Opel Mokka 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Opel Mokka 2021  Crossover har inte sålts i Ryssland på flera år men har en ganska stark position inom sitt segment på den europeiska marknaden. Fram till nyligen sålde SUV: n mer än 100 000 enheter per år, och det var först 2019 som försäljningen sjönk till 80 000. Den planerade generationsbytet, som är planerad 2020-2021, bör vända den dåliga trenden. Den uppdaterade bilen släpptes den 24 juni och ordertagningen börjar på sensommaren. Nyheten kommer att visas i utställningslokaler i Europa våren 2021.


Ändra plattformens och kroppens struktur

Den aktuella uppdateringen har lett till betydande förändringar i modellens dimensioner och utseende. Och allt eftersom övergången slutligen byttes från den allmänna GM-basen till PSA-grupputrustningen. Den nya Opel Mokka byggdes på CMP-plattformen och fick helt olika kroppsproportioner. SUV: s längd har minskats med upp till 125 mm (till 4 150 mm), även om hjulbasen har ökats med 2 mm (till 2 577 mm). Detta innebär att överhängen är mycket mindre: fram – med 61 mm, bak – med 66 mm. Samtidigt ökade bilens bredd med 10 mm (till 1787 mm).


Samtidigt med anpassningen av dimensionerna förändrades det yttre utseendet radikalt. Utvecklarna testade den nya Opel Vizor-filosofin på modellen och stylade framsidan av kroppen med en hjälm med en visir. Denna uppfattning underlättas av strålkastare som kombineras till en helhet och ett galler. Optiken är LED som standard och matrismoduler med 14 individuellt styrbara segment är tillgängliga mot en extra kostnad.

En annan crossover-look kännetecknas av rena ytor och smidiga övergångar. Exempelvis är kroppens sidoväggar fria från präglade pressningar, men samtidigt är de nöjda med puffade former. Foden är slående inramad – de välformade lamporna existerar här tillsammans med bakluckan och stötfångaren, som passar perfekt in i det övergripande konceptet. Bilden matchar också fälgar upp till 18 tum.

Inredningsdesign

Interiören i  nya Opel Mokka 2021  möter en mycket intressant frontpanellayout och ett mycket omfattande paket för segmentet. Ljudet ställs in via en enda Pure Panel digital cockpit som kopplar samman de virtuella enhetskombinationskärmarna och huvudmediacentret. Den första skärmen är 12 tum och den andra, lätt för föraren, är sju (Multimedia Navi) eller tio (Multimedia Navi Pro). Båda versionerna av multimediasystemet är utrustade med automatiska Apple CarPlay / Android-gränssnitt, röststyrning och åtkomst till OpelConnect-tjänster. Antalet fysiska knappar på konsolen och centrumtunneln minimeras, men huvudfunktionerna dupliceras med kortkommandon.

Den nya modellen har elektriska och uppvärmda framsäten (föraren har också en massage), laddning av trådlös smartphone och en backkamera med 180 graders betraktningsvinkel. Elektroniska assistenter representeras av adaptiv farthållare och ett säkerhetssystem i mitten av bältet. Alcantara och äkta läder finns som efterbehandlingsmaterial.

✓ Du kan också kontrollera:

Koblingsstammen är nästan oförändrad. Med fem bakre passagerare placeras upp till 350 liter last (det var 356 liter).

Specifikationer Opel Mokka 2021

Die Verwendung der neuen CMP-Plattform, die sich hauptsächlich auf Elektroautos konzentriert, hat die Steifigkeit der Mokka-Karosserie um 30% erhöht. Gleichzeitig nahm das Leergewicht um 120 kg ab. Der SUV erhielt nur ein Getriebe mit Frontantrieb und eine halbunabhängige Hinterradfederung.

Den andra generationens Opel Mokka-motorer lånades från systermodellerna Peugeot 2008 och DS 3 Crossback. Den elektriska modifieringen är utrustad med en motor med en effekt på 136 HP (260 Nm) och en batterikapacitet på 50 kW * h. Denna version har en räckvidd på 322 km (WLTP-cykel) och en maximal hastighet på 150 km / h. Laddning av batteriet från en 100 kW station sker halvtimme. En standard 11 kW laddare kan användas för att ansluta en- och trefas hushållsnät. Batteriet täcks av 8 års garanti.

Utgivningsdatum och pris

Model 2  Opel Mokka 2021  . Generationen presenterades endast i en rent elektrisk modifiering av Mokka-e med en motoreffekt på 136 hk. Priset kommer att vara cirka 35 000 euro

Opel Mokka 2021 (2: a generationen)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 ha rätt, im mittleren: 5 från 5)