Mercedes-Benz GLE 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den medelstora Mercedes-Benz GLE är helt ny för 2020-säsongen och är fortfarande en av de högst rankade stadsjeeparna på gatorna. Som vanligt med Mercedes introducerar varumärket dock de högpresterande versionerna för andra modellåret efter redesignen. Den Mercedes-Benz GLE version 2021 med den nya modellen från AMG varumärket ger värme i programmet. Den förstklassiga AMG GLE 63 S kompletterar utbudet med den kraftfulla 4,0-liters V8-tvåturbomotorn med 603 hk under motorhuven. Naturligtvis får modellen också chassi och fjädring av AMG och skiljer sig optiskt från andra versioner genom AMG-varumärket.

Den medelstora Mercedes GLE får toppbetyg för den rymliga och attraktiva hytten. Modellen har förmodligen det bästa infotainment-systemet i branschen. GLE är också utrustad med modern säkerhetsutrustning och erbjuder många bekvämligheter och lyxartiklar. Den medelstora Merc SUV har också kraftfulla motorer och imponerande hantering.   


Mercedes-Benz GLE 2021: Design

Den Mercedes-Benz GLE 2021 , som kommer ut på marknaden efter en grundlig omarbetning förra året, behåller samma design som versionerna som redan finns tillgängliga.


Modellen är väl representerad och kombinerar robusta accenter och sofistikering. Den nya AMG GLE 63 S-versionen bygger på den vanliga modelldesignen med de djärva AMG-bitarna. Den nya högpresterande GLE är utrustad med standard 21-tums hjul, som kan ersättas med större 22-tums enheter.

Modellen uppmärksammar sig också med AMG: s djärva vertikala lamellgaller och förstorade inlopp längst ner.

Den bakre sektionen använder ett fyravgassystem och det finns också en distinkt bakre diffusor.

Köpare kan också välja AMG Night Package, vilket ytterligare förstärker modellens starka närvaro med den blanka svarta kanten och det svarta förkromade avgassystemet.

Inre:

Hytten på Mercedes GLE utstrålar sofistikering och exceptionellt hantverk.

Modellen är ganska rymlig och det finns gott om ben- och takhöjd i andra raden. Lastkapaciteten är också drygt 80 kubikfot bakom första raden.  

GLE har också intuitiva kontroller och attraktiva skärmönster.

Den nya AMG-versionen konfigurerar om den vanliga versionen i hytten med den speciella tre ekers ratten, kolfiberbeklädnaden, de rostfria stålpedalerna och sportsätena från AMG-märket. Modellen säljs också med den AMG-specifika kontrollpanelen.

✓ Du kan också kontrollera:

Utrustning:

Den Mercedes-Benz GLE 2021 har också en lång rad standardutrustning. Modellen levereras som standard med LED-strålkastare, taklucka, nyckelfri in- och tändning, elektriska speglar, en handsfree-baklucka, automatiska vindrutetorkare, simulerad läderklädsel, luftkonditionering med dubbla zoner och mycket mer. Varje version erbjuds också till försäljning med MBUX infotainment-system, en 12,3-tums huvudpekskärm, navigering, HD-radio, etc.

På säkerhetsnivå förlitar sig modellen på standardkollisionsvarning och -reducering, en sömnig förarmonitor och upptäckt av blindpunkt med bakre trafikvarning.

Tillvalsutrustning inkluderar elektriska säten i andra raden, omgivande belysning, satellitradio, Burmester ljudsystem, etc. Ett säkerhetspaket med system som adaptiv farthållare, körfältvarning, trafikskyltigenkänning, aktiv körbytesassistent etc. är valfritt.

De övre klasserna byter till klädsel av läder, uppvärmd ratt och baksäten, premium ljudsystem och mycket mer.

Den nya AMG-versionen erbjuder de flesta tillvalsfunktioner som standard, kombinerat med säten med flera konturer, AMG-specifika teman, 64-färgsbelysning med mera.

Mercedes-Benz GLE 2021: prestanda

Den Mercedes-Benz GLE 2021 återvänder med samma drivlina som för närvarande tillgängliga versioner.

Den grundläggande GLE är baserad på en 2,0 liters turbo 4-motor blandad med den smidiga 9-växlade automatväxeln. Modellen finns med bakhjul och fyrhjulsdrift. Motorn utvecklar 255 hästkrafter och 273 lb-ft vridmoment.

GLE 450 är utrustad med fyrhjulsdrift och turboladdad 3,0-liters in-line 6-motor som standard. Motorn utvecklar 362 hästkrafter och vridmoment på 369 lb-ft. Det finns också ett 48-volts hybridsystem som ger 21 hästkrafter.

GLE 580 4Matic kombinerar EQ Boost-systemet med en 4,0 liters turbo V8-motor. V-8-enheten levererar 483 hästkrafter och 516 lb-ft vridmoment.

Den nya AMG GLE 63 S kombinerar ett 48-volts elsystem med en 4,0-liters V8-motor med två turboladdare som utvecklar 603 hk och ett vridmoment på 627 lb-ft. Modellen använder ett 4Matic fyrhjulsdrift system med begränsad glidskillnad. Den använder också fyrhörnars luftfjädring och det finns sju körlägen.

Mercedes-Benz GLE 2021: release, pris

Den Mercedes-Benz GLE 2021 kommer att börja säljas under de kommande månaderna. Priset börjar på cirka 50 000 euro. Den nya AMG-modellen kräver 110 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)