Mini Cooper Countryman 2021: specifikationer, pris, släppdatum

BMW X1 kompakt-SUV överlevde en planerad omdesign exakt för ett år sedan, och nu är det dags att byta till sin 2021 Mini Countryman plattformsbror   . Modellen 2020–2021 har fått en hel del uppgraderingar som har förändrats mycket inifrån och ut, men som faktiskt behållit det gamla motorområdet.


Designinnovation

Restyling 2020 påverkade inte den totala kroppslayouten för Countryman, men gav den många nya handen. De mest märkbara förbättringarna inkluderar en modifierad form av linshuset i den främre optiken, en annan gallerarkitektur och en ändrad stötfångskonfiguration. Off-road accenterna förbättras avsevärt, vilket märks särskilt på Cooper S Countryman-versionen, som har en silverplatta i den bakre stötfångaren. Det är också viktigt att LED-strålkastare nu installeras som standard på modellen. Anpassningsoptik med storstråle-matris som automatiskt anpassar sig till vägförhållandena är tillgängliga mot en avgift.

Jag har en ny Mini Countryman och andra nya saker. Till exempel avrundas sortimentet av heltidslegeringshjul med en 17-tumsvariant i Channel Spoke Black och en 19-tumsvariant med svängbara ekrar och 2-ton ekrar. Den grundläggande hjulstorleken är 16 tum. Crossover-kroppen har två nya metallfärger: vit silver och salvia. Du kan välja en annan kontrast för takbeslag och speglar än huvudfärgen. Det finns tre totalt: vitt, svart och silver.


Exteriörspaketet Piano Black finns som tillval. Vid beställning ersätts krominsatserna på huset med blanka svarta dekorativa element. Du måste också leta efter Union Jack-mönstret i baklyktorna.

✓ Du kan också kontrollera:

Förändringar inuti

I  Mini Countryman 2021  introducerades några specifika innovationer direkt. Höjdpunkten är utseendet på en 5 tum oval digital mapp istället för det traditionella tecknet. Mittkonsolen har också ändrats något, valt från multimediasystemets 8,8-tums display och det moderniserade luftkonditioneringssystemet. Antalet inhemska trimnivåer har ökat tack vare de nya Chester Indigo Blue och Chester Malt Brown läderalternativen. I detta fall är den nedre delen av frontpanelen täckt med samma material som sätena. Rattet är nu täckt med läder som standard.

Baksätets och bagageutrymmet förändrades inte. Tre passagerare kan fortfarande rymmas i den andra raden, och den delade soffan 40:20:40 har en flexibel justering av lastkapaciteten. Volymen varierar från 450 till 1 390 liter.

Tekniska data för Mini Countryman 2021

Uppdateringen hade minimal inverkan på designen av den brittiska modellen. Det finns fortfarande sex ändringar av den klassiska ICE. De:

 • Countryman One – under huven bensin “tre” 1,5 liter med 102 hk;
 • Countryman Cooper – också utrustad med en trefylinder med en kapacitet på 1,5 liter, men med en effekt på 136 hk;
 • Countryman Cooper S – drivs av en 2,0-liters kvartett med 178 hk (tidigare 192 hk);
 • Countryman One D – har “tre” 1,5-liters dieselmotorer med 116 hk i sitt arsenal.
 • Countryman Cooper D – utrustad med en 2,0-liters turbodiesel med 150 hk;
 • Countryman Cooper SD – toppversion av dieselmotorn med en 2,0 l-motor med 190 hk.

Vissa versioner finns med fyrhjulsdrift. Det finns tre växlar – “mekaniker”, 7-växlad “robot” och 8-band “automatisk”. Efter omlåsning kan den manuella växellådan inte längre kombineras med fyrhjulsdrift och är endast utrustad i landet med framhjulsdrift.

Batteriet från Mini Cooper SE Countryman Hybrid har också behållits i färgskalan. Den har den tidigare utrustningen – en trecylinder med en kapacitet på 1,5 liter, en elmotor på bakaxeln och en 6-växlad automatisk växellåda. Kraftverket har en total effekt på 220 hk, och tack vare 9,6 kWh-batteriet är det möjligt att köra cirka 60 km med en elektrisk drivenhet.

Pris och släppdatum

I Europa är  Mini Cooper Countryman 2021  redan öppen för att ta beställningar på den omdesignade crossoveren, priserna börjar på 29 500 euro.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)