Mercedes AMG GLB 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande  Mercedes AMG GLB 2021  är en ny högpresterande SUV som kommer att bli snyggare än den vanliga GLB-versionen. Denna modell är optimerad inifrån och ut med många högkvalitativa material. Designen är sportig och aggressiv. Dessutom är kabinen utrustad med många tekniker och erbjuder det senaste MBUX-infotainmentsystemet, två stora digitala skärmar och hög komfort för alla passagerare.

Liksom alla högpresterande modeller idag kommer den  nya AMG GLB 2021 att finnas  med kraftfulla motorer. Det kommer att finnas exakt två fyrcylindra turboladiga motorer med en kapacitet på 2,0 liter och en effekt som överstiger 300 hk.


Mercedes-AMG GLB Project 2021

När det gäller design är den senaste  Mercedes-AMG GLB 2021  en av de lyxiga mellersta SUV: erna. Som ni kanske redan vet var den här modellen designad som en militär SUV, ursprungligen kallad G-klass. Under åren har den fått mycket stöd, även om den är mer off-road än absolut lyx. Men den nya GLB-klassen har optimerats och ser boxliknande och halvhård ut.


GLB 35 är startmodellen som kommer att utrustas med den unika AMG-specifika gallret, en frontdelare och till och med en bakre spoiler. Emellertid är denna SUV som standard utrustad med eleganta 19-tums fem-ekta hjul (valfritt 21-tum hjul finns). Det finns också ett nattpaket för AMG-versionen som innehåller mer glansiga svarta element tillsammans med ett svart kromavgasrör.

✓ Du kan också kontrollera:

Mercedes-AMG GLB 2021 erbjuder en perfekt inredning

Kabinen i den  nya Mercedes-AMG GLB 2021  ser förstklassig ut. Denna modell har tre rader med komprimerade säten, och endast de främre och andra raden passagerare är bekväma. Den tredje raden är dock perfekt för små människor.

Instrumentpanelen är ren och höjdpunkten i kabinen är den nya MBUX-infotainment-programvaran, som möjliggör taligenkänning och gestkontrollerade interaktioner. Vi gillar också den nya rekonfigurerbara digitala mätanordningen som sömlöst passar in i det omfattande infotainmentsystemet med bred skärm som sitter bakom en enda glasruta. Standardutrustning är omfattande och inkluderar navigering, integrerad WiFi-hotspot, Apple CarPlay och Android Auto.

Drivkraftsspecifikationer

Den senaste  Mercedes AMG GLB 2021  kommer att finnas med två motoralternativ. Under huven på den första som bär GLB35-typskylten finns en 2,0-liters, 302 hk fyrcylindrig turbomotor. Denna drivlinje är standard med en åtta-växlad automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. Enligt de senaste testerna accelererar denna modell från 0 till 60 km / h på bara 5,1 sekunder och kör vid 155 km / h.

Nästa motor driver också den mäktiga GLB45. Denna version kommer att använda en 2,0 liters turboladdare som ger högre effektivitet. Enligt Mercedes har denna drivlinje 382 hk. Vi måste tillägga att denna motor inte är främling eftersom den också driver CLA45 sedan.

Tillgänglighet och kostnad för Mercedes-AMG GLB 2021

Räknar med att den nya  Mercedes-AMG GLB 2021 kommer att  finnas till salu i år. Enligt vissa rykten kommer det att visas under det sista kvartalet 2020. Det exakta priset är dock ännu inte tillgängligt eftersom det är för tidigt att förutsäga vilka alternativpaket som kan erbjudas.

Enligt caranddriver.com kommer GLB35 dock att prissättas till 42 000 euro. Dessutom kommer GLA45 säkert att bli mycket dyrare. Den kraftfulla AMG-SUV kommer att försöka tävla i samma segment med Audi SQ5 och BMW X3 M40i.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)