Range Rover Velar 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Jaguar Land Rover lanserade den kompakta Range Rover Velar 2021 för modellåret 2018 för att tävla mot några av branschens mest ikoniska namn som Audi Q5, Porsche Macan och Mercedes GLC-klassen. Range Rover Velar fick ytterligare funktioner i grundversionen och levererades med den omstrukturerade trimnivån för modellåret 2020. 2020-versionen dumpade också ett dieselmotoralternativ men introducerade en ny kompressor V-8-enhet. Ur dagens perspektiv borde nästa Range Rover Velar 2021 inte ha några betydande visuella eller interna förbättringar. Det nya modellåret bör dock ge nya specialversioner.

JLR har inte släppt några detaljer om nästa Range Rover Velar än. Vi fick inte heller en chans att se en kamouflerad prototyp på gatorna, vilket skulle innebära att den uppdaterade versionen kommer för säsongen 2021. Så alla chanser är goda att nästa Velar ska komma med ett begränsat antal modifieringar med en möjlig introduktion av PHEV-modellen och nya versioner av Special Edition. Så som det ser ut idag bör den medellånga uppdaterade versionen komma ut på marknaden för modellåret 2022.


Range Rover Velar 2021: design

Den Range Rover Velar 2021 kom med märkets nya formspråk både inne och ute. Modellen använder Jaguar Land Rover D7a-plattformen och delar många komponenter med Jaguar F-Pace, XE och XF. Modellen rider på 113,1-tums hjulbas och mäter 189,1 tum från stötfångare till stötfångare.


Nästa Range Rover Velar 2021 ska ha samma exteriördesign, men nya Special Edition-versioner bör visas med unika utrustningsdetaljer och hjulstilar.

Velars samvete understryker sportighet och offroad-talang. Modellen har släta kroppslinjer och en balanserad form. Velar använder moderna LED-strålkastare i varje version med den nya generationens grilldesign däremellan.

Profilen är också snygg med infällbara dörrhandtag och en skarp taklinje. Baksidan är också snygg med horisontella bakljus och en snyggt integrerad bakre stötfångare.

✓ Du kan också kontrollera:

Modellen är utrustad med standard 19-tums hjul, medan de övre klasserna får större hjul och specifika utrustningsdetaljer. Det nya modellåret bör ta med nya specialversioner med attraktiva dekorativa skär, specifika lack och hjuldesign.

Inre:

Range Rover Velar 2021: s hytt har också märkets nya generationens design, och det bör inte bli några betydande förbättringar för det nya modellåret. De nya versionerna av Special Edition har förstklassiga klädsel- och utrustningsdetaljer.

Varje velar levereras med högkvalitativa material och en flerskärmsinstallation. Modellen har en utmärkt körställning och bekväma säten för fem personer. Velar erbjuder cirka 34 kubikmeter last bak baksätena. 

Utrustning:

Grund Velar är utrustad med 19-tums hjul, taklucka, uppvärmda speglar, LED-strålkastare etc. Nybörjarmodellen inkluderar även vadderat läderklädsel, Apple Car Play och Android Auto-support, navigering, 11 högtalare och blindfläckövervakning etc.

Modellen erbjuder valfria funktioner och paket inklusive förarassistent med system som adaptiv farthållare, surroundvy-kameror, körfältassistent etc.

De övre klasserna får uppvärmda och ventilerade säten, en massagefunktion, sätesminnesjustering, förbättrat läder, premium ljudsystem och mycket mer.

SVAutobiography Dynamic Edition-versionen kombinerar prestanda och lyxiga funktioner som sportig kalibrerad luftfjädring, förbättrade bromsar etc.

Range Rover Velar 2021: Prestation

Den 2021 Range Rover Velar kritiserades att återvända med JLR s Ingenium fyrcylindriga motorer och överladdade V-6 och V-8 enheter. Varje modell har en 8-växlad automatisk växellåda och fyrhjulsdrift som standard.

Basprestanda tillhandahålls av en 2,0-liters, fyrcylindrig, turboladdad motor som utvecklar 247 hk och 269 lb-ft vridmoment. Nästa kraftnivå tillhandahålls av en 3,0 liters V6-kompressor med 340 hästkrafter och ett vridmoment på 332 lb-ft. En kraftfullare laddad V-6-enhet utvecklar 380 hästkrafter och 332 lb-ft vridmoment. Den högsta effekten genereras av en 5,0-liters V-8-kompressormotor. Enheten producerar 550 hästkrafter och 502 lb-ft vridmoment.

Nästa Range Rover Velar kan få plug-in hybridversionen med en installation som liknar Evoque PHEV.

Range Rover Velar 2021: release, pris

Den Range Rover Velar 2021 bör komma i slutet av året. Närmare ankomst kommer mer exakta detaljer att visas. Velaren bör åter börja på cirka 57 000 euro. Med ytterligare funktioner stiger priset snabbt och över 90.000 euro i toppversionen.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)