Rolls-Royce Ghost 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Rolls-Royce Ghost 2021är allmänt erkänd som turistbuss för lyxbilar för särskilt rika, och Grand Ghost är ingången till denna exklusiva värld. Medan den nuvarande generationen av serien II har funnits ett tag, baserat på senaste spionfilm, förväntar vi oss att ett helt nytt Ghost snart kommer att avslöjas. Vi kan säga att Ghosts styling kommer att vara mer av en utveckling än en dramatisk avvikelse. Men den senaste Ghost kommer troligen inte längre att dela sin bas med den vanliga BMW 7-serien. Förvänta dig istället att Rolls släpper ner det kolossala skalet och den överdådiga sinnesstugan på sin egen struktur nedanför. Innan ytterligare information släpps kan vi bara spekulera i framtida utveckling, men vi kan rapportera


Vad är nytt för 2021?

Medan vi antar att det kommer att se mycket ut som den utgående modellen – Rolls-Royce-designen utvecklas snabbt – Ghost 2021 kommer att vara från grunden. Vi förväntar oss att det senaste och bästa Ghost kommer att fyllas med ännu mer avancerade datum och högre teknik.

Prissättning och vilka som ska köpas

 •  Sedan: 315 000 euro
 •  Förlängd hjulbas: 350 000 euro

Vi gissar på priset, men oavsett det kommer nystartpriset för den nya Ghost fortfarande att vara utom räckhåll för nästan alla nya bilköpare. Standardfunktioner, alternativ och tillgängliga utsmyckningar kommer säkert att finnas rikligt, men vi måste vänta på att Ghosts försäljningsdatum närmar sig innan detaljer blir tillgängliga.


Motor, transmission och kraft

Det kommande Ghost skulle ha en motor som liknar den under huven på andra Rolls-Royce-produkter, som Phantom med det längsta utbudet och Cullinan SUV. Båda har en 6,7-liters, två-turboladdad V-12 som levererar 563 hästkrafter och upp till 664 lb-ft vridmoment, och vi förväntar oss att nya Ghost V-12 blir ännu mer kraftfull. Det utgående Ghost startas av en 6,6-liters V12-motor med två turboladdare och har en reglerad toppfart på 250 km / h. Den sista vi testade rörde sig i en rak linje med myndighet, men den rullade runt hörnen när den körs aggressivt. Vi förväntar oss att den nya Ghost är sportigare, även om den fortfarande är långt ifrån att vara en sportsedan.

Bränsleförbrukning och verklig MPG

EPA har inte släppt en bränsleekonomisk uppskattning för den nya Ghost än, men om 2020-modellen är ett alternativ förväntar vi oss inte att den ska vara en bränslekonsument. Så snart vi får en chans sätter vi nya Ghost på vårt 200 mil långa bränsleekonomitest och uppdaterar historien med resultat.

Inredning, komfort och last

Liksom hytten på varje Rolls-Royce förväntas den nya Ghost vara kompromisslös överdådig, med varje yta, knapp, omkopplare och spak tillverkad av de finaste materialen. För att sticka ut från konkurrenter som Bentley Flying Spur och Mercedes-Benz S-klass kommer Rolls-Royce förmodligen att hålla lite tillbaka. Tänk på staplade mattor, finkornigt läder, vackert utformade trä- och metall accenter, och en headliner med små inbyggda LED-lampor för att simulera en stjärnhimmel. Husets bästa säte kommer att vara baksidan, där passagerarna utan tvekan kommer att bli bortskämda med ännu mer lyx som massagestolar, underhållning i baksätena och tunnland benutrymme.

✓ Du kan också kontrollera:

Infotainment och anslutning

Tyvärr gav spionbilder av Ghost 2021 oss ingen insikt, men vi förväntar oss att en stor infotainment-pekskärm med navigering, Apple CarPlay, Android Auto och en integrerad WiFi-hotspot är standard. I den utgående modellen möjliggjorde ett underhållningssystem med två skärmar i baksätena passagerare att justera radion, ange destinationer i navigationssystemet och mycket mer – vilket är vad vi förväntar oss 2021.

Säkerhets- och förarassistansfunktioner

Medan National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Road Safety Insurance Institute (IIHS) sannolikt inte kommer att krascha testa en resa med detta låga volym, höga pris, förväntar vi oss att Rolls-Royce kommer att öka sitt förarassistansspel med Ghost 2021 . Den utgående modellen erbjöd få sådana funktioner, men den nya modellen bör göra språng i denna kategori. De viktigaste säkerhetsfunktionerna inkluderar sannolikt:

 •  Automatisk nödbromsning med fotgängare som standard
 •  Standard varning för körfält med varning för körfält
 •  Tillgänglig adaptiv farthållare med semi-autonomt körläge

Garanti och underhållsskydd

Precis som resten av Rolls-Royce-sortimentet kommer den nya Ghost 2021 med fyra års garanti- och underhållspaket som inte går ut vid en viss körsträcka.

 •  Den begränsade garantin är 4 år eller obegränsad mil
 •  Drivlinan är garanterad i 4 år eller obegränsad mil
 •  Gratis underhåll täcks i 4 år eller obegränsat med miles
 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)