Mercedes-AMG E 63 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den omdesignade Mercedes E-klassfamiljen introducerades i mars i år, men då debuterade bara de vanliga versionerna och E 53 AMG-versionen. Linjen har nu avslutats med den mest kraftfulla modifieringen av  Mercedes-AMG E 63 2021  , som finns i två karosstyper – sedan och stationvagn. Förutom de grundläggande sextio tredjedelarna finns E 63 S-versionerna tillgängliga, som är utrustade med ett kraftfullare kraftverk.


Design egenskaper

Traditionellt  skiljer sig prestandan hos  E 63 2021 något från de vanliga Mercedes E-klassmodellerna.Den viktigaste funktionen är den ursprungliga främre delen av kroppen med en reducerad huva som inte berör cylinderhuvudens främre kant. De bästa versionerna av AMG har också en modifierad stötfångare med stora luftintag, som är anslutna med en dekorativ bar. Framvingarna för de kraftfullaste representanterna för E-klass har förfinats, så att kroppen är 27 mm bredare på denna plats. På baksidan är “sextio-tredjedelen” lätt att känna igen av de trapetsformade tvillingrören.

Ytterligare två designpaket finns tillgängliga för de mest produktiva Yeshasna – AMG Night-paketet och AMG Carbon-Fiber-ytterpaketet. Den första ger enskilda kroppsdelar en blank svart färg, den andra – dekorerar dem med “kol”. Speciellt kolfiberstrukturen täcker spoilern, medan den är målad i kroppsfärg som standard.


De nya versionerna av  Mercedes E 63 AMG 2021  har aerodynamiskt optimerade 19-tums hjul med 10 ekrar och tre färgalternativ. “Eski” är också utrustad med 20-tums hjul med 5 dubbla ledningar och två färger. Husets färger Graphite Grey Metallic, Hightech Silver Metallic och Brilliant Blue Magno är nya på sextio tredjedelen. Den sista färgen kommer från AMG GT-sportbilen.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Interiören i de nya E 63 och E 63 S har en klassisk “ja” -layout. På den övre fronten finns en kombination av två skärmar, vardera 10,25 eller 12,3 tum. Det egna MBUX-multimediesystemet är utrustat med en omfattande taligenkänningsfunktion, tack vare vilket ett stort antal kommandon kan dekrypteras. Instrumentpanelen har tre AMG-skärmar: Modern Classic, Sport och Supersport. När Supersport är vald visas en cirkulär motorhastighetsmätare i mitten och en graf med en djupeffekt visas i perspektiv vid kanterna.

Modellen erbjuder också den nya AMG-dubbla ratten och sportstolar med pålitliga sidostöd. AMG Performance-stolar som tillval med integrerade nackstöd. Interiören är trimmad som standard i nappaläder, men andra typer av läder finns tillgängliga mot en extra kostnad. Interiören använder AMG-symboler.

Tekniska data Mercedes E 63 AMG 2021

Teknologisk sett är förändringarna minimala. Enheterna är desamma: i E 63-versionen levererar V8 4.0-motorn 571 hk. och 750 Nm, har E 63 S 612 PS och 850 Nm. I båda fallen fungerar AMG SPEEDSHIFT MCT 9-växlad automatisk växellåda med en motor med ett vått kopplingspaket istället för en traditionell momentomvandlare. AMG Performance 4Matic + med fyrhjulsdrift har samma utformning som kopplingen på framaxeln, och alla sextio tredjedelar bakaxlar är nu utrustade med ett elektroniskt styrt lås. Dessutom får eski ett speciellt driftläge, som aktiveras efter att ESP har stängts av och växlat till manuell växellådestyrning.

De dynamiska egenskaperna hos  Mercedes-AMG E 63 2021  förblir oförändrade, precis som innan återinsättningen. Sedan E 63 accelererar till “hundratals” på 3,5 sekunder och E 63 S på 3,4 sekunder. Den maximala hastigheten för de konventionella och Esoka-versionerna är begränsad till 250 och 300 km / h. E 63 S AMG Estate Estate kan accelerera till maximalt 290 km / h.

Utgivningsdatum och pris

Priset på  Mercedes-AMG E 63  är 110 00 euro. Den nya Mercedes kommer att finnas till salu i september.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)