Nissan GT-R 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Det har pratats mycket om den här superbilen de senaste månaderna. Naturligtvis handlar de flesta kontona om framtiden för denna levande legend. Den berömda sportbilen har funnits i 12 år, vilket verkar för länge för ett så dyrt fordon. Vi väntar därför ivrigt på framtida information om redesignen eller framtida förändringar. Vid det här laget ser det ut som en fullständig översyn inte kommer att ske när som helst och Nissan GT-R 2021 kommer definitivt inte att ha några speciella förändringar.

Det ser ut som nästa års modell kommer att fortsätta med bekanta designfunktioner, även om årliga uppdateringar inte är något konstigt för den japanska tillverkaren. När allt kommer omkring såg vi flera uppdateringar under denna långa produktionscykel, inklusive en stor från några år sedan. Den Nissan GT-R 2021 bör inte komma med någon speciell ändring, så vi förväntar oss att erbjudas till samma pris någon gång i slutet av 2020.


Nissan GT-R 2021 design

Den 2021 Nissan GT-R kommer att fortsätta med samma design, det är säkert. En fullständig redesign är fortfarande långt borta, och vi tvivlar inte på att företaget inte bryr sig om att göra större förändringar i den nuvarande modellen. Därför kan vi säga att nästa år kommer att ge samma övergripande layout. Du kan lita på samma mekanik, men också på samma design. Naturligtvis finns det alltid utrymme för visuella uppdateringar, men vi är ganska säkra på att vi inte kommer att se för många av dem.


Detsamma gäller för Nismo-versionen. Detta är en högpresterande version av GT-R som inte bara handlar om en mer kraftfull motor utan också om olika chassiförbättringar, särskilt när det gäller upphängningen. Naturligtvis finns det också många slående stylingdetaljer.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Denna aspekt av bilen borde inte heller åtföljas av stora förändringar. Vi kan se några förbättringar av interiören, men den totala hyttlayouten borde vara ungefär densamma. Det är inte dåligt alls. Trots åldern ser instrumentpanelen ganska bra ut. Det kanske inte är så lyxigt som några av dess yngre rivaler, men den övergripande kvaliteten är ganska bra. Vi gillar också det faktum att strecket är förarorienterat och att du kan hitta några ganska snygga färgscheman.

När det gäller komfort ger framstolarna utmärkt stöd, men du kommer att känna dig bekväm även efter långa resor. Det här är den enda superbilen med andra raden. Förvänta dig ändå inte för mycket eftersom baksätena är mycket snäva. När allt kommer omkring går lastutrymmet runt 8,8 kubikfot, vilket låter ganska bra för en superbil. Sammantaget är praktiska egenskaper definitivt en stark punkt i denna modell.

egenskaper

När det gäller standardutrustning kan vi se några tillägg för nästa år. Ändå förväntar vi oss inte för mycket, så listan borde vara ganska lik de nuvarande. Du bör därför lita på att alla modeller som standard är utrustade med en 8-tums pekskärm, navigering, Apple CarPlay, HD-radio, satellitradio, en CD-spelare, ett Bose-stereoanläggning med 11 högtalare, Bluetooth och två USB-portar. Dessutom kan du räkna med närliggande nyckelfri inmatning, tryckknappsstart, tvåzons automatisk klimatkontroll och mer. När det gäller säkerhet bör du inte förvänta dig för mycket av den här modellen. Det enda du kan få är en bakre kamera samt parkeringssensorer fram och bak.

Nissan GT-R 2021-motor

Saker under huven lämnas definitivt orörda. Så lita på en välbekant 3,8-liters dubbelturbo V6-motor som levererar cirka 565 hästkrafter och 467 pund fot vridmoment i basvarianten. Motorn är utrustad med en snabbväxlande automatisk växellåda med 6 växlar, som också spelar en viktig roll i GT-R: s imponerande acceleration. AWD är naturligtvis standard.

Om du föredrar något ännu snabbare finns det Nissan GT-R 2021 Nismo-versionen. Detta är en riktig spårklar modell som kommer med en fin effektförstärkning så maxeffekten är upp till 600 hk. Naturligtvis är Power Buckel inte den enda uppgraderingen. Det finns ett helt nytt chassi liksom nya bromsar och många chassiförbättringar.

Utgivningsdatum och pris för Nissan GT-R 2021

Vi räknar med att se Nissan GT-R 2021 någon gång under sista kvartalet 2020. Grundmodellerna bör vara cirka 113 000 euro. Å andra sidan bör Nismo-modellen vara cirka 212 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)