Opel Astra 2021: pris, specifikationer, foton

Inte konstigt, men för många europeiska förare är den kompakta C-klass inte förknippad med de erkända ledarna för Volkswagen Golf eller Ford Focus, utan framför allt med den  nya Opel Astra 2021  . När man studerar historien för modellens utveckling blir orsaken till denna lojala inställning till den förståelig.


Denna ursprungliga tyska idé kallades Kadett i flera decennier, och sedan 1991 har Astra framgångsrikt marknadsförts i Europa under det mer berömda namnet Zeitgenossen, en typ av lok för att sälja varumärken. Den senaste versionen för idag är den nya Opel Astra J, som presenterades på Frankfurt Motor Show 2009.

Den nya Opel Astra 2021

Bilen tillverkades först i en sedan och en station vagn, och lite senare, efter att ha restyling från 2012, den uppträdde i en tre-kammare version.


✓ Du kan också kontrollera:

En ny start Opel Astra 2021 har  spridit information om den nya generationen fordon som produceras under namnet Astra K. En del av de mottagna uppgifterna, inklusive bilder och kombi-specifikationer, räcker för att upptäcka nyheten närmare. Och här är verkligen något att säga, eftersom utvecklarna har försökt att utbyta uppdateringar för den nya Opel Astra 2021 så länge som möjligt.

Tekniska egenskaper New Opel Astra 2021

Modellen är initialt baserad på den nya globala D2XX-plattformen, som är baserad på elementen i de två Theta- och Delta II-kapslingarna. Resultatet av denna syntes är en minskning av vikten på lastboxen från 357 till 280 kg, den totala viktökningen med olika modifieringar av bakluckan sträcker sig från 120 till 200 kg. Utöver de förbättrade viktegenskaperna har de övergripande måtten på den nya Opel Astra 2021 förändrats   . Detta gör bakluckan 50 mm kortare (4 370 mm) och 26 mm lägre (1 460 mm) än föregångaren.

Hjulbasen har sjunkit från 20 mm till 1662 mm, vilket teoretiskt borde påverka interiören, men företrädarna för den nya Opel säger motsatsen. Vissa nummer bekräftar dessa ord – bakom dem har till exempel det fria utrymmet runt knäet ökat med 35 mm. I den förnyade nya  Opel Astra 2021  kommer vi att se senare, först beundrar vi dess utseende.

En lysande och dynamisk yttre innovation från Tyskland beror på Monza-konceptbilen som presenterades i Frankfurt 2013. Den slutliga designen för utsidan av nya  Opel Astra 2021  var naturligtvis inte så extravagant, men mottogs väl av överflödet av vyshtampovok av alla typer, kurvor och originalövergångar som kompletterar varandra harmoniskt.

Utseendet och interiören i den nya  Opel Astra 2021

I klaffens främre del finns eleganta främre strålkastare som är anslutna med en dubbel krom falsk radiatorstråle samt en stötfångare med ett smalt luftintagspalt och horisontella ljusskott. Dimljuset är organiskt blandat. Sidorna på kroppen har tydliga revben längs dörrhandtagen och karismatiska vyshtampovkami längst ner på dörren.

Baksidan är dekorerad med blinkande lampor med LED-lampor och en spoilerläpp överst på den kompakta femte dörren. Särskilt “splinters” på utsidan av nya  Opel Astra 2021  är de svarta bakre pelarna, som skapar effekten av ett flytande tak, och de ursprungliga aluminiuminsatserna som betonar konturen av sidovindornas överkant.

En av huvudfunktionerna i de högre versionerna av den uppdaterade  nya Opel Astra 2021  är användningen av LED-strålkastare. Tack vare detta unika erbjudande, som inte har några analoger i segmentet, används 8 lysdioder i var och en av de två LED-matrisprojektorerna. Ditt arbete är elektroniskt kontrollerat och miljön analyseras baserat på data som erhållits från den främre kameran i det nya Opel Eye. Som ett resultat korrigeras den totala ljusstrålen beroende på situationen.

Till exempel slås högstrålen på automatiskt när du lämnar staden och förblir aktiv även när ett ankommande fordon visas. Om du bara går upp till maskinerna kommer vissa lysdioder att stängas av och skapa ett mörkt område runt bilen som går mot bilen, medan andra områden, inklusive vägkanten, förblir starkt upplysta. Med hjälp av en mängd strålkastare kan detekteras föremål i mörkret mycket tidigare på dagen, vilket ger dig mer tid att reagera.

Efter en extern inspektion är det dags att komma in i bilen och identifiera de viktigaste förändringarna som har skett inuti. Den nya arkitekturen på fronten med en helt reviderad mittkonsol slår här. Den senare tappade den föregående knappstacken, men endast de minimikommandon som krävdes hölls.

Några av dem är utformade för att fungera med Intellink multimedia komplex som stöder två operativsystem – Android Auto och Apple CarPlay. Interaktion med en av dem sker via en 8-tums pekskärm som ligger på toppen av konsolen. Vissa funktioner kan styras med ratten eller röstkommandon.

Förarsätet för den förnyade nya  Opel Astra 2021  erbjuder verkligt kungligt boende. Stolen har utvecklats av ortopediska kirurger och har 18 olika inställningar, ventilations- och massagefunktioner. De bakre raderna med säten har också en bra profil och värme finns som tillval för de två yttre sätena.

Det stora utbudet av utrustning för den nya  Opel Astra 2021  inkluderar anpassningsbar farthållare, automatisk parkeringshjälp, bakifrån, övervakningssystem för blinda fläckar, trafikspårningssystem och automatisk farthållare för frontal kollisionsvarning.

Motorns utbud Den nya  Opel Astra 2021  K innehåller flera högpresterande drivenheter, av vilka den senaste är 1,0-liters trecylindriga ECOTEC med 105 hk. En annan representant för serien är en 1,4-litersmotor från samma familj med en effekt på upp till 145 hk. Dragkraft och vridmoment upp till 250 Nm (1 800 till 4 000 varv / min). De återstående motorerna är 1,6-liters bensin- och dieselmotorer som sträcker sig från 95 till 200 hk, vars detaljerade tekniska specifikationer ännu inte har meddelats.

Foton av den nya Opel Astra 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 ha rätt, im mittleren: 5 från 5)