Opel Insignia 2021: pris, specifikationer, foton

Den andra generationen av den  nya Opel Insignia 2021 kommer  att debutera den 7 december 2020. Fem-dörrens sedan, presenterad som Grand Sport, bytte plattform, fick en ny yttre och fick fyrhjulsdrift med vektorisering av dragkraft och ett anpassningsbart chassi.


Den officiella presentationen av de nya produkterna kommer att äga rum i mars 2020 på Geneva Motor Show, början av den europeiska försäljningen – i april till ett pris av 25,5 tusen PLN. Euro. Testet presenterar bilder, specifikationer, funktioner, komponenter och priser för den nya  Opel Insignia 2021  , som säljs på marknader i flera länder som Buick Regal och Holden Commodore.

✓ Du kan också kontrollera:


Till att börja med har den uppdaterade modellen för den nya Opel flyttat till den nya E2XX-plattformen, nyligen vald av Chevrolet Malibu sedan. Att byta bas påverkade kroppens huvudsakliga övergripande dimensioner. Bakluckans längd ökade med 55 mm (till 4 877 mm), bredden med 7 mm (till 1 863 mm) och hjulbasen med 92 mm (2 829 mm).

Endast höjden sjönk till 1 469 mm istället för de tidigare 1 440 mm (-29 mm). Det betyder att den nya  Opel Insignia 2021 av  andra generationen har blivit större, men plattare än föregångaren. Utvidgningen gjorde det möjligt för modellen att gå ner i vikt till 175 kg före reformen, med en ökning med 60 kg direkt genom viktminskning.

Den nya Opel Insignia 2021

Utformningen av den nya Insignia utvecklades med hänsyn till Monza-konceptet som presenterades 2013. I slutändan visade det sig att likheten mellan produktionsbilen och showbilen var minimal, vilket inte är sant – det förhindrar inte att den slutliga versionen blir mindre chockerande, men ändå väldigt solid och samtidigt imponerande.

De tekniskt avancerade IntelliLux LED-matrisstrålkastarna med 32 styrbara belysningselement som förbättrar gatubelysning gav ett betydande bidrag till det eleganta utseendet på framsidan (strålkastare upp till 400 meter). Huvudets moderna utseende kompletteras med ett vackert falskt radiatorgitter och en upphöjd stötfångare med krom dimljus som kan lysa upp hörnen.

Nyheten styrker i tydliga linjer som utgör de enkla lakoniska konturerna av bagageluckan och bakre stötfångaren. Snygga lyktor med LED-boomerangs och runda avgasrör passar perfekt in i den nya bakre designen av New Opel.

Den yttre designen av Opel Insignia 2021

Sidovyn på bilen tillåter dig att identifiera den aerodynamiska silhuetten av kupén, de ursprungliga sidofönstren med intressanta vyshtampovkoy på dörrarna, förkromade sidofönsterramar, stora hjulöppningar, klara för att acceptera 20-tums hjul. Tack vare aerodynamiken i andra generationens Insignia är full order – en faktor på 0,26 – omöjlig för de flesta representanter för segmentet.

Sedan på den nya  Opel Insignia 2021  har blivit betydligt rymligare efter att ha bytt till den nya plattformen, vilket är särskilt synligt för passagerare i den bakre sätesraden. Det fria utrymmet har ökat i alla riktningar – på höjden, i axelområdet, i knäområdet. Detta innebär att starkbyggda löpare känner sig mycket bekväma bakom sig.

En ännu högre komfort erbjuds föraren och den främre passageraren som uppskattar den perfekta anatomiska formen på främre radstolarna och därmed kan minimera belastningen på ryggen. Fåtöljerna är utrustade med alla möjliga utrustningsfunktioner – elektriska inställningar, värme, ventilation och till och med massage.

Frontpanelen på bilen har samma konfiguration som den nya  Opel Insignia 2021  . I mitten, omgiven av luftpartitioner, finns en pekskärm för infelli-tionssystemet IntelliLink, som är utrustat med ett helt arsenal av modern teknik (Apple Carplay, Android Auto, WiFi 4G-LTE hotspot, laddning) (trådlös smartphone).

De viktigaste funktionerna ombord kan nås inte bara via multimediakomplexets meny, utan också genom knapparna på konsolen, grupperade i praktiska block. Viktig information för piloten syns på den färgade instrumentpanelen.

Listan med hjälpssystem som finns tillgängliga för den nya  Opel Insignia 2021  Grand Sport inkluderar projektionsskärmen, 360-graders synkamera, adaptiv farthållare, varningssystem för körfart och backspårning.

Tekniska data Den nya Opel Insignia 2021

Den tekniskt nya  Opel Insignia 2021 har en  överraskning för den framtida ägaren. Till exempel den nya adaptiva FlexRide-fjädring som analyserar och justerar ägarens körstil. Det finns tre inställningsalternativ (standard, sport och tur) som var och en påverkar driftsätten för upphängning, transmission, styrning, gaspedalsvar och stabiliseringssystem.

Även inom innovationsområdet har ett nytt fyrhjulsdrivsystem med två elektriskt styrda kopplingar dykt upp, vilket ersätter den klassiska bakaxeldifferensen. Deras introduktion möjliggör en mer exakt fördelning av vridmomentet mellan bakhjulen, vilket ger bättre stabilitet och bättre kontroll över olika typer av beläggningar. Dessutom hjälper denna konfiguration vid kurvning på grund av den låga kraftdosen som utövas på ytterhjulet.

Den nya Opel Insignia 2021: s motorsortiment   består av fyra motorer:

  • 1,5 liters bensinmotor (164 hk, 250 Nm);
  • 2,0 liter bensingrupp (250 hk, 365 nanometer);
  • 1,6 liter CDTi-turbodiesel (160 hk, 350 Nm);
  • 2,0 liter CDTi turbodiesel (200 hk, 420 Nm).

Tre drivvarianter valdes för motorerna: 6-växlad “mekanisk”, 6AKPP och 8AKPP. Den senaste 8-bands “automatisk” är baserad på 250 hk två-liters “fyra” bensin. Tillverkaren fokuserar på lika växellägen, ett brett spektrum av förhållanden och minskning av transmissionsfriktionen. För första gången fungerar det bara i kombination med fyrhjulsdrift.

Ytterligare tekniska egenskaper hos den “andra” nya Opel Insignia är helt oberoende upphängning (McPherson fram och fem spakar bak), elektrisk servostyrning och “runda” skivbromsar. Bagagefacket i den nya modellen sträcker sig från 490 till 1 450 liter.

Bild av den nya Opel Insignia 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)