McLaren GTX 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den berömda sportbiltillverkaren McLaren bröt sitt löfte att producera en SUV. Som ni kanske rapporterade denna tillverkare för ett år sedan att SUV: er “inte är coola.” Enligt en nyligen släppt teaser arbetar tillverkaren för närvarande med en ny högprestandamodell som heter  McLaren GTX 2021  .

Det finns en idé att bygga en SUV med hög prestanda och vi kan inte vänta och se hur den slutliga versionen kommer att se ut. Förutom McLaren startade Lamborghini denna trend med idag en av de roligaste Urus-modellerna på marknaden. Till och med Aston Martin släppte nyligen DBX, varumärkets viktigaste modell som definitivt kommer att förbättra företagets ekonomiska situation. Ferrari och Bugatti tillkännagav också nya SUV-modeller året efter.


McLaren GTX 2021-styling

Den första SUV-en byggd av  McLaren GTX 2021-företaget kommer  säkert att vara ett hot för många SUV: er idag. När det gäller design kommer denna modell att ha ett igenkännligt språk för märkesdesign. Den första teasern visar många likheter med supersportbilen GT. Hittills är de distinkta strålkastarna i form av företagets logotyp och eleganta fälgar som också kan ses på GT-modellen på sidan av denna modell.


Denna modell har en sportig design på baksidan. Tillverkaren lade till LED-baklyktor och en rörlig spoiler för bakre luft för bättre luftflöde. Eftersom detta är en teaser antar vi dock att slutprodukten blir mer unik.

Lyxig stuga

Det  finns för närvarande ingen bild tillgänglig på den nya  2021 McLaren GTX SUV . Men enligt tillförlitliga rapporter kommer den kommande modellen att ha en sportig och rymlig stuga. I alla fall kan vi förvänta oss en ännu sportigare karaktär än med den sportiga GT-modellen. Som man ser på bilden kommer den kommande GTX troligen att rymma fem passagerare i två rader.

✓ Du kan också kontrollera:

Men eftersom denna modell är en SUV i kupéstil, kan vi inte förvänta oss för mycket utrymme bakom det. När det gäller teknik kommer GTX att dra nytta av mer avancerad teknik än GT-modellen. Som ett resultat kan denna modell bli en av de mest lyxiga i medelstora segmentet. Med sportstolarna kan du förvänta dig exceptionell komfort inuti.

McLaren GTX 2021 under huven

Den nya McLaren GTX 2021  erbjuder imponerande prestanda utöver den fantastiska designen. Nyckeln till detta påstående är samma kraftkälla som Urus-modellen. Denna modell kommer att fås med en 4,0-liters två-turbo-laddad V8-bensinmotor som ger 600 hk och 565 pund-vridmoment. Om vi ​​jämför den med Urus-modellen är den 41 hästar mindre och 58 hästkrafter mer än Aston Martin DBX-modellen.

Enligt tillverkaren kommer den nya  McLaren GTX 2021 dock att  accelerera bättre än alla ovanstående modeller. Det kommer att kunna accelerera från 0 till 60 mph på bara 3,1 sekunder, vilket lämnar Urus 3,2 sekunder bakom. Topphastigheten har varit rankad till 203 miles per timme. Dessutom kommer den nya GTX med fyrhjulsdrift som standard och i kombination med en 7-växlad automatisk växellåda.

McLaren GTX 2021 – släppningsdatum och pris

McLaren avslöjade den helt nya 2021 GTX- SUV förra veckan   . Förutom det yttre exteriöret tillkännager tillverkaren att den kommande modellen kommer att drivas av en 4,0-liters V8-bensinmotor med två 600 HP turboladdare. Sammantaget börjar försäljningen nästa år med ett startpris på cirka 200 000 euro eller något över.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)