Mazda CX-9 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande  Mazda CX-9 2021  kommer till Tyskland nästa år. Denna övergång kommer snart att tas i produktion vid en gemensam Toyota-anläggning. Det är en modell med sju passagerare och tre platser. Till skillnad från den nuvarande modellen introducerar den nya CX-9 färre förändringar och förbättringar.


Vissa förbättringar kommer emellertid att erhållas både ute och inne. Mazda kommer att ge nya kroppsfärger och mindre ändringar. Inuti kommer CX-9 att få många tekniskt avancerade uppdateringar. När det gäller prestanda kommer Mazda att hålla allt intakt.


Mazda CX-9 redesign 2021

Den helt nya  2021 Mazda CX-9  kommer att fortsätta att se ut som CX-5. Men det är en elegant crossover-SUV med en längre huva och tunnare strålkastare. Modellen ser mycket attraktiv och modern ut. För  CX-9 2021  kommer den med något större galler. Det bakre avsnittet betonas av ett par relativt färska svansrör.

✓ Du kan också kontrollera:

Horisontella bakljus ger en sportig look. Mazda kommer att introducera mindre ändringar av sin kommande crossover. Ljusformen kommer att ändras och tillverkaren kommer att införa nya kroppsfärger. 18 tum hjul är standard och du kan välja 20 fälgar som tillval. Den elektriska bakluckan är en annan valfri funktion som är standard på toppnivån.

Design och nyttolast av Mazda CX-9 2021

Mazdas senaste crossover fortsätter från insidan med samma sittarrangemang. Ändå är  Mazda CX-9 2021  fortfarande en trerader med sju platser. Dimensionellt är denna crossover-SUV till stor del bevarad. Av detta skäl är interiören densamma som i den nuvarande modellen. Komfort garanteras, men den tredje raden rekommenderas endast för barn. Mittkonsolen ser bred ut och har en 7-tums pekskärm som standard. Mazda erbjuder en större skärm (tillval) och många andra premiumfaciliteter.

Lastområdet är 38,2 kubikfot och sätena i den tredje raden är hopfällbara. Den nya crossoveren är utrustad med enkla tygkuddar och en bakifrån kamera. Touring-utrustningsvarianten finns med en 8-tums pekskärm. Grand Touring-versionen är mer premium. Det levereras med många standardfunktioner och ytterligare säkerhetsåtgärder. Dessa inkluderar anpassningsbar farthållare, övervakning av blinda fläckar och varningsfält för avfärd.

Mazda CX-9 2021 enhet

Den kommande Mazda CX-9 2021 fortsätter att drivas av samma serie motorer. Denna crossover kommer standard med en 2,5-liters fyrcylindrig motor. Denna bensinmotor är turboladdad och ger 277 hk och 310 pund vridmoment. Standard 6-växlad automatisk växellåda. Framhjulsdrift är också standardutrustning. Allhjulsdrift är valfritt.

Tack vare FWD levererar denna motor 22 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen. AWD-installationen sänker bränsleförbrukningen, men inte drastiskt. CX-9 crossover kan dra upp till 3 500 pund.

Pris och släppdatum

Priset på den nya  Mazda CX-9 2021 är  31 000 euro. Detta är samma pris som den nuvarande modellen. Antalet uppgraderingar är för litet så priset hålls till stor del.

Men CX-9 kunde få betydande uppgraderingar 2022. Denna crossover kommer att finnas tillgänglig i många konfigurationer. Det kommer att gå till återförsäljare under andra halvåret 2020.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)