Mazda CX-7 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Efter ett spektakulärt försäljningsår kommer den japanska biltillverkaren att presentera en helt ny version av  Mazda CX-7 2021  . Många spekulationer tyder på att den kommande  2021 CX-7 kommer att  erbjuda ett mer stilfullt utseende och en fantastisk stuga. Tack till stor del till Kodo-designspråket som används av stora delar av Mazda idag, kan vi förvänta oss ett bra utseende.

Om du inte vet det, blev denna berömda medelstora SUV pensionerad i slutet av 2012 och det fanns spekulationer om dess återkomst. Men det händer nu och tillverkaren har officiellt bekräftat dessa påståenden.


Mazda CX-7 2021 Ny design

Först har designen på  Mazda CX-7 2021 ändrats  tack vare det nya Kodo-designspråket. Så vi kan förvänta oss en liknande design som den mindre CX-5 och större CX-9. I princip kommer den nya CX-7 att ta över de flesta tips från dessa två modeller.


Som sagt, vi kan förvänta oss ett välkänt traditionellt galler och en väl utformad frontpanel med samma LED-strålkastare som CX-5. Enligt de senaste rapporterna kommer den nya Mazda CX-7 från 2021 att vara 190 tum lång med en axelavstånd på 110 tum.

Byte av stugor

Inredningen   i  Mazda CX-7 2021  blir mer attraktiv än tidigare. Dessutom kommer den nya modellen att hålla samma trendiga och moderna design. Som du kanske redan vet är Mazda känt över hela världen som ett av få företag som erbjuder ett utmärkt formspråk. Liksom Mazda CX-5 kommer den nya modellen att ha en elegant och rymlig interiör. Du kan tydligt se att många funktioner och anteckningar har tagits över av den mycket mindre CX-5-modellen.

✓ Du kan också kontrollera:

Till och med grundmodellen kommer med många standardfunktioner. Funktioner som definitivt övertagits av CX-5 inkluderar Apple CarPlay, Android Auto, SiriusXM Radio, Bluetooth, trådlös laddning, navigering och mer. Grand Touring-modellen är den dyraste utrustningen, som inkluderar ett Bose-ljudsystem med 10 högtalare med Centerpoint 2 och AudioPilot 2, röstkommando för Infotainment-systemet, 7-tums färg pekskärm, nyckelfritt åtkomstsystem, läderratt och följande erbjuder mer lyxiga bekvämligheter .

Mazda CX-7 2021 Under huven

Den reviderade  Mazda CX-7 2021  kommer säkert att finnas med två motoralternativ. Vi kan faktiskt bara förvänta oss mindre ändringar i det här avsnittet. Basdrivlinan använder en 2,5 liters drivlinje som ger 225 hästkrafter och 310 pund per fot. Denna motor kommer att använda samma sex-växlad automatväxellåda som sin föregångare och kommer att använda ett framhjulsarrangemang.

Ett annat alternativ är SkyActive-D-enheten, som erbjuds som en drivlinje som tillval. Denna modell drivs av en 2,2-liters drivlinje som kan generera 175 hästkrafter och 310 kilo ft.

Pris och släppdatum

Den nya 2021 Mazda CX-7  är en mellanstor SUV som får lite snacks. Efter mycket spekulation kommer den kommande Mazda CX-7 att kosta mellan CX-5 och CX-9-modellerna.

Dessutom börjar den nuvarande Mazda CX-5, som uppdaterades förra året, på $ 26 500, medan den större CX-9 kostar $ 31 000. Enligt rykten kan den nya Mazda CX-7 kosta 28 000 euro eller mer. Den nya Mazda CX-7 medelstora SUV kommer att kunna tävla med de flesta SUV: er i samma segment senare i år.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)