Nissan Quest 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den japanska tillverkaren drog sig ur minivan-klassen för några år sedan. Det var ganska mycket ett förväntat drag med tanke på att Quest aldrig har varit bland de mest populära modellerna i detta segment. Dessutom har många experter föreslagit slutet av minibussar inom en snar framtid och saker ser helt klart ut. Det ser dock ut som det fortfarande finns stor efterfrågan på sådana fordon på grund av deras imponerande mångsidighet. Så, Nissan tycker att det är ett bra steg att ta tillbaka den här modellen igen. Vid den här tiden väntar vi fortfarande på officiell bekräftelse, men vissa rapporter tyder på att den nya modellen kommer att finnas tillgänglig som Nissan Quest 2021 redan i slutet av åretkunde komma. De flesta detaljerna är fortfarande okända, men det är inte så svårt att förutsäga hur den nya modellen kommer att se ut.


Nissan Quest 2021 omstylning

Jämfört med modellen som avvecklades för några år sedan förväntar vi oss att Nissan Quest kommer att vara 2021betydande förändringar kommer att upplevas. Först och främst förväntar vi oss en helt ny design, eftersom den nya modellen kommer att utrustas med en ny plattform. Å andra sidan förblir den grundläggande layouten densamma. Lita på typisk minibussform, men vi kan se en något längre hjulbas. När det gäller styling ser vi inget annat än en bekant kroppsstil. Det finns inte mycket utrymme för att designa friheter med minibussar. Å andra sidan skulle frontänden följa varumärkets senaste designspråk. Så vi räknar med implementeringen av det berömda V-Motion-galleret samt andra designdetaljer som är typiska för nya Nissan-modeller.

Inre

Återigen är det svårt att prata om detaljer, men vi förväntar oss betydande förbättringar vad gäller interiörkvalitet. Nytt material och instrumentbrädesdesign är de saker som vi definitivt förväntar oss. Vi räknar också med många nya tekniker. Å andra sidan ser vi ett välbekant sittplatser med gott om plats och kapacitet för åtta vuxna passagerare.


Nissan Quest 2021-motorer

När det gäller drivlinan har vi fortfarande inte exakt information om Nissan Quest 2021 . Men när vi tittar på tävlingen blir det klart att den nya modellen ska komma med en V6-motor och en RWD-layout. Naturligtvis räknar vi med den välkända 3,5-liters V6-hk från Nissan, troligen med lite mindre än 300 hk. Vi antar att motorn är kopplad till en CVT-transmission medan AWD-layout (tillval) också är ett möjligt alternativ.

✓ Du kan också kontrollera:

Uteslut inte heller möjligheten att visa en hybridversion. Chrysler Pacifica är för närvarande den enda minibuss utrustad med en elektrifierad drivlinje. Vi tvivlar dock inte på att detta håller på att förändras. Naturligtvis förväntar vi oss en sådan drivlina från Nissan Quest 2021 också . De exakta detaljerna är ännu inte tillgängliga, men tror att den nya modellen troligen kommer med ett V6-baserat hybridsystem, även om fyra cylindrar inte låter omöjligt heller. Vissa rapporter föreslår till och med möjligheten att se en helelektrisk version, men vi tror att en sådan modell fortfarande är några år från oss.

Utgivningsdatum och pris för Nissan Quest 2021

Som tidigare nämnts tyder vissa rapporter på att den nya modellen skulle kunna komma fram redan i slutet av 2020. Vi väntar för närvarande på officiell bekräftelse. När det gäller pris antar vi att basmodeller är cirka 30 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)