Renault Talisman 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Renault Talisman förbereder sig för förfriskningar under cykeln. Testprototypen spionerades i södra Europa. Tack vare de senaste spionbilderna kan vi se mindre exteriörförbättringar Renault Talisman 2021 . Vi måste säga att prototypen inte ser annorlunda ut än den nuvarande modellen.

Men den nya Renault Talisman kommer säkert att införa ytterligare förbättringar. Detta inkluderar en turboladdad bensinmotor och andra inredningsdetaljer. Renault är väldigt oförutsägbar. Vi har väntat så länge på reviderade Kadjar- och Clio-modeller. Renault levererade i princip inget nytt. Samma historia fortsätter med talismanen.


Renault Talisman 2021 kommer med många förändringar

Precis som den nyligen spionerade Megane hatchbacken, fångades Renault Talisman 2021 på kameran. Prototypen bär kamouflage på några få ställen, särskilt på framsidan. Detta indikerar tydligt många uppdateringar av frontramen. Från vad vi har sett är de L-formade LED-remsorna inte längre tillgängliga.


Grillen är lite större och den undre stötfångaren har nya paneler. Galleret har nu horisontella staplar. Strålkastarna förblir intakta. I bakgrunden får bakljusen mer information och ny intern grafik. Dessutom har den bakre stötfångaren också optimerats. Talisman kommer att köra på samma CMF-CD-plattform som Renault Escape MPV-modellen bygger på. Till skillnad från Laguna-modellen har Talisman inte en 5-dörrars variant utan en lägre körhöjd.

Interiör

På samma spionfoton kan vi se en kamouflage inifrån. Detta föreslår starkt ytterligare inredning. Vi förväntar oss dock inga betydande förändringar. Den Renault Talisman 2021 kommer att fortsätta med samma interiör och trim. Ändringar görs i mittkonsolen och instrumentpanelen. Dessutom är nya dekorationsalternativ synliga.

✓ Du kan också kontrollera:

Vi förväntar oss att Renault levererar det senaste infotainment-systemet. De flesta av uppgraderingarna kommer att vara visuella. Detta inkluderar också ljusare interiörfärger som grå. Den nuvarande modellen har en svart instrumentpanel som nu är borta. Den franska biltillverkaren kunde också introducera ljusare klädselfärger. Vi vet fortfarande inte om Talisman kommer att erbjuda mer standardutrustning.

Renault Talisman 2021 drivlina

Under huven har Talisman sett många förändringar de senaste åren. De Renault Talisman 2021 erbjuder många driv alternativ. När allt kommer omkring är denna motor tillgänglig i Europa och Sydkorea. I Korea finns Talisman tillgänglig under namnet “Renault Samsung”. Talisman och Samsung erbjuder inte samma motorutbud. Det fanns dock inga dieselvarianter i Korea. Men det kommer att förändras.

Att veta att talisman 2021 har många alternativ. Allt börjar med en 2,0 liters turbodiesel som producerar 200 hästar och 295 lb-ft vridmoment. En 1,8-liters TCe gör också 225 hk. 1,6-liters turbodieselvarianten är inte längre tillgänglig.

Pris och släppdatum

Priset på Renault Talisman 2021 kommer inte att öka dramatiskt. Det betyder att den helt nya sedan kommer att kosta mellan 22 000 och 25 000 euro. Försäljningen av talisman är långt ifrån tillfredsställande. Denna sedan saknar andra europeiska konkurrenter som VW Passat eller Skoda Superb. Men tillgängligheten i Sydkorea hjälper verkligen. Den Talisman 2021 kommer att börja säljas nästa höst.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)