Mazda CX-9 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande Mazda CX-9 2022 bör introducera fler större uppgraderingar än den utgående modellen. Det finns inga officiella detaljer, men Mazda kommer säkert att leverera några allvarliga förändringar. Naturligtvis förväntar sig alla någon form av elektrifiering. De senaste rapporterna skriver om den helelektriska modellen, medan hybridkraftverket inte kommer att finnas tillgängligt alls.

Dessutom kommer den japanska tillverkaren att tillhandahålla mer drastiska externa uppdateringar. Även interiören kommer att drabbas av några viktiga förfriskningar. Med utvecklingen av SkyActiv-tekniken kommer Mazda CX-9 säkert att göra ytterligare förbättringar. Priset kommer att öka något medan det exakta startdatumet för närvarande inte är tillgängligt.


Mazda CX-9 redesign

Den kommande Mazda CX-9 2022 kommer med ett uppdaterat utseende. Den nya modellen kommer definitivt att se mer attraktiv och distinkt ut. Denna crossover-SUV förbättrades avsevärt för fyra år sedan. Den japanska biltillverkaren anser att 2022 är rätt tidpunkt för att införa mer drastiska förändringar. Det är för tidigt för de spionerade prototyperna, men många tillförlitliga rapporter förutspår redan ett nytt designspråk.


Tack vare detta kommer den nya Mazda CX-9 med ett nytt djärvare galler, uppdaterade strålkastare och nya hjul. 18-tumshjulen kommer att finnas kvar, men designen kommer säkert att ändras. Omformade bakljus är också troliga, och vi väntar på att höra om den nya plattformen.

Interiörarbete

Interiören får också ett nytt utseende med en modernare design och högre komfort. Den Mazda CX-9 2022 kommer med en ny och större standard pekskärm. Den uppdaterade infotainmenten ger en bättre användarupplevelse. Naturligtvis kommer saker som Apple CarPlay och Android Auto att erbjudas igen.

✓ Du kan också kontrollera:

Mazda kommer att försöka förbättra röstkommandona och vi kan förvänta oss mer intuitiva funktioner än tidigare. Det betyder att Mazda också kommer att erbjuda nya förarhjälpmedel. Lite vet vi att detta kommer att hända med den ryktade plattformen som rymmer den elektriska drivlinan. Om det verkligen händer kommer nya CX-9 sannolikt att bli större, vilket resulterar i mer inre utrymme.

CX-9 helt elektrisk

Den närmaste Mazda CX-9 2022 kommer sannolikt att använda den befintliga 2,5-liters turbomotorn. Denna motor har en effekt på 250 hk, vilket är mer än tillräckligt för den medelstora crossover-SUV. En potentiell V6-motor är inte i sikte, och Mazda kommer att introducera en helt elektrisk drivlina. Denna version kommer att likna mycket på CX-50-modellen och dess elektriska version.

Å andra sidan är CX-9 en större modell, så ett större batteri är perfekt. Ändå är det för tidigt att spekulera i CX-9 EV. Det mest logiska resultatet är ett helelektriskt drivlina som kan producera cirka 300 hästar och erbjuder ett imponerande helelektriskt sortiment.

Mazda CX-9 2022 släppdatum och pris

Priset på nya Mazda CX-9 2022 kommer att öka. Den nya modellen kostar nu cirka 35 000 euro för basutrustningen. Vi väntar på mer information från Mazda. Vi är särskilt intresserade av en förmodligen helelektrisk modell. Försäljningen av nya CX-9 börjar nästa år.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)