Nissan Maxima 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Sedans kanske inte är lika populära som de brukade vara, men det finns fortfarande en stark fansbas för sådana fordon i Nordamerika. Så vi är ganska säkra på att Nissan inte kommer att överge modeller som detta, särskilt flaggskeppet Maxima. Sedan i full storlek har funnits i årtionden och den nuvarande generationen introducerades 2015. Även om produktionscyklerna är mycket kortare idag tror vi inte att den nuvarande modellen kommer att se några större förändringar nästa år. Den Nissan Maxima 2021 bör fortsätta med välbekanta design, medan restyling väntas i cirka två år.

Maxima är ett bra val för dig som fokuserar på kördynamik. Den kraftfulla motorn och den välgjorda interiören är några av styrkorna i denna sedan. Å andra sidan erbjuder vissa konkurrenter mer utrymme i andra raden och en större bagageutrymme. Familjeorienterade förare bör därför också överväga andra alternativ.


Nissan Maxima 2021 redesign

När det gäller de grundläggande designfunktionerna förväntar vi oss definitivt inga speciella förändringar. Maxima rider fortfarande på en bra ol-D-plattform, vilket ger en ganska intressant körupplevelse i det här fallet. Du kan förvänta dig en bekväm åktur i en fullstor sedan, men Maxima-chassit erbjuder en ganska solid körkvalitet. Detta resulterar i mycket bra hantering, så du kan ta ganska smidiga hörn med denna sedan.


När det gäller styling förväntar vi oss ingen specifik uppdatering. Den nuvarande modellen ser ganska bra ut och följer varumärkets senaste designspråk. Linjerna är skarpa men avrundade samtidigt, medan den smala profilen säkerställer en ganska sportig hållning på denna fullstora sedan. På tal om sportighet: SR-kåpan erbjuder många förbättringar, både när det gäller chassi och design.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Interiören i denna sedan är en blandad väska och Nissan Maxima 2021 fortsätter på samma sätt. När det gäller bra saker är det första vi bör nämna att den övergripande kvaliteten är ganska fantastisk. Det finns mjuka ytor överallt i kabinen, medan högre beklädnad ser till och med lyxigt ut tack vare Alcantara och liknande material. Vi gillar också platserna mycket. De är massiva och stödjande och några av de bästa i klassen. Den första raden är också mycket generös när det gäller utrymme.

Å andra sidan är den andra raden inte så rymlig och bekväm. Bristen på utrymme är det första som kommer att tänka på, men även benutrymmet är mindre jämfört med de flesta av sina konkurrenter. En annan sub-par aspekt är lastutrymmet, som mäter cirka 14,3 kubikfot. Trots allt ser instrumentpanelen ut gammal trots att den är ett fyra år gammalt fordon. Material är bara bra, men stylinglösningar kan vara bättre.

egenskaper

Nyheter i detta avseende är alltid möjliga, men vi måste säga att den nuvarande modellen redan är ganska välutrustad. När det gäller tekniska tillbehör är alla modeller som standard utrustade med en 8-tums pekskärm, Bluetooth, Apple CarPlay och Android Auto, samt ett ljudsystem med åtta högtalare och satellitradio. I högre utrustning får du navigering, premiumljudsystem och taklucka samt saker som läderklädsel, luftkonditionering i flera zoner och mycket mer.

När det gäller säkerhet är alla modeller för närvarande standard med saker som blindpunktövervakning, bakre trafikvarning, körfältvarning, automatisk helljusstrålkastare och upptäckt av fotgängare. I högre trimnivåer kan du också få system som kollisionsvarning framåt, övervakning av förarens uppmärksamhet och en bakre kamera. Tillvalsfunktioner inkluderar adaptiv farthållare, igenkänning av trafikskyltar etc.

Nissan Maxima 2021-motor

Saker under huven är ganska bekanta här. Den Nissan Maxima 2021 kommer att fortsätta med en bekant 3.5-liters V6 som är bra för en jättestor 300 hk. Med siffror som detta kan du räkna med utmärkt acceleration, även om CVT kanske inte är det bästa valet för dem som föredrar sportig körning. Å andra sidan fördelen med en sådan överföring av god bränsleekonomi. Denna sedan levererar ungefär 20 mpg i staden och 30 mpg på motorvägen, vilket är ganska genomsnittliga siffror för klassen.

Utgivningsdatum och pris för Nissan Maxima 2021

Med tanke på att det inte kommer att ske några större förändringar, antar vi att 2021 Nissan Maxima kommer fram till någon typ av årstid någon gång under sista kvartalet 2020. När det gäller priset bör basmodellerna vara cirka 34 500 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)