Renault Arkana 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Renault har bekräftat att de kommer att släppa några nya och förnyade stadsjeepar, inklusive Renault Arkana 2021 och Capture. Den nya Renault Arkana 2021 kan äntligen vara tillgänglig i Europa och bör ersätta den berömda kortlivade Kadjar.

Som tidigare sitter denna kompakta SUV mellan den mindre Captur och den större Koleos. Enligt vad vi har hört kommer den nya generationen att bli mer attraktiv och vi kan förvänta oss att en något reviderad version kommer att visas under första halvåret nästa år.


Renault Arkana 2021 yttre styling

Den kommande Renault Arkana 2021 är en elegant och modern SUV som överför många av designfunktionerna i Renaults nuvarande SUV-sortiment. Denna modell är utrustad med smala LED-strålkastare och en berömd grill som Kadjar också bär. Sammantaget hävdar tillverkaren att Arkana är nästa flaggskepp från denna tillverkare. I grund och botten ser det mycket bättre ut än Capture och Kadjar.


Det attraktiva temat för designspråket fortsätter i bakgrunden. Renault använde en stötfångarmonterad skylt, ett nytt högt bagagerumslock och en LED-lampa i full längd. Sidoprofilen kompletterar utseendet på denna SUV med eleganta 19-tums lättmetallfälgar och förkromade yttre detaljer.

Stuga funktioner

Hytten på Renault Arkana 2021 ser uppdaterad och unik ut. Renault gjorde ett bra jobb med inredningen och garanterade maximal komfort för alla passagerare. I allmänhet är layouten utmärkt och den här kompakta SUV med två rader med platser rymmer fem passagerare. Liksom de flesta stadsjeepar idag kommer den senaste Arcana att innehålla många nya tekniker.

✓ Du kan också kontrollera:

När du kommer in i denna SUV kommer du att märka mycket material av hög kvalitet. Dash är rent och Renault har en ny 9,3-tums infotainment-pekskärm som stöder både Apple CarPlay och Android Auto som standard, ett Bose-ljudsystem, anpassad omgivande belysning, ett panoramatak och ett nytt 360-graders Kamera. Dessutom kan kunder förvänta sig en mängd olika valfria bekvämligheter och många säkerhetsingenjörer.

Renault Arkana 2021 Powertrain Tekniska data

Den kommande Renault Arkana 2021 är baserad på den robusta Dacia Duster-plattformen, som finns med framhjul eller fyrhjulsdrift. Denna modell var utrustad med ett urval av två motorer. Den första som driver den nya modellen är en liten 1,3-liters dieselmotor som kan utveckla cirka 148 hästar.

Nästa motor kommer från Dacia Duster-modellen och består av en 1,6-liters bensinmotor som gör 115 hästar. Enligt Renault kommer den nya modellen med en manuell växellåda som standard. Det finns två alternativ och köpare kan välja mellan CVT- eller 7-växlad DCT-transmission (dubbelkopplingstransmission).

Släppdatum och pris

Den kommande Arkana 2021 är en fem-sits SUV som erbjuder gott om plats för alla passagerare. Dessutom ser denna SUV unik ut och väldigt iögonfallande.

Slutligen hörde vi att den nya generationen kommer att finnas tillgänglig i Europa och kommer att ersätta den populära Kadjar-modellen. Enligt det senaste uttalandet från Renault kommer den kommande Arcana att finnas tillgänglig under första kvartalet nästa år till ett pris från 20 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)