Mazda CX-6 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Enligt rapporter från det japanska företaget kan Mazda CX-6 läggas till i lineupen för nästa säsong 2021 . Några av våra läsare känner dock till den här modellen som CX-50. I vilket fall som helst kommer den helt nya versionen att släppas strax före nästa generation av CX-5. Dessutom delar dessa två samma plattform och motorer. Förra året avslöjade Mazdas designavdelning det potentiella utseendet på den kommande CX-6.


Utsidan verkar mer lämpad för en crossover-coupé än en SUV-modell. Hur som helst kommer den reviderade versionen av CX-6 att falla mellan företagets bästsäljande modell, CX-5, och en 7-sitsig CX-8/9. Alla dessa fordon är byggda i antingen Hofu 1 eller Hofu 2 i Japan. CX-6 förväntas släppa marknaden i slutet av 2021. Det ryktas också vara utrustat med nästa generations SkyActiv-chassiteration och en helt ny drivlina. Den efterlängtade bilen kommer att byggas vid Mazda-Toyota-fabriken i Alabama.

design

Den kommande Mazda CX-6 2021 kommer att leverera en unik och mer tilltalande yttre design. Den nya modellen kommer också att ha ett sportigare utseende med mer vinklade funktioner och detaljer. Så förvänta dig en högre kvalitet än det traditionella CX-5 designspråket. Dessutom har det inkommande fordonet alla nödvändiga egenskaper för att bli mycket framgångsrika på olika marknader runt om i världen.


Tja, SUV-marknaden växer stadigt. Därför kommer det japanska företaget att försöka göra sig ett namn med de helt nya bilarna i sortimentet. Men CX-6 2021 kommer att bära principerna för den välkända Koeru koncept. Detta koncept är känt för sina futuristiska kroppslinjer samt det snygga designspråket.

Mazda CX-6 2021 motorspecifikationer

Vid ankomsten kommer Mazda CX-6 att nå premium-slutet av SUV-klassen 2021 . Under huven på den nya modellen kommer sannolikt en 2,5-liters fyrcylindrig turbomotor. Samma som driver den större CX-9. Denna kvarn kan också driva den medelstora Mazda 6 sedan. Dessutom planerar den japanska biltillverkaren att lägga till innovativa SkyActiv-X bensinmotorer. Dessa motorer använder kompressionständning och traditionella tändstift för att förbättra effektiviteten.

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom fick vi chansen att se intervjun med vd och koncernchef för Mazda Motor Corporation 2018. I den intervjun uppgav VD att biltillverkaren planerar att producera en helt ny serie av stadsjeepar. Företaget planerar att introducera en ny och annorlunda SUV-modell i samarbete med forsknings- och utvecklingsavdelningen. Målgruppen är yngre kunder och små moderna familjer.

Mazda CX-6 2021 produktion, pris och släppdatum

Den Mazda CX-6 2021 kommer att produceras i ett joint venture produktionsanläggning av Toyota och Mazda i Alabama. De två företagen går samman och bildar Mazda Toyota Manufacturing USA Inc.

Tillsammans planerar de produktionen av 150 000 enheter av nya Mazda-stadsjeepar. Dessutom kommer 150 000 Toyota Corollas från en ny fabrik i Alabama. Startpriset på CX-6 är dock ännu inte känt. Den nya modellen kommer att finnas tillgänglig under andra halvan av 2021.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)