Mazda CX-5 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Mazda bygger några av de bästa och mest rundade crossover-stadsjeeparna i branschen. Den kompakta Mazda CX-5 är en av märkets främsta bilar och en rival till megasäljare som Honda CR-V, Jeep Cherokee, Subaru Forester och Ford Escape. Modellen var helt ny för 2017 års modell och vissa källor hävdar att den nya generationens version av Mazda CX-5 borde vara 2022 , som kan marknadsföras under en ny CX-50-nomenklatur.

Som framgår av tillgänglig information kan den nya generationen Mazda CX-5 säljas under CX-50-nomenklaturen eftersom Mazda har registrerat ett varumärke för denna typskylt. Mazda lanserade nyligen CX-30-modellen och bör använda denna nya nomenklatur för resten av sitt crossover-SUV-sortiment i sina nya generationer.


Nya Mazda CX-50 borde anta en helt ny plattform som också kommer att ligga till grund för den nya Mazda6-iterationen. Den nya plattformen bör erbjuda flera fördelar för den nya versionen, inklusive stöd för SkyActive G- och D-motorerna, liksom SkyActive-X-enheterna blandat med det milda hybridsystemet.


Förutom en ny plattform erbjuder det nydesignade Mazda CX-5-fodralet också en modernare och dynamisk design med coupéliknande element. Kabinen ska också få sofistikerad behandling och den senaste tekniken.

Mazda CX-5 2022: plattform, design

Vissa detaljer om den helt nya Mazda CX-5 2022 är redan kända, vilket tyder på att versionen bör byta till den nya plattformen. Modellen sägs dela plattformen med nästa generation Mazda 6. Den nya plattformen är en bakhjulsdriven design med ett längsgående motorarrangemang. Implementeringen av den nya plattformen bör medföra flera fördelar för modellen, inklusive lägre vikt och förbättrad prestanda, men också tillägg av ny teknik och drivlinelösningar.

Å andra sidan är det ännu inte känt om den nya modellen kommer att öka i storlek, men vi förväntar oss några storlekskorrigeringar för att förbättra last- och passagerarkapaciteten.

Ur en visuell synvinkel visar rapporter att modellen ska använda mer dynamiska och kupéliknande stilelement. Modellen förväntas med mer dynamiska karosserilinjer och uppdaterad grillstil och strålkastardesign. Modellen bör också anta några ledtrådar från CX-30-modellen, till exempel: B. en brant sluttande främre och bakre pelare för ett kupéliknande utseende.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning, utrustning:

Det finns inte många detaljer om hyttens design på den nydesignade Mazda CX-5 2022 . Den nya modellen bör använda material av högre kvalitet och ny teknik. Nästa version bör också förbättra lastkapaciteten och komforten i baksätena. Den nuvarande versionen har en något mindre lastyta än de flesta av sina konkurrenter. 

Den nya generationen CX-5 kommer också med det uppgraderade infotainmentsystemet och med ett standardpaket med aktiva säkerhetssystem. Den faktiska CX-5 finns med 7- och 8-tums pekskärmsalternativ, men nästa iterationsversion bör följa moderna trender och erbjuda ett större alternativ i de övre klasserna. Den nydesignade modellen kommer också att få en ny digital instrumentpanel.

Mazda CX-5 2022: Drivlinor

Tillägget av den nya plattformen möjliggör lanseringen av nya Mazda CX-5 2022 drivlinelösningar, inklusive den nya SkyActive X in-line 6-motorn och mild hybridinstallation, samt andra alternativ från SkyActive-motorfamiljen.

Nya Mazda CX-50 ska finnas tillgänglig med den nya 3,0-liters SkyActieve X-in-line 6-motorn som stöds av 48-volts mild hybridsystem. En 3,3 liters inline 6 SkyActive D inline 6 diesel bör också finnas tillgänglig i vissa områden.

Den reviderade CX-5 kommer också att utrustas med en 2,5-liters fyrcylindrig SkyActive-G-motor och ett milt hybridsystem med cirka 187 hk. Det sämre alternativet bör också vara en 2,5-liters fyrcylindrig SkyActive-G-version som kan producera cirka 225 hk. Motorsortimentet innehåller också en 2,2-liters fyrcylindrig SkyActive-D.

Mazda CX-5 2022: release, pris

Den nya generationen Mazda CX-5 2022 skulle ha premiär i slutet av 2021 eller början av 2022. Mazda arbetar också med helt nya Mazda6, som också kommer i butiker som en 2022-modell. Mer detaljer kommer närmare debut. Med mer sofistikerade hytter och tekniker bör nya Mazda CX-5 föra priset på sin grundversion närmare 30 000 euro. Den nuvarande modellen börjar vid 26 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)