Nissan Micra 2021: specifikationer, pris, släppdatum

I crossovervärlden har många hatchback-modeller kunnat behålla sin position på marknaden. Denna super mini är ett perfekt exempel. Den berömda subcompact-bilen har funnits i årtionden och den ursprungliga designfilosofin har inte förändrats för mycket. Vi pratar fortfarande om en liten, prisvärd och tillförlitlig och ekonomisk bil som är perfekt för stadsförhållanden. Den nuvarande generationen har funnits sedan 2016 och de senaste rapporterna tyder på att vi kommer att se några förändringar inom en snar framtid. Medan vissa föreslår en komplett makeover, är vi mycket närmare ett scenario som föreslår en ansiktslyftning. Detta bör hända nästa år för Nissan Micra 2021 .

Detaljer finns ännu inte tillgängliga, men vi förväntar oss att de flesta ändringarna görs när det gäller styling. Vi bör också se olika nyheter relaterade till standardfunktioner. Den nya modellen förväntas släppas på marknaden under andra halvåret 2020.


Nissan Micra 2021 redesign

Det intressanta med den nuvarande modellen är att den fortfarande körs på den äldre generationens B-plattform, medan dess syskon Renault Clio nyligen bytte till en ny CMF-arkitektur. Detta är en av de främsta anledningarna till att många anser att Nissan Micra borde omformas helt 2021 . Vi antar dock att den nuvarande generationen kommer att vara i några år till och att de kommande förändringarna kommer att vara en del av en större uppdatering.


Detta innebär att vi ser en typisk ansiktslyftning. Å andra sidan tvivlar vi på att egenskaperna hos den grundläggande designen kommer att förändras när som helst snart. Du kan lita på samma mekanik, dimensioner etc.

styling

Medan den mekaniska aspekten av Nissan Micra 2021 förblir orörd, räknar vi med olika stylinguppdateringar. Som tidigare nämnts borde detta vara en typisk uppdatering. Vi förväntar oss därför att företaget gör ett bra jobb med att introducera en rad nya stylingdetaljer. Fokus kommer naturligtvis att ligga på fronten. Vi förväntar oss att den japanska tillverkaren implementerar några delar av märkets senaste designspråk. Det betyder att du kan räkna med en nyare version av den berömda V-Motion-grillen, som sannolikt är mycket lik den version vi nyligen såg på nya Versa / Almera.

✓ Du kan också kontrollera:

Förutom det nya gallret bör byte av strålkastare, stötfångare etc. ses. Baksidan kan också ha några justeringar. Bakljus och bakre stötfångare är naturligtvis de första sakerna som kommer att tänka på, men ändringar i bakluckan är också möjliga. Slutligen räknar vi med typiska uppdateringar när det gäller nya färgalternativ, nya hjuldesigner etc.

Inre

Till skillnad från utsidan kommer insidan av denna lilla hatchback förmodligen inte att förändras så mycket. Dessutom räknar vi med en ganska liknande hyttlayout. Instrumentbrädan, liksom resten av hytten, ska ha samma layout. Det är inte dåligt alls med tanke på att denna interiör ser attraktiv ut och att den övergripande kvaliteten är ganska anständig. Naturligtvis finns det mycket hårdplast, men det är en ganska typisk sak för segmentet. När det gäller dimensioner kan du räkna med samma tillstånd.

Med tanke på att detta är ett fordon vars hjulbas är mindre än 100 tum, verkar det naturligt att hytten är ganska snäv. Det här är en stadsbil så den andra raden är definitivt inte lämplig för långa resor. På baksidan är framsätena mer än rumsligt anständiga, medan sätena är förvånansvärt bekväma och stödjande. Lastutrymmet är litet men tillräckligt bra för att fungera för dagliga resor.

Nissan Micra 2021-motorer

Denna aspekt kommer troligen inte att medföra några förändringar. Som ett resultat kan du räkna med tre välkända motoralternativ. Naturligtvis beror utbudet på marknaden, men i de flesta fall levereras den här lilla bilen som standard med en 1,0-liters bensinmotor som utvecklar cirka 70 hk.

De flesta marknader erbjuder också en nyare och effektivare 0,9 liters motor som är turboladdad och har en maximal effekt på 90 hk. Dessutom har denna motor en så kallad overboost-funktion, vilket ökar effekten till 95 hk.

Slutligen finns en välkänd 1,5-liters dCi-turbodiesel från Renault, som också har cirka 90 hk.

Utgivningsdatum och pris för Nissan Micra 2021

Mot bakgrund av den möjliga uppdateringen kan Nissan Micra 2021 komma tidigare än vanligt, men den kommer fortfarande att visas under andra halvåret 2020. Var dock medveten om att rapporter om uppdateringen är inofficiella och baserade på rykten. Vi rekommenderar därför att du tar dem med en reserv. Även om uppdateringarna sker antar vi att stora prisförändringar inte kommer att ske. Det exakta beloppet beror på marknaden. I Europa kostar basmodeller cirka 13 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)