MERCEDES-BENZ VISION 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den kommande Mercedes-Benz Vision 2021 är något speciellt. Det är fortfarande ett koncept, och vi kan förvänta oss produktionsmodellen i början av 2021. Det är en lastbil som ser futuristisk ut. Men till skillnad från de andra skåpbilarna använder den här den senaste moderna tekniken, vilket gör den unik. I princip är allt på denna skåpbil självständigt. Dessutom kommer Mercedes att leverera en helt elektrisk drivlinje.

Lastutrymmet är imponerande och det här är en skåpbil som gör jobbet och inget annat. I resten av recensionen ser du hur intressant Vision Van faktiskt är. Det ger också en inblick i hur framtiden kommer att se ut under de kommande åren. Tyvärr är priset inte överkomligt och du behöver inte den här skåpbilen alls om du inte äger ett stort företag.


VISION 2021 UTOMSIDA OCH INSIDA

Som du kan se på bilderna är den nya Mercedes-Benz Vision 2021 en extremt elegant skåpbil. Den har en modern form och futuristisk design. Först och främst levererar Mercedes en mycket tydlig design. Dessutom ser kromgrillen riktigt imponerande ut tillsammans med hjulen. Det stora frontglaset ser dominerande ut och det finns också två drönare på taket. Varje del av denna skåpbil ser upprätt ut, och vi gillar särskilt de blå lamporna som finns överallt, på gallret och till och med under fordonet. LED-lampor på kylargrillen och på kroppen varnar andra förare för att drönaren kommer att starta vid leveransstoppet.


Inuti ser visionen fantastisk ut. Det enda är att föraren knappast behöver göra någonting. Hela fordonet använder autonoma maskiner och system. En inbyggd dator sorterar automatiskt paketen och överlämnar dem till föraren. En annan intressant egenskap hos Vision Van är att det inte finns någon ratt eller pedaler. Föraren måste bara fokusera på att leverera paket och fordonet gör resten av jobbet.

HELT ELEKTRISK DRIVTÅG

Den helt nya Mercedes-Benz Vision 2021 kommer att använda en enda elmotor. Denna motor / generator är en 75 kW enhet som inte är lika kraftfull. Topphastigheten är dock begränsad till 80 km / h. Dessutom är Vision rankad med bara 100 hästkrafter och 200 lb-ft vridmoment. Säkerhet och slutförandet av uppgifter är två viktiga saker för den tyska tillverkaren. Som jag sa kan du inte köra den här skåpbilen och som förare / anställd är allt du behöver göra att hantera paket.

✓ Du kan också kontrollera:

MERCEDES-BENZ VISION 2021 FRAKTFARTYG OCH LEVERANSPAKET

För att utnyttja lastutrymmet optimalt kommer nya Mercedes-Benz Vision 2021 att använda ett automatiserat system med hyllor och hyllor. Tack vare detta går lastning och lossning mycket snabbare. Paket placeras i brickor och hyllorna går parallellt med fordonets mittlinje. Paketet dras ut utan människor.

Hela systemet styrs via ett moln som är integrerat i företagets ledningssystem. Vision Van kommer att gå från trottoaren till köparens ytterdörr och distribuera ett par drönare. Dronerna kan bära 4,4 pund och erbjuda en radie på 6,2 mil.

UTSLÄPPDATUM OCH PRIS

Mercedes har utvecklat sin nya strategi som kallas “adVANce”, som bygger på visionskonceptet. Den Mercedes-Benz Vision 2021 är ett högteknologiskt lyx van som inte kommer att få billiga. Priset är ännu inte tillgängligt, men de enda kunderna är att företag levererar. Den tyska tillverkaren planerar att höja leveransnivån till en helt ny nivå. När det gäller släppdatum föreslår vissa rapporter att första halvåret 2021 är ett möjligt släppdatum.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 ha rätt, im mittleren: 4 från 5)