Mercedes-AMG GLE 63 S 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den nya exklusiva  Mercedes AMG GLE 63 S 2021  Coupé presenterades för allmänheten för några dagar sedan. Vid första anblicken ser den nya högprestandamodellen aggressiv och modern ut. Tillverkaren använde också en kraftfull motor under huven, och  AMG GLE 63 S 2021  Coupé lovar 603 hk. Denna modell är parad med den nya exklusiva AMG SPEEDSHIFT TCT 9-växlad växellåda och har allhjulsdrift som standard.

Insidan erbjuder den nya AMG-versionen endast högkvalitativa material och tekniker. Första intryck är positiva med exklusiva nappaskinnskydd, AMG-sportstolar med emblem och den sportiga AMG-sportratt.


Mercedes-AMG GLE 63 S 2021 Coupé Första titt

Vid första anblicken är den yttre designen av den nya Mercedes-AMG GLE 63 S 2021 högpresterande coupé  unik. Fronten ser sportig ut och den kommande modellen har en ny AMG-specifik kylargaller i högglans krom. Vi gillar också den nya jet-wing-stötfångaren, den svarta luftintagen och den silverkromade frontdelaren. Sidoväggsprofilen kan inte missas utan att se de stora och eleganta 22-tums AMG-hjulen.


På baksidan installerade tillverkaren en svart diffusor med krom i silver och två rektangulära högglansade kromrör. Det finns också AMG Night-paketet, som också finns tillgängligt för GLB-modellen. Dessutom innehåller paketet tonade fönster, en svart frontdelare, sidokjolar, spegelöverdrag och en avgasrör i en högglans svart yta.

✓ Du kan också kontrollera:

Lyxig och elegant stuga

Hytten på  Mercedes-AMG GLE 64 S Coupé 2021  är unik och tillverkad av högkvalitativa material. Tack vare AMG-sportstolar i nappaläder med AMG-märke erbjuder denna SUV alla passagerare oförlåtlig komfort. Dessutom kommer föraren att njuta av den nya AMGPerformance-ratten, som levereras som standard med en aluminiumväxlingsskovel.

På mittkonsolen har Mercedes använt det senaste MBUX-multimediasystemet tillsammans med AMG-specifika skärmar. Det första intrycket inuti är positivt. Vi noterar också sportpedalerna i borstat rostfritt stål, dörrfönster och individuellt justerbar omgivningsbelysning.

prestanda

Den nya högpresterande  Mercedes-AMG GLE 63 S 2021  Coupé är utrustad med en 4,0-liters två-turbo åttcylindrig drivlinje med EQ Boost. Med EQ Boost kommer den här modellen att använda en 48-volts elektrisk startgenerator som ger 184 pund vridmoment och upp till 21 hästkrafter.

Systemets totala effekt är 603 hk. Vridmomentet är också högt på 627 lb-ft, och detta djur kan gå från 0 till 60 mph på bara 3,7 sekunder. Denna motor är standard utrustad med 9-växlad AMG SPEEDSHIFT TCT och fyrhjulsdrift. De tillgängliga lägena är Sport, Sport +, Comfort och RACE.

Mercedes-AMG GLE 63 S 2021 Coupé – datum och pris

Den senaste  Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021  ser uppdaterad och det kan antas att försäljningen kommer att börja under hösten. Priset är inte känt ännu, men enligt Mercedes kommer det att bekräftas närmare premiären.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)