Nissan Xterra 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den nya Nissan Xterra 2021  är den mindre Nissan Terra-SUV. Xterra är också mindre än den amerikanska versionen av Nissan Pathfinder. Xterra säljs för närvarande i Kina, men Nissan har tydligen planerat att leverera denna snygga SUV till Tyskland

De kinesiska och nordamerikanska versionerna har olika prestanda. Detta innebär att båda modellerna använder olika motorer. Xterra är en medelstor SUV som diskonterades för fem år sedan. Nu är nästa generations modell runt hörnet och vi kan förvänta oss många innovationer.


Omdesign av utsidan

Den kommande  2021 Nissan Xterra  kommer att vara på samma plattform som Frontier Pickup. Samma arkitektur finns på Renault Alaskan och Nissan Navara. Nissans designspråk är lätt att se och Xterra kommer inte att vara annorlunda. Fortfarande är de flesta av de yttre ledtrådarna vanliga för den större Tera-SUV. Enligt rapporter kommer den nya Nissan Rogue till och med att ha en betydande inverkan på utformningen av den helt nya Xterra. Av flera skäl kommer det att vara intressant att se produktionsmodellen.


✓ Du kan också kontrollera:

När allt kommer  omkring kommer Xterra 2021 att vara  nästa generations modell. Som sagt, vi kan förvänta oss en hel del förändringar och förbättringar jämfört med den tidigare versionen. Nissan kommer att visa nya strålkastare och den berömda V-Motion-kylargaller. Huven har rundade blad och vackra vassa linjer. Xterra kommer säkert att anta en mer vinklad design med fler funktioner som baklyktor och stötfångare. Nissans senaste SUV är 192 tum lång med en axelavstånd på 112 tum.

Praktisk och modern inredning

Interiören i den kommande SUV kommer att likna Terra. Å andra sidan   erbjuder nya Nissan Xterra 2021 mindre plats på insidan. Stugan kommer att vara väldigt modern och ser exklusiv ut. Lånet är avsett för olika högkvalitativa material, ny klädsel och extra kromadmer. Grundmodellen kommer också att se tillfredsställande och fin ut.

Nissan kommer att erbjuda en logisk sekvens av knappar eftersom målet är att tillhandahålla en funktionell hyttlayout. Det finns plats för sju personer i tre platser. Vissa rapporter föreslår en femsitsversion, men hittills är det bara ett rykte.

Den amerikanska versionen får en V6-motor

Den kommande  Nissan Xterra 2021  kommer att erbjuda en 2,5 liters bensinmotor. Den här fyrcylindern finns i Kina. Dessutom kommer Xterra att leverera en 2,5-liters dieselmotor. Båda utgångarna använder en 6-växlad manuell växellåda och en 7-växlad automatisk växellåda. Men Nissan planerar också att sälja sin senaste SUV i USA.

Den amerikanska varianten kommer sannolikt att använda en 3,5-liters V6 som producerar 190 hästkrafter och 225 pund fot. Naturligtvis finns det fortfarande utrymme för nya rykten och spekulationer. Av dessa skäl kommer många motorer att spela, men det mest troliga resultatet är någon typ av V6-drivenhet.

Nissan Xterra 2021 pris och släppdatum

När det gäller storlek används Xterra SUV mellan Murano- och Pathfinder-modellerna. En sak är dock säker:  Nissan Xterra 2021  kostar mer än någon av de två modellerna. Detta innebär att priset börjar på cirka 30 000 euro.

Vi väntar fortfarande på tillkännagivandet av utrustningsvarianterna. Till och med Pro 4X-versionen kommer troligen att komma fram 2021. Den nya Xterra kommer att finnas på återförsäljare nästa höst.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)