Mercedes-Benz GLC 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande  Mercedes-Benz GLC 2021  är precis runt hörnet, den här gången med en mindre ansiktslyftning. Detta är en del av uppdateringen i mitten av cykeln eftersom nästa generations modell förväntas komma 2022. Den uppdaterade modellen kommer att säljas nästa år och kommer säkert att generera ännu mer försäljning.

De senaste spionfilmerna är tillgängliga och den nya GLC ser ännu mer imponerande ut. Men både ute och inne gör vi bara mindre uppdateringar. När det gäller föreställningarna planerar Mercedes att hålla allt intakt. Detta betyder att vi 2021 kan förvänta oss två alternativ för drivlinor igen. Emellertid finns en andra drivlinje tillgänglig på den högpresterande varianten av GLC43.Extern modernisering

Den kompakta crossoveren får ett nytt ansikte. Vi har dock att göra med mindre externa modifieringar. Som vi redan skrev, kommer nästa generations GLC att visas 2022. Av den anledningen  erbjuder den helt nya  Mercedes-Benz GLC 2021 mindre drycker. Prototypmodellen fångades framför kameran och vissa saker är nu tydligare.

Grillen och strålkastarna har designats om och de nya daglyftarna är synliga med en överblick. Under fästen kommer den främre kåpan troligen att ha ett skarpare utseende. Tyvärr är den bakre fortfarande ett mysterium. Å andra sidan förväntar vi oss samma typ av uppdatering. Vissa rapporter föreslår till och med nya externa funktioner som är valfria.

✓ Du kan också kontrollera:

Små uppdateringar sker i interiören

Mercedes-Benz GLC 2021  kommer att få många tekniska uppdateringar från insidan. GLC kommer inte att ta emot det helt nya dubbelskärmssystem som införts i A-klass, utan istället stöder GLC samma system som för närvarande är tillgängligt. Den större skärmen är fortfarande högst upp i mellersta stapeln och en ny pekplatta erbjuds. Den här pekplattan är en del av mittkonsolen.

En ny ratt finns också tillgänglig och infotainmentsystemet uppdateras. Den lilla crossoveren erbjuder ett imponerande tvåfärgat interiörfärgschema, en praktisk inredning och gott om utrymme. Vi väntar på officiella detaljer om den tyska tillverkarens inredning.

Motorspecifikationer, växellåda, MPG

Ingångsnivån GLC använder fortfarande 2,0-liters fyrturbo-inline-motor. Den här enheten kommer att få mer effekt, så 241 hk är nu 255 hk. Dessutom ger den fyrcylindriga turbomotorn ett moment på 275 kg / ft. Ett bakhjulsdrivsystem är standard och en fyrhjulsdriftkonfiguration kan köpas som tillval. 9-växlad automatisk växellåda är väldigt tyst och körkvaliteten är fantastisk.

Enligt Mercedes kommer den nya GLC att vara offroad redo, varför Dynamic Select körläge är tillgängligt. Bränsleförbrukningen är 21 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen. Den högpresterande GLC43 kommer att dra nytta av en 3.0-liters tvillingturbo som ger 385 hästkrafter, vilket är en förbättring jämfört med tidigare 362 hästkrafter.

Mercedes-Benz GLC 2021 pris och släppdatum

Priset på  Mercedes-Benz GLC 2021  börjar nu strax under 46 000 euro. Denna kompakta crossover kommer att möta BMW X5, Audi Q5 och den nya Lexus RX 350. Den kommande GLC kommer att säljas under andra halvåret 2020. Enligt många rapporter kommer den nya generationen GLC att visas 2022.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 ha rätt, im mittleren: 4.5 från 5)