Nissan Navara 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Pickupmarknaden blir varmare idag, även i delar av världen där dessa fordon inte var lika populära tidigare. När tävlingen blir mer uppdaterad är det dags för Nissan att komma med några innovationer också. Till skillnad från Frontier är den nuvarande generationen Navara inte så gammal. Det introducerades 2015, men det betyder inte att det kommer att bli orörd förrän en fullständig översyn. De senaste rapporterna föreslår en uppdatering mitt i cykeln. Detta kan hända redan nästa år för 2021-modellen Nissan Navara.

Det är tidiga dagar att prata om detaljer just nu, men vi kan förvänta oss att den nya versionen kommer att innehålla några intressanta stylingnyheter, även om vi också räknar med nya funktioner inuti. Det finns också möjlighet att se nya produkter under huven. Med så många förändringar kan vi anta att Nissan Navara 2021 kommer att komma lite tidigare än vanligt någon gång under andra halvan av nästa år.


Nissan Navara 2021 exteriörändringar

Utan tvekan verkar visuella förändringar mest sannolikt. Den nuvarande modellen ser bra ut, men det finns alltid tillräckligt med utrymme för uppdateringar. När det gäller mekanik och grundläggande designfunktioner förväntar vi oss inga betydande förändringar. Detta är en väldesignad pickup som ger en fantastisk balans mellan prestanda och komfort. Å ena sidan är detta en mycket kapabel lastbil som, när den är ordentligt utrustad, kan dra imponerande 7 700 pund. På baksidan erbjuder det utan tvekan en av de smidigaste åkarna i segmentet.


När det gäller styling kunde vi se några nyheter på framsidan. Ändringar av delar som strålkastare, galler och stötfångare är troligt, särskilt med tanke på att den helt nya Frontier kommer efter 15+ år. Därför kan vi anta att den nordamerikanska lastbilen kan tjäna som inspiration för förändringarna i Nissan Navara 2021 .

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Den nuvarande modellen ser bra ut inuti. Naturligtvis hittar du inte avancerade material som du skulle göra med delningsfilter eftersom det fortfarande är en arbetsmaskin. Ingen kan dock förneka att lastbilen har en ganska anständig hytt. De flesta material är svåra att röra vid, vilket lovar många års användning, medan instrumentpanelen ser enkel men attraktiv ut. Vi förväntar oss inga speciella förändringar för Nissan Navara 2021 . Den nya modellen kan komma med nya färgscheman och vissa versioner av mittstapeln, men den övergripande designen är i stort sett orörd.

Å andra sidan förväntar vi oss uppdateringar när det gäller funktioner. Detta gäller särskilt tekniska godsaker. Vi borde se saker som uppdaterad infotainment-programvara, men också några nya tekniska tillbehör. Dessutom förväntas ytterligare säkerhetsaspekter.

Nissan Navara 2021-motorer

Den Nissan Navara 2021fortsätter med kända motorer, men kan också levereras med ett tillägg. På de flesta marknader levereras lastbilen med Renaults välkända turbodiesel. Det är en 2,3-liters dCi turbo fyrcylindrig med en maximal effekt på 190 hästkrafter och 330 pund-fot vridmoment. Även om den här motorn har ett mindre slagvolym jämfört med sina konkurrenter, har den mycket kraft och vridmoment. Inte konstigt att Navara kan dra 3 ton med den här motorn. Dessa siffror är bland de högsta i klassen, men den här motorn är också ganska imponerande när det gäller bränsleekonomi. I vissa delar av världen finns det också en bra gammal 2,5 liters bensinmotor som har cirka 155 hästkrafter. Det är inte den mest kraftfulla enheten du kan hitta

Det finns äntligen en chans att se en intressant nyhet för nästa år. Enligt rapporter kan Nissan Navara också erbjudas med en 3,0-liters V6-turbodiesel 2021 . Naturligtvis är det samma motor som driver X-klass. Den här motorn levererar cirka 255 hästkrafter och ett vridmoment på 406 pund, vilket skulle ta Navara till en helt ny nivå när det gäller kraft och total rittkvalitet. Detta innebär bättre acceleration, högre bogseringsförmåga, mjukare körning etc. Vi väntar dock fortfarande på att höra från tjänstemännen i frågan.

Utgivningsdatum och pris för Nissan Navara 2021

Den Nissan Navara 2021 är fortfarande en lång väg från oss, så att vi inte kan tala om en mer exakt startdatum. Vi kan dock förvänta oss att den nya modellen kommer ut på marknaden lite tidigare än vanligt någon gång under tredje kvartalet nästa år. Vi förväntar oss inga större förändringar i priset. Naturligtvis beror priset mycket på marknaden. I Australien startar denna lastbil på cirka 38 000 A $. Å andra sidan är europeiska modeller dyrare och kostar från 32 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)