Nissan Juke 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Nissan Juke kompakt crossover SUV kom helt ny förra året, men receptet är detsamma. Modellen bytte till en ny plattform och moderniserade exteriör och interiör, men det är fortfarande en excentrisk, praktisk, högpresterande modell med en distinkt hytt. Jukes senaste prioriteringar är återigen fokuserade på skarp hantering, med kraft som kommer från den nya trecylindriga motorn. Modellen är också utrustad med moderna tekniska funktioner, inklusive förarassistanssystem.

För nästa  Nissan Juke 2021 kommer  modellen att levereras med reviderad tillgänglighet av utrustningen och rapporter indikerar att det kan finnas ett alternativ för ytterligare utrustning. Nissan kommer också att erbjuda nya färg- och hjulalternativ. Det är ännu inte klart om ett nytt, kraftfullare motoralternativ kommer att dyka upp.


Nissan Juke 2021

Efter en ny design förra året kommer ytterligare  2021 Nissan Juke  att komma tillbaka i samma form. Nissan bör introducera nya färger och fälgdesign för det nya modellåret, och en ny, unikt designad version skulle kunna dyka upp, visar vissa rapporter.


Andra generationen Juke ändrade inte receptet för framgång, även om det är en mycket förbättrad modell. Den senaste Juke delar plattformen med Renault Clio och Captur. CMF-B-arkitekturen är ett Renault-Nissan Alliance-projekt som innehåller ett brett utbud av modeller som möjliggör användning av elektriska enheter, avancerad körhjälp och autonom körteknik samt modern anslutningsteknik.

Visuellt använder den nyaste Juke samma recept, men i moderniserad form. På framsidan av modellen finns ett nytt V-Motion-kylargaller från märket, i kombination med smal, karakteristisk belysning och huvudprojektorer, som är indelade i två nivåer. Detta recept kommer också att användas i kommande modeller från märket, till exempel den helt nya Roque.

Juke har också en skulpterad främre stötfångare och skarpa linjer på kroppen. Den bakre är också anpassad till sportbiltypen.

Inredning, utrustning:

En annan  Nissan Juke 2021  kommer inte att  innehålla  betydande förbättringar i kabinen.

Tack vare den senaste omformningen och större proportioner och hjulbasen har modellen fördelar av mer bekväma baksäten och 20 procents ökning av nyttolasten.

Juke har också en modern hyttdesign. Instrumentpanelen har en flytande 8”-pekskärm i mitten, med cirkulära ventiler och kontroller under. Det finns också en multifunktionsratt med platt botten och ett attraktivt och tydligt instrumentkluster. Modellen är tillverkad av trevliga material och accenter.

✓ Du kan också kontrollera:

På trimnivån börjar modellen med LED-strålkastare, trafikskyltigenkänning, DAB-radio, Apple Car och Android Auto, etc. Mellanklassversionen levereras med en läderratt, luftkonditionering, ett nyckellöst system och mycket mer. Premiumversionen får förbättrad klädsel, 19-tums hjul, Bose-ljudsystem, sätesuppvärmning etc.

Juke är också utrustad med Nissans Advanced Safety Guard, som inkluderar system som Adaptive Cruise Control, automatisk nödbromsning, allround-synbarhetsövervakare, varningsanläggning för avfärd av körbanor, övervakning av blindplatser med trafikalarm etc.

Nissan Juke 2021: prestanda

Tack vare den moderna, modulära och lätta CMF-B-plattformen är den nyaste Juke 51 kilo lättare och dess prestanda säkerställs av en ny motor med låg förskjutning. Den trecylindrade 1,0-litersmotorn är utrustad med en turboladdare och utvecklar 117 hk. Motorn kan kombineras med en 6-växlad manuell växellåda eller en 7-växlad automatisk växellåda med dubbla kopplingar. 

Motorn är tyst och ganska effektiv. Modellen accelererar till 100 km / h på 10,4 sekunder med en manuell växellåda, jämfört med 11,1 sekunder för DCT.

Modellens undervagn är styv och ger utmärkt rullkontroll. Hanteringen är lika bra som styrningen, men lågeffektmotorn ger inte dynamisk körning. Den föregående versionen använder en kraftfullare 1,6-liters turbomotor med 188 hk.

Den senaste Juke behöver definitivt ett kraftfullare motoralternativ för att göra det ännu mer attraktivt, men det finns inga tecken ännu på att  Nissan Juke 2021 kommer att  utrustas med detta alternativ för nästa modellår.

Nissan Juke 2021: släpp, pris

Nästa  2021 Nissan Juke  kommer att finnas tillgänglig senare i år. Eftersom det inte sker någon betydande förbättring bör priset förbli nära det aktuella priset. Den nuvarande Juke börjar på € 18 990 och kostar över € 30 000 för den bäst utrustade versionen. 

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)