Mercedes-Benz E-Class 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Även om det är en åldrande sedan i sin klass,  förlitar den nya och förbättrade  Mercedes-Benz E-Class 2021 fortfarande på modern teknik, solid motorval och en elegant inredning. Dess styrkor inkluderar många avancerade säkerhetsfunktioner, en smidig och effektiv dieselmotor, kraftfulla bensinmotorer, en mängd karosserier och utmärkta köregenskaper. Enligt pålitliga källor bör utgivningsdatumet förväntas under de kommande veckorna, även om de exakta detaljerna inte är kända.


2021 E- klass   har en mängd olika utrustningsalternativ som kan betraktas som ett varumärke. Det finns också fyra kroppskonfigurationer: cabriolet, coupe, gods och sedan. Det innehåller också otaliga kombinationer av funktioner och fem bränsledrivna motorer. Men det är trevligt att trots den svimlande sorten är den lysande tekniken och den lysande funktionslistan i E-klass unik.

Oavsett det växande antalet konkurrenter i detta segment varje år fortsätter fordonet att imponera med sina extremt breda möjligheter och smakfulla design. Och om du följer rykten, vet du säkert att den nya E-klass-serien är precis runt hörnet. Om kung Salomo fortfarande levde idag, skulle han ha kommit överens om att ålder är direkt relaterad till visdom. Och precis som Mercedes-Benz E-Class är på väg att kollapsa, har ingenjörerna hos den tyska biltillverkaren tillräckligt med tid att “fixa kinks”.


Fordonets smidiga körning är också oöverträffad, vilket bara påverkas av AMG S-panelerna, som är utrustade med en styv fjädring. Andra nackdelar är starka, enkla prestanda och en mindre krävande körkänsla. Men bilen fortsätter att imponera med en mängd olika motorer, prestandaspecifikationer och otaliga säkerhetsteknologier.

Logotypdesign inom och utanför bilder – Mercedes-Benz E-Class 2021

Som redan nämnts i den inledande delen av testrapporten erbjuds fordonet i upp till fyra karosseringsstilar. Dessutom kommer varje karossmodell att finnas tillgänglig med en mängd paneler för att matcha motorstorleken. 2021 Mercedes-Benz E-Class plug-in hybrid  testas separat.

Mercedes-Benz E-klass 2021  E250 och E350 finns i två grundversioner: antingen lyx eller sport. Den förstnämnda är som standard utrustad med en tre-eger ratt, diskret vit urtavla displayer, aluminiumpedaler för sportutrustning, en sportig avstämd fjädring, en integrerad tre-ekta stjärna, ett kylargaller med två handtag, olika hjul och ett separat motorhuvrist, traditionellt kylargaller och 17- tumlegeringar.

✓ Du kan också kontrollera:

Både  Mercedes-Benz E-Class 2021  Luxus och Sport kommer automatiskt att dimma speglarna 2021 med iPod / USB-gränssnitt, CD-laddare, ljudsystem med åtta högtalare, Bluetooth-ljud- och telefonanslutning, COMAND-elektronikgränssnitt. , Teleskopisk och lutande ratt, imiterat skinninteriör, främre sätesminnesfunktioner, 10-vägs framstolar, automatisk klimatreglering, soltak, adaptiva fjäderdämpare, LED-baklyktor med accent och LED-strålkastare.

Dessutom finns  Mercedes-Benz E-Class 2021  E350 4Matic i både lyx- och sportversioner. Standardutrustning har en bakåtvänd tredje plats, LED-körljus, bakifrån, inre accenter, sportfjädring för sportutrustning och en elektrisk baklucka.

E400-sedan är utrustad med ett spårpaket, läderklädsel, nyckelfri öppnings- och tändningssystem och 18-tums hjul.

Fortfarande här? E400 Cabriolet och Coupé är utrustade med uppvärmda lädersäten, taklucka, LED-strålkastare och limousiner. Cabriolet har en nedfällbar kåpa, en central gång bak och en hopfällbar bänk.

Mercedes-Benz E-Class 2021 motor specifikationer

Under huven på  Mercedes-Benz E-Class 2021  E250 ligger en 2,1-liters 4-cylindrig dieselmotor som producerar 195 hk och 369 pund vridmoment. För E350, förväntar dig att en 3,5 liters V6 ska leverera 273 pund vridmoment och 302 hk.

Den andra är en 3,5 liters V6-motor med 354 pund vridmoment och 329 hk. E550 ökar användningen av en 4,7 liters V8 som ger 402 hk och 443 kg vridmoment.

EPA-betyg för E550 är 17/25/20 mpg i stad / motorväg / blandad.

Mercedes-Benz E-Class 2021: pris och släppdatum

Köpare bör förvänta sig idrottsutrustning på detaljnivå till detaljhandeln till € 53,650 och cirka € 101 700 för AMG E63 4Matic S. När det gäller lanseringsdatumet tyder den tillgängliga informationen på att fordonet ska vara klart för lansering under de kommande veckorna.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)