Nissan Pathfinder 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Nissan fortsätter sitt arbete med hela SUV-sortimentet och efter att ha introducerat flera förnyade modeller är den stora Pathfinder nästa modell som helt redesignas. Efter att ha introducerat helt nya Nissan Juke, den globala Qashqai och kompakta Nissan Rogue, fokuserar varumärket på den nya generationen Nissan Pathfinder 2022 .

Nissan Pathfinder upptäcktes i prototypform, vilket tyder på att den radikalt nya versionen kommer. Baserat på spionfoton och vad vi hittills vet, bör nästa Pathfinder släppa marknaden med den dramatiskt nya designen som påverkas av den senaste skurken. Modellen kan hålla samma V-6-förskjutning, med möjlighet att introducera fyrcylindriga och hybridalternativ någon gång.


Den nya Pathfinder förväntas också med en moderniserad hytt, som i sin tur är inspirerad av designen av märkets senaste stadsjeepar. Modellen kommer också att få de senaste tekniska och säkerhetsmässiga framstegen från varumärket.


Nissan Pathfinder 2022: design

Den nuvarande fjärde generationens Pathfinder anlände 2013 baserat på Nissan D-plattformen och erbjöds till salu utan några betydande förbättringar. Som spionfoton och tillgänglig information visar bör den femte generationen Nissan Pathfinder släppa marknaden 2022 med en radikal design och några strukturella förbättringar.

Det är ännu inte klart på vilken plattform den nya versionen kommer att testas. Det finns två möjliga resultat i detta avseende. Den nydesignade Pathfinder kan hålla sig till den nuvarande D-plattformen för en ny generation. Nissan D-plattformen stöder också nuvarande Murano och Infiniti QX60 och med vissa uppgraderingar kan det vara en lösning för nästa Pathfinder för femte generationen. Pathfinder för nästa iteration kan också byta till plattformen för Common Module Family speciellt för D-versioner för medelstora och stora crossover-SUV-modeller. I det här fallet skulle Pathfinder dra nytta av en betydande viktminskning.

Ur en visuell synpunkt verkar den helt nya Pathfinder ha ett liknande fotavtryck som den nuvarande versionen, men radikala stilförändringar kan ses på spionfoton. Modellen var tänkt att använda ett liknande designspråk som det senaste Rogue med varumärkets nya stilistiska element och en mer vinklad kroppskontur.

Den främre delen av modellen ska få varumärkets nya 3D V-Motion-grillversion, som liknar den för den omdesignade Rogue. Den nya grillstilen erbjuds i kombination med den delade LED-strålkastarinställningen.

Till skillnad från den för närvarande mjukare beklädnaden är modellens profil mer upprätt och har starkare formade sidodelar.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning, utrustning:

Hyttdesignen i nya Nissan Pathfinder 2022 borde också få inspiration för den nyligen helt nya Rogue. Modellen kommer också att få varumärkets nya infotainment- och säkerhetsteknologi, tillgänglig i de bästa klasserna med förstklassiga komfortfunktioner.

Den nya Pathfinder förväntas med den uppgraderade interiören och en lång lista över komfortförbättringar. Modellen kommer att utrustas med Zero Gravity-säten med utmärkt komfort fram och bak. Platinaversionen av hög kvalitet kommer också att lägga till perforerat läderklädsel.

Den nydesignade Pathfinder kommer också att säljas med varumärkets senaste infotainment-system med Apple Car Play och Android Auto. Varje version levereras med minst en 8-tums pekskärm. Versionen med det längsta utbudet bör vara utrustad med en större 9-tums mittdisplay. Modellen kommer också att finnas med ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster och en stor head-up-skärm.

Varje Pathfinder kommer också att förlita sig på den standardiserade säkerhetsskölden med systemsystem som framåtkollisionsvarning, automatisk nödbromsning fram och bak, varning för körfält och övervakning av blindpunkt. All klädsel ovanför basen ska också vara utrustad med ProPilot Assist-systemet.

Nissan Pathfinder 2022: Drivlinor

När det gäller möjliga drivlinelösningar bör Nissan Pathfinder återvända 2022 med samma V-6-förskjutning som den nuvarande versionen. Den nuvarande Pathfinder använder en 3,5-liters V-6 som utvecklar 284 hästkrafter och 259 lb-ft vridmoment. Motorn kommer igen att vara i kombination med en kontinuerligt variabel växellåda.

Modellen kommer återigen att erbjuda både två- och fyrhjulsdrift.

Vid något tillfälle bör den femte generationen av Nissan Pathfinder också få ett fyrcylindrig drivlinealternativ samt en hybridversion.

Nissan Pathfinder 2022: release, pris

Den nydesignade Nissan Pathfinder 2022 är planerad att släppas under första halvåret 2021 och kommer att säljas senare under året. Prisklassen bör ha en högre utgångspunkt än den nuvarande versionen.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)