte har några planer på att elektrifiera Arona. Med andra ord kommer det att drabbas av samma öde som Ateca i detta avseende. Den mekaniska försörjningen kommer att vara kontinuerlig och bensin kommer att vara det ledande bränslet.

Vi måste komma ihåg att SEAT Arona Diesel snart inte längre kommer att finnas tillgänglig. Anledningen är inget annat än 1,6-liters TDI-motorns försvinnande från marknaden. Därför kommer Arona endast att finnas med bensinmotorer. TGI-versionen, som har anpassats till användningen av komprimerad naturgas (CNG), erbjuds fortfarande att erbjuda ett mobilitetsalternativ som bär ECO-miljömärket för DGT (General Directorate Transport).

Alla versioner kommer att vara framhjulsdrivna och beroende på vald motor hittar vi en manuell växellåda eller en dubbelkoppling DSG automatisk växellåda.

När kommer den att lanseras? Lanseringen av nya SEAT Arona är planerad till nästa. Både inträde på scenen och orderbokens öppning planeras till mitten av 2021. Detta markerar fyra års kommersialisering av den nuvarande modellen. Produktionen kommer att fortsätta vid SEAT-fabriken i Martorell. För att se den andra generationen av Arona måste vi vänta till 2025. Då kommer utvecklingen av en elektrisk version förutsägbart att ske.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)