OPEL ZAFIRA 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Opel har genomgått radikala förändringar sedan den blev en del av PSA-gruppen. Därför kommer många modeller aldrig att vara desamma. Den nya Opel Zafira 2021 kommer att vara ett perfekt exempel. Tidigare har detta varit en igenkännlig MPV som har haft en ganska bra balans mellan funktionalitet och körbarhet. Den nya modellen kommer att bli något helt annat. Dessutom kommer namnet och allt annat att ändras. Den nya modellen kommer att vara mer en personbil än en MPV. Naturligtvis använder vi helt ny mekanik, inklusive utbudet av motorer.


REDESIGN AV OPEL ZAFIRA 2021

Den kommande redesignen ger massor av nyheter. Först och främst kommer vi att se en radikal förändring när det gäller den övergripande designen. Den nya modellen kommer att vara en passagerarbil, betydligt högre och särskilt större än den utgående modellen. Vi håller på att se tre versioner när det gäller längd och interiörskonfiguration, men tre versioner kommer att ha mindre än 75 tum i höjd, vilket är oerhört viktigt i Europa på grund av standardgaragemått. När det gäller mekanik kommer den nya modellen att rida på PSA: s välbekanta EMP2-plattform. Den här arkitekturen är mycket modulär, så det är inte konstigt att den undertrycker nästan alla modeller från den franska biltillverkaren. I detta specifika fall kommer vi att se de flesta likheter med Toyota ProAce. Detta hänvisar också till estetik, även om Opel Zafira 2021 kommer med sitt eget ansikte.

INTERIÖR

Som nämnts tidigare kommer den nya Opel Zafira att finnas i storlekar 2021 . Detta bestämmer inredningen i varje modell. Den minsta versionen kommer att konkurrera med kompakta MPV: er och dess främsta fördel bör vara dess klassledande kapacitet som rymmer upp till 9 passagerare. Den större versionen erbjuder inte mycket mer sittplatser men fokuserar på komfort och är ett slags lyxigt VIP-fordon.


OPEL ZAFIRA 2021 MOTORER

Som du antar kommer Opel Zafira 2021 att vara utrustad med de välbekanta PSA-motorerna. Naturligtvis kommer fokus att ligga på dieselgeneratorer. Basmodellerna kommer att vara utrustade med en mindre 1,6-liters HDi-motor, som kommer att finnas i olika startversioner mellan 95 och 120 hk. Vi förväntar oss också en välkänd 2,0-liters HDi-motor, som kommer att finnas i två basversioner med antingen 150 eller 177 hk. Basmodellerna har en standard 2WD-layout, men de senaste rapporterna föreslår också en 4 × 4-version.

✓ Du kan också kontrollera:

OPEL ZAFIRA ALL-ELECTRIC

Som du säkert vet handlar Opels framtida strategi om elektrifiering. Alla modeller i sortimentet förväntas få sin elektriska version före 2024. Enligt uppgift kommer den nya Opel Zafira att vara en av de första modellerna som får detta 2021 . Tyvärr är de exakta detaljerna om drivlinan ännu inte tillgängliga och vi kommer inte att spekulera just nu. De senaste rapporterna tyder dock på att den helelektriska versionen kommer att vara redo för att den första lanseringen ska lanseras tillsammans med andra versioner.

UTSLÄPPDATUM OCH PRIS

Vi förväntar oss Opel Zafira 2021 nästa år, även om ett mer exakt datum fortfarande är ett mysterium. När det gäller pris förväntas basmodellerna kosta cirka 34 000 euro. 

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)