Mercedes-Benz EQA 2021: Elektrisk crossover spionerade för första gången

Den helt  nya  Mercedes-Benz EQA 2021  är en kompakt elektrisk strömbrytare som kommer att lanseras nästa år. Om du inte vet ännu, är denna SUV baserad på den populära GLA-modellen. Men Mercedes-Benz EQA erbjuder en mer futuristisk design än GLA och är därför unik. Denna modell är en av tio nya elektriska modeller som den tyska tillverkaren planerar att införa till 2025.

Den nya A-Klass-luckan ingår också i denna lista, men den nya EQA-testmulan är fläckig på skandinaviska allmänna vägar och ser ut som en konceptmodell.


Mercedes EQA 2021 körs på MFA II-plattformen

Som redan nämnts står den kommande  Mercedes-Benz EQA 2021 i  princip i proportion till den senaste GLA-modellen. Dessutom kommer båda modellerna att ha många tips gemensamt. Mercedes-Benz EQA högpresterande elfordon använder samma MFA II-plattform som GLA med förbränningsmotor.


Detta förklarar lätt de allmänna likheterna mellan de två modellerna. EQA kommer dock att se mer futuristisk ut. Den främre änden av denna SUV har ett spiralljus som symboliserar den elektriska drivfilosofin. De nya strålkastarna ger mest uppmärksamhet åt en konceptmodell som verkligen får uppmärksamhet. LED-strålkastarna ser attraktiva ut tack vare den fascinerande spiralen. Dessutom finns det ett typiskt Mercedes designelement runt lamporna, som inkluderar ett vackert diamantgaller och ett stort trepunkts Mercedes-Benz-emblem i centrum.

✓ Du kan också kontrollera:

Den nya Mercedes-Benz Concept EQA 2021  kännetecknas av utmärkt aerodynamik och sportprestanda. Föraren kan välja mellan två alternativ: Sport och Sport Plus. Dessutom erbjuder båda lägena en annan vridmomentfördelning fram-till-bak för olika prestandafunktioner.

Detaljer om drivlinan

Det  högpresterande batteriet är beläget under den  nya Mercedes-Benz EQA 2021  . Enligt vissa webbplatser kommer denna elektriska SUV att finnas tillgänglig med två elmotorer. Det kommer att finnas en framme och en i ryggen. Denna systemkonfiguration erbjuder ungefär 270 hästar. Det innovativa batteriet erbjuder tack vare sin modulstruktur en total kapacitet på mer än 60 kWh, beroende på modell.

Denna modell kan laddas med en induktiv eller hemladdningsstation. Dessutom kan det också laddas snabbt. Med Mercedes-tjänsten kan du ladda och betala direkt på de olika laddstationerna. Detta system kallas vätskeladdning. Mercedes-Benz EQA 2021 erbjuder också 400 km.

Mercedes-Benz EQA 2021 pris och ankomstdatum

Den helt  nya  Mercedes-Benz EQA 2021 kommer att  ge en futuristisk look. Enligt vissa experter kommer priset på det nya flaggskeppsövergången att vara mindre än 37 000 euro. Att välja toppaneler med fler funktioner och eventuellt bättre batterikapacitet kostar dessutom cirka 47 000 euro.

Den elektriska crossoveren Mercedes-Benz EQA kommer att debutera i slutet av 2020. Den nya XC40-laddaren lanserades för några veckor sedan och kommer att använda ett helt elektriskt system. Tack vare detta kommer denna modell att bli den huvudsakliga konkurrenten för den kommande Mercedes-Benz EQA 2021.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)