Mercedes-Benz GLS 2021: specifikationer, pris, släppdatum

En av de viktigaste SUVarna idag är definitivt den  nya Mercedes Benz GLS 2021  . Denna stora, tre-radiga lyx-SUV har en ledande position på världsrankingen. Mercedes omarbetade den förra året och den nya modellen kommer att ge ännu mer lyx, förfining och teknik.

Dessutom kommer listan över SUV: er att utvidgas nästa år. Förutom den nya  Mercedes-Benz GLS 2021 kan  vi också förvänta oss den prestationsorienterade AMG GLS 63 S. Förutom den kraftfullare motorn rymmer AMG GLS 63 S också fler tekniker och material av hög kvalitet.


Mercedes-Benz GLS 2021 ser större ut än tidigare

Den helt nya  Mercedes-Benz GLS 2021  är en stor SUV som ser mer aggressiv ut än andra SUV: er i samma kategori. Enligt de senaste rapporterna kommer denna stora SUV att bli ännu större den här gången. Det kommer att växa tre tum från förra årets modell till en total längd på 205 tum. Dessutom är den längre än den nuvarande Cadillac Escalade men fortfarande betydligt kortare än Escalade ESV, som mäter 224,3 tum.


När det gäller design skiljer sig den här nya modellen inte mycket från de föregångars hyllade utseende. Men det är lite förfriskningar och det nya GLS har rundade kanter och en reviderad frontpanel. Den åker också på snygga 23-tums hjul.

✓ Du kan också kontrollera:

Titta först inuti

Den kommande  Mercedes-Benz GLS 2021  förblir en tre-rads SUV som erbjuder mer utrymme än någonsin tidigare. Eftersom denna modell har vuxit tre tum, är den mer bekväm inuti. Denna modell rymmer sju personer. Men om du behöver fler platser och utrymme, är Lincoln Navigator, Cadillac Escalade och Infiniti QX80 de perfekta valen.

Den senaste GLS erbjuder en stor lista med standardfunktioner. Denna modell har funktioner som luftkonditionering med dubbla zoner, taklucka, uppvärmda framsäten, fällbara 3-radars säten, omnidirectional kamerasystem och luftfjädring.

Infotainment-systemet har också uppdaterats och ser imponerande ut. Den nya GLS har två 12,3-tums skärmar arrangerade på instrumentpanelen. Automatisk Apple CarPlay / Android-integration kommer som standard med Burmester-ljudsystem, navigering och nio USB-C-kontakter i hela kabinen.

Mercedes-Benz GLS 2021 under huven

Den nya reviderade  Mercedes-Benz GLS 2021  erbjuder ett urval av två motorer under huven. GLS 450-modellen kommer att använda den turboladdade 3.0-liters Inline-6. Denna motor har 362 hk. Den driver också den nuvarande modellen och är i par med en 9-växlad automatisk växellåda som erbjuder bättre prestanda än många andra 9-växlad automatiska system på marknaden. GLS 580 är en kraftfullare variant som använder en 4,0-liters dubbelturbo V8-motor och 483 hk.

Båda motorerna är utrustade med Mercedes EQ Boost mild hybridteknologi. Detta system består av ett elektrifierat 48V-system och en integrerad starter som förbättrar prestanda. Allhjulsdrift finns också som standard. Som med många nya fordon använder den senaste GLS-motorn ett Start / Stop-system som sparar bränsle. Bogsering är också bra, och den nya Mercedes-Benz GLS kan bogsera maximalt 7 700 pund med båda motorerna.

Mercedes-AMG GLS 63 2021

Den högpresterande Mercedes-AMG GLS 63 kommer också att finnas tillgänglig, vilket är den mest kraftfulla versionen på GLS-linjen. Tack vare den kraftfulla V8-drivlinan ger denna modell en utmärkt 603 hk. Samma motor driver Mercedes-AMG GLE 63 S.

Mercedes-Benz GLS 2021  pris och släppdatum

Den nyaste  Mercedes-Benz GLS 2021  (MSRP) börjar på € 71 000 för startnivån 450. Men om du går för GLS 580, som använder en 4,0-liters dubbelturbo-V8-motor, går priset upp till nästan 92 000 €.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)