Mitsubishi ASX 2021: teknisk information, pris, släppdatum

Mitsubishi ASX har varit den nuvarande generationen i mer än ett decennium, och varumärket har försökt få den att passa med flera ansiktslyftningar. Modellen fick nyligen en stor uppdatering som försöker dölja sin ålder bakom ett friskt ansikte och ny utrustning tills den är helt omdesignad. Mitsubishi sa nyligen att en ny version pågår, men minst 18 månader har gått sedan dess debut. Under tiden kommer nästa  Mitsubishi ASX 2021 att  fortsätta att frodas under den senaste uppgraderingsomgången.

ASX fick en ny frontfinish och en ny motor i den senaste uppdateringen. Den nya moderniseringsrundan gav också ett förbättrat röstningssystem och nya utrustningsgrupper. Nästa utgåva bör hålla allt på samma plats medan enhetens tillgänglighet kommer att störa. Mitsubishi kommer också att erbjuda nya hjulfärger och design.


Mitsubishi ASX 2021: design

Med den senaste omfattande ansiktslyftningen ser Mitsubishi ASX ut nyare än den egentligen är, men situationen blir tydligare när du är bakom rattet. Modellen har varumärkets senaste design, som också används i Triton pickup. Den distinkta designen av märket “Dynamic Shield” på framsidan blandas med de tvåstegs strålkastarna som har blivit populära i branschen.


Medan fronten hänvisar till det nya stilistiska språket är modellen och baksidan av modellen känd från tidigare uppdateringar.

✓ Du kan också kontrollera:

Mitsubishi ASX 2021  behåller stylingtema för den aktuella versionen, medan nya hjulalternativ och färg borde vara tillgängliga.

Inredning, utrustning:

Medan den senaste uppdateringen medförde betydande designförändringar gjordes mycket färre förbättringar av modellhytten. Modellen behöll samma utseende, kontroller och instrument i kabinen och läggs till ett förbättrat 8-tums multimedia-beröringssystem.  Mitsubishi ASX 2021 kommer fortfarande att leva med den senaste uppdateringen och det kommer inga nya uppgraderingar i modellhytten.

Mitsubishi ASX 2021  har bekväma framsäten och logiskt placerade kontroller. Varje version får ett modernt infotainment-system med 8,0-tums pekskärm och stöd för Apple Car Play och Android Auto. ASX har också minst fyra högtalare inklusive digitalradio, USB-anslutning och Bluetooth. ASX på startnivå levereras också med 18-tums legeringshjul och LED-lampor. På säkerhetsnivån sker automatisk nödbromsning med fotgängare och cyklistdetektering. De högre kvaliteterna inkluderar ytterligare aktiva säkerhetsanordningar som varningsfältavgång, assistent för byte av körfält, övervakning av blindfel med bakre trafikvarning och backningsgivare.

Mellanklasspaneler erbjuder också nyckelfri inmatning och tändning, speciella panel accenter, tonade fönster, förbättrad klädsel och mycket mer.

ASX har en panoramisk taklucka, läderklädsel, uppvärmda framsäten, navigering, ett förstklassigt Rockford Fosgate-ljudsystem och mycket mer.

Mitsubishi ASX 2021: drivlinje

Mitsubishi ASX 2021  bör komma tillbaka med samma bensinmotorer som anges i rapporterna. Den senaste uppdateringen kom med en ny 2,4-litersmotor, medan de lägre specifikationerna fortfarande körs på 2,0-litersmotorn.

Ingångsnivån 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor ger 110 kW (147 hk) och 197 Nm vridmoment. Denna enhet bör finnas tillgänglig igen med en 5-växlad manuell växellåda eller en steglös växellåda. Köpare kan byta till en mer kraftfull och hållbar 2,4-liters fyrcylindrig bensinmotor med 123 kW (164 hk) och 222 Nm vridmoment. Modellen finns med två- och fyrhjulsdrift.

Bakom rattet är ASX säker och bekväm, men inte lika mycket som de nyare och mer krävande konkurrenterna. Modellen har exakt kontroll och ger genomsnittlig bränsleförbrukning. Flera konkurrenter erbjuder ett mer effektivt och kraftfullare alternativ för turbomotorer.

Mitsubishi ASX 2021: release, pris  

Mitsubishi har ännu inte meddelat släppningsdatum och pris för nästa  Mitsubishi ASX 2021  . Modellen ska följa varumärkets standardförsäljningsschema och anlända i slutet av året. Priset bör hålla sig nära det aktuella intervallet. Den nuvarande versionen är tillgänglig på tyska från 24 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 ha rätt, im mittleren: 4 från 5)